UUTINEN | SB-PRO

08.01.2017

C-tytöt taistelivat HFC-turnauksen mestareiksi!

HFC-turnauksen kolmas pelipäivä aloitettiin seuran jäsentenvälisellä otatuksella, kun runkosarjan voiton jo varmistanut C-Musta kohtasi C-Punaisen, jolla olisi vielä ollut kolmen maalin voitolla mahdollisuus pronssipeliin, jos samaan aikaan Northern Stars voittaisi EräViikingit.

Pron C-joukkueet yhteisessä tsemppiringissä ennen ottelua

Punainen tulikin otteluun erittäin hienolla asenteella ja tekivät etenkin avausjaksosta varsin jännittävän. Nuppu Tikkakoski Mustien maalilla sai olla tarkkana etenkin Milja Ronkaisen, Milla Meriön ja Julia Hakalan laukausten kanssa. Koko pelin aivan huikeaa energiaa ja korkeaa karvausta tarjoilivat puolestaan Verna Arajuuri, Satu Hupanen ja Elli Mäenpää. Oman mainintansa ansaitsee ehdottomasti myös Punaisten  veräjänvartija Iida Virtanen, jolle kertyi ottelussa peräti 24 torjuntaa (Tikkakoskelle seitsemän).

Ottelu päättyi lukemiin 4-0 (1-0), Mustien maaleista kaksi Annukka Lönnrotille ja yhdet Milla Räikköselle ja Ida Lindhille. Syöttöpisteet merkkauttivat Sara Kettunen, Reetta Suontausta, Nea Harjunpää ja Erika Hakulinen.

Ottelutsemppareina palkittiin Mustien ryhmästä Sara Kettunen  ja Annukka Lönnrot.

Lopulta EräViikingit Akatemia onnistui yllättämään Northern Starsin maalein 2-0, joten ei Punaisten voittokaan lopulta olisi sitä pronssiotteluun siivittänyt.

Finaalissa olikin sitten hienot puitteet, kun lehterit olivat täynnä yleisöä ja äänekäs musiikki ja värivalot saattelivat pelaajat kentälle esittelyyn – ensin vierasjoukkue Northern Starsin ja sitten kotijoukkue SB-Pron. Yhteiskuvan kautta vielä muutamat terävät vedot ja kovaäänisten alkuhuutojen saattelemana avauskaksikymmenminuuttinen oli valmis alkamaan.

Valmiina finaaliin!

Espoolaisryhmän avausvaihdot olivat erittäin tiukkoja ja joukkue oli selvästi valmistautunut finaaliin hyvin. Prokin pääsi kuitenkin pian kovavauhtiseen rytmiin mukaan ja sai helpottavan avausosuman ajassa 3:30, kun Annukka Lönnrot onnistui Erika Hakulisen syötöstä alanurkkasijoituksessaan.

Todellista taistelutahtoa osoittivat Susa Lehtinen, Milla Räikkönen  ja Essi Joutsi kääntäessään NS.n hyökkäyksen nopeasti toiseen suuntaan ja lopulta Essi onnistui Millan syötöstä siirtämään nurmijärveläiset jo kahden maalin johtoon. Kahdeksannella minuutilla Pro pääsi testaamaan yv:tään, mutta laihoin tuloksin. Seuraava tilastomerkintä saatiinkin  sitten kun kaksikko Pasanen – Stenvall kavensi vaparin jälkitilanteesta lukemiin 2-1 ajassa 12:49 ja peli sai taas selvästi lisäjännitettä.

18. minuutin juuri startatessa nousi tuomarikaksikon käsi ylös tulevan espoolaisjäähyn merkiksi ja siirretyn rangaistustilanteen päätteeksi Menna Rissanen ajeltiin railakkaasti kumoon – tuloksena tuplajäähy ajassa 17:12, jäähyjen syinä mailaan lyönti ja vaarallinen peli. Samassa ajassa NS otti oman aikalisänsä ja hioi alivoimakolmikon pelin siihen malliin, ettei Pron kahden pelaajan ylivoima lopulta tuottanut tulosta.

Toisen  erän kolmannelle minuutille NS sai vaparin hyvästä paikasta ja Sylvi Annaniemi siirsi Petra Temosen syötön tarkasti reppuun – tilanne jo 2-2. Seuraava kymmenminuuttinen oli todella kovaa vääntämistä ja tahtojen  taistelua. Pitkä turnaus varmasti jo tuntui kropassa, mutta sitä ei varmasti  ajaleltu kummassakaan leirissä – nyt todellakin pelattiin turnausvoitosta. Kovimman tulituksen sai aikaan SB-Pro, mutta toisaalta NS:n vierailut Maria Viitalan maalilla olivat kaikki erittäin vaarallisia. Hengähdyshetki Pron aikalisän muodossa tarjottiin ajassa 33:19 ja samalla tehtiin vielä viimeiset taktiset kenttämuutokset.

Ja 33 sekuntia myöhemmin nähtiin ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma, kun ensin Susa Lehtinen taisteli pallon maalin takana omalle joukkueelleen ja lopulta Milla Räikkönen runttasi sen väkisin  maalin edestä sisään. Erän loppuun saatiin kuitenkin  vielä todellinen  jännitysnäytelmä, kun Susa Lehtinen komennettiin kahden  minuutin istunnolle mailaan lyönnistä ajassa 36:33. Alivoimanelikkomme taisteli viimeisetkin voimanrippeensä kentälle ja etenkin Essi Joutsin useat blokit estivät todella vaarallisten tilanteiden päätymisen maalille saakka.

NS:n loppukirisuunnitelmat menivät sekaisin, kun loppuunsaakka taistellut ja joukkueen ehdoton liiderihahmo Petra Temonen sai maasta pelaamisesta jäähyn, kun pelikellossa oli jäljellä enää 1:05. Pron ylivoima oli erittäin viisasta ja perustui vain pallon pitämiseen loppusummeriin saakka – siinä onnistuttiin ja näin joukkue pääsi juhlimaan HFC-turnauksen voittoa!

HFC2017-mestarit!

Northern Starsille onnittelut turnaushopeasta ja kiitokset erittäin jännittävästä finaalipelistä.

Finaalin  MVP-pelaajina palkittiin Sylvi Annaniemi (NS) ja Milla Räikkönen (SB-Pro), jonka jälkeen joukkueen kapteeni Riikka Jouppila pääsi kohottelemaan kannua.

Finaalin ottelutsemppareina palkittiin Prosta Essi Joutsi ja Susa Lehtinen.

Saldona SB-Prolle kuuden puhtaan alkusarjavoiton jälkeen siis vielä seitsemäs voitto finaalissa – turnaus pelattiin  komeaan päätökseen kokonaismaalierolla 27-6.

Pronssiottelussa FBI Tullinge voitti EräViikingit Akatemian maalein 2-0.

Viidenneksi turnauksessa sijoittui GrIFK, kuudenneksi SB-Pro Punainen ja seitsemänneksi  M-Team Pallosalamat.

Koko turnauksen pistepörssin ykkönen  oli Milla Räikkönen (7+2). Seuraavina Pron pelaajista Nea Harjunpää (3+2), Essi Joutsi (2+3), Erika Hakulinen (0+5), Minka Kosonen (3+1), Susa Lehtinen (1+3), Annukka Lönnrot (3+0), Reetta Suontausta (2+1) ja Sara Kettunen (1+2). Lisäksi vielä viisi Pron pelaajaa pääsi pisteille, eli varsin leveällä joukolla tytöt pisteitä saalistivat.

Turnauksen plusmiinuksen kärjen Prosta muodostivat Milla Räikkönen ja Nea Harjunpää +13 ja Reetta Suontausta +10.

Maalivahdeista Maria Viitalan prosentti neljästä pelistä oli 87,5% (yksi nollapeli) ja Nuppu Tikkakosken 86,7% kolmesta ottelusta (kaksi nollapeliä).

Finaalin  jälkeen kolmikko Ada Riiali – Erika Hakulinen – Minka Kosonen lähtivät vielä auttamaan B-tyttöjä, joilla oli puolen tunnin päästä jo edessään välierä ÅIF:a vastaan. Tytöt pelasivat hienosti ja Pro onnistui tasoittamaan 0-2-tappiotilanteen vielä 2-2 tilanteeksi. Rankkareilla kuitenkin ÅIF vei voiton ja näin Pron B-tytöt etenivät pronssipeliin. Siinä Ada ja Erika olivat vielä mukana kokemassa 0-2 tappiota EräViikinkejä vastaan (joka kohdataankin uudelleen jo ensi lauantaina SM-pelissä). C- tyttöjen Emma Mäenpää pelasi kaikki B-pelit maalissa ja hienosti pelasikin – loistava turnaus Emmalta!

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa