UUTINEN | SB-PRO

07.01.2017

C-tytöt jatkoivat HFC:ssä puhdasta sarjaansa – kolmen voiton lauantai takasi jo paikan finaalissa

C-tytöt jatkoivat HFC:n runkosarjassa mainoita otteitaan, kun aamupäivän avauksessa kohdattiin toinen puhtaan pelin joukkue Northern Stars. Ihan kaikkia SM-sarjasta tuttuja pelureita ei espoolaisilla riveissään  ollut, mutta hyvän  vastuksen se silti tarjosi. Puolustuksen harhatarjoilusta kävi Susa Lehtinen tekemässä ottelun  avausosuman ottelun viidennellä minuutilla. Petra Temosen kakkosen aikana ei onnistuttu kasvattamaan johtoa ja  Outi Jaakkolan tasoitus tuli 1:20 ennen taukosummeria, joten toiseen erään  lähdettiin tasalukemista. Torjunnat NS 9, SB-Pro Maria Viitala 4.

Milla Räikkösen kaksiminuttisesta selvittiin ja ajassa 23:04 Prolle tuomittiin rankkari, jota Minka Kosonen ei kuitenkaan saanut espoolaiskassarin  taakse, vaan  harhautuksen jälkeinen sijoitus livahti ohi. Tilanteesta seuranneen jäähyn lopuksi Minka kuitenkin kuittasi tuon ohimenneen rankkarin laittamalla Riikka Jouppilan vaparisiirron voimalla reppuun.  Ottelun  viimehetkillä Ada Riiali hassutteli aikansa espoolaispuolustusta maalin takana ja kaarsi sitten etukulmasta sisään ja paketoi ottelun loppunumeroiksi 3-1.  Torjunnat lopulta 18-8.

Ottelutsemppareina SB-Prosta palkittiin Ada Riiali ja Minka Kosonen.

Pelien välissä kolmikko Nea Harjunpää, Annukka Lönnrot ja Minka Kosonen kävivät auttamassa Pron B-joukkuetta, jolta lähti kolmikko A-tyttöjen SM-peliin (jossa tuloksena 8-3 voitto Classicista). Tytöiltä hyvä peli 1-3 tappioon päättyneessä ottelussa Steelersiä vastaan.

Toisessa C-ottelussa tuli vastaan EräViikingit Akatemia, joka olikin todella terävä ja hyvin  liikkuva nippu. Helpolla voitto ei tullut, mutta lopulta siihen riitti yksi osuma, jonka Minka Kosonen kävi laittamassa sisään koko kentän  puhkaisseen kuljetuksensa päätteeksi ajassa 13:55, syöttöpiste Milla Räikköselle. Muita merkintöjä tilastoihin ei tullutkaan – maalivahdeille torjunnat: EräViikingit Nina Markkanen 12 ja SB-Pro Maria Viitala 5.

Ottelutsempparit SB-Prosta Minka Kosonen ja Ida Lindh.

Illan päätteeksi kohdattiin vielä M-Teamin ryhmä, joka koostui ilmeisesti  valtaosin D-ikäisistä pelaajista. Hyvin he koettivat laittaa kampoihin, mutta ei ottelusta kovin  tasaista muodostunut missään  vaiheessa. Tulos 10-0 (6-0), torjunnat M-Team 14, SB-Pro/Tikkakoski 1. Milla Räikkösen tehot 3+1, muut seitsemän maalia merkittiinkin kaikki eri pelaajille. Susa Lehtiselle ja päivän ainoan  pelinsä pelanneelle Erika Hakuliselle kaksi syöttöpistettä.

Ottelutsempparin palkinnon pokkasivat Menna Rissanen ja Mimosa Kauno.

Runkosarjan päätöspelissä sunnuntaina klo 10:15 kohdataankin  sitten sisarseura Pron Punainen. Lohkovoitto on  jo kuitenkin viiden voiton myötä nyt varma, samoin finaalivastustaja, joka tulee olemaan Northern  Stars. Silläkin on vielä yksi ottelu jäljellä ja vastaan siinä tulee EräViikingit Akatemia, joka tulee varmasti antamaan kovan vastuksen hakiessaan vielä paikkaa pronssiotteluun. Pronssiottelusta jää ulos joku kolmikosta GrIFK, ErVi Akatemia ja FBI Tullinge.

Finaali pelataan Myllypurossa kentällä 2 sunnuntaina klo 13:05 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä tai jälkikäteen talleentena selostuksen kanssa, ohjeet ja linkit löytyvät täältä:
http://www.helsinkifloorballcup.fi/uutiset.html?78695

Pron B-tytöt kaatoivat klo 21 alkaneessa puolivälierässä venäläisen Floran 2-1 Tuija Heinosen vastatessa Pron maalinteosta ja näin omassa lohkossaan kolmoseksi jäänyt joukkue eteni komeasti ikäluokan välierään, jossa se kohtaa sunnntaina sipoolaisen ÅIF:n. C-tyttöjen Emma Mäenpää jatkoi siis hienoja otteitaan B:n maalissa – loistavaa, Emma!

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA