UUTINEN | SB-PRO

06.01.2017

C-tytöt selvittivät HFC:n avauspäivän puhtaalla pelillä

C-tyttöjen HFC-turnaus alkoi ryhdikkäällä esityksellä ruotsalaista FBI Tullingea vastaan. Ruotsalaisryhmä tuli ensimmäiseen kansainväliseen otteluunsa loistavalla taisteluasenteella ja laittoivat Pron tytöt hetkittäin  avauserässä varsin ahtaalle. Avausosuma kirjattiinkin oranssipaidoilla kuudennella minuutilla,  tosin hieman  onnekkaan tapahtumaketjun jälkeen, jossa ruotsalaisyökkääjä seurasi korkean maalineduspomppupallon hienosti loppuun saakka. Mirella Siposen loistava laukaus tasoitti ottelun 11. minuutilla ja tauolle näin tasalukemissa 1-1.

Toiseen erään Pro sai peliä paremmin  komentoonsa ja Tullingen vierailut Maria Viitalan vartioimalla maalilla harvenivat. Erän toisella minuutilla Nea Harjunpään upea pommi ylänurkkaan Mirellan  tarjoilusta jäi lopulta voittomaaliksi. Pro selvitti komeasti myös ottelun ainoan alivoiman, joka syntyi erän puolivälissä väärästä vaihdosta. Sinetin ottelulle sommittelivat kauniilla yhteispelillä Erika Hakulinen ja Milla Räikkönen – Milla pyöräytti itsensä maalin takaa tekopaikalle ja kilautti loppulukemat 3-1 kolmisen minuuttia ennen päätössummeria. Torjunnat ottelussa Tullingen Höglin Sjöberg 13, Pron Viitala kahdeksan.

Päivän  toinen ottelu GrIFK.a vastaan olikin sitten varsin erilainen – se eteni periaatteessa koko ajan Pron selvässä hallinnassa, mutta silti tauolle mentiin tappioasemassa 1-2. Yksi omiin tehty maali ja yksi hopealautasella tarjoiltu paikka tarkoittivat kahta maalia kaverille, onneksi Milla Räikkönen ehti väliin tintata tasoituksen Essi Joutsin maukkaasta poikkarisyötöstä välittömästi avausmaalia seuranneen aloituksen jälkeen.

Joukkue osoitti kuitenkin toisella jaksolla, että pahastakin paikasta noustaan, kun jaksetaan vain uskoa omaan tekemiseen ja lisätään ripaus huolellisuutta ratkaisuihin. Granille erän 10. minuutilla tuomittu kakkonen  vaarallisesta pelistä ehti kulua jo melkein loppuun, kun Reetta Suontausta nappasi Minka Kososen kovan päädystä kimmonneen ohilaukauskudin lapaansa ja paiskasi tasoituksen. 1:53 oli vielä pelaamatta, kun Nea Harjunpää nousi laidasta keskustaan ja sipaisi voittomaalin, syöttäjänä Essi Joutsi. Pelin lopun Pro piti palloa eikä vastustajalle enää annettu tasoitukseen mahdollisuuksia.

Avauspäivänä kaikille kertyi kaksi  ottelua ja lauantaipäivään lähdetään seuraavista asetelmista:

  1. Northern Stars    4p    16-1
  2. SB-Pro  4p   6-3
  3. EräViikingit Akatemia   2p   6-3
  4. GrIFK   2p   5-5
  5. SB-Pro Pun   2p   4-7
  6. FBI Tullinge   0p   2-7
  7. M-Team   0p   3-16

Joukkueen kolmas maalivahti Emma Mäenpää tuurasi seuran B-tytöissä, jolla ei ollut mukana omaa R-maalivahtiaan lainkaan. Tappio RSS Panthersille 1-6 ja voitto SB-Vantaasta 2-1 pitävät joukkueen kiinni lohkon kolmospaikassa ennen lauantain päätösottelua Steelersiä vastaan – kärkikolmikko jatkaa A-finaalikierroksille ja lohkon nelonen pelaa loput pelinsä alemmassa B-sarjassa.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa