UUTINEN | SB-PRO

18.12.2016

C-tytöillä hienoa taistelua Oulun reissulla – ei kuitenkaan pisteitä kotiintuomisiksi

C-tyttöjen kauden etäisin sarjapelireissu suuntautui Ouluun, jonne mentiin lentäen. Otteluaikataulu mahdollisti aamukoneella lähdön, kiireettömän lounaan ennen ensimmäistä peliä ja vielä pizzaillallisen ennen siirtymistä paluulennolle. Finnair tosin myöhästytti lopulta paluuta yli tunnilla, joten nyt varsin rivakasti läpiviedylle pizzahetkelle olisi voinut uhrata reilusti enemmänkin laatuaikaa.

Otteluareenana toimi Kastellin uudenkarhea ja kolossaalisen komea monitoimitalo, joka tarjosi todella upeat puitteet päivän otteluille.

Ennen Pron avauspeliä oli ehditty pelata jo viisi ottelua. Rankat Ankat kukisti Pirkat maalein 3-2 ja Wirmo kellisti Kooveen selvin lukemin 5-1. Loiston voittoluvut Northern Starsista kirjattiin 6-2 ja Pirkat nousi tappioasemasta 4-2 voittoon Wirmosta. Kooveen hallinta kääntyi lopulta 5-6 tappioksi Loistoa vastaan ja näin neljä joukkuetta oli jo päivän urakkansa suorittanut, kun SB-Pro ja EräViikingit aloittivat omat pelinsä keskinäisellä kamppailullaan.

Kauden aiemmat ErVi-ottelut elokuun Loisto Cupissa olivat olleet tasaisia, vaikka häviäjinä niistä molemmista poistuttiinkin. Myös edellisten kausien SSV-kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tiukkoja ja samaa 03-runkoahan molemmissa ryhmissä on paljon vieläkin. Ensimmäinen tilastomerkintä merkittiin Riikka Jouppilalle, kun hänet komennettiin kaksiminuuttiselle ajassa 9:07. Alivoimasta selvittiin, mutta ne kuuluisat jäähynjälkeiset sekunnit koituivat kohtaloksi, kun Nea Helminen pysäytti pelikellon maalin merkiksi sen näyttäessä 11:13. Anni Räisänen jatkoi ErVi-iloa puolentoista minuutin päästä ja minuutin tauolle mentiin 0-2 tappioasemassa. Erän loppuun (14:34) Lisa Fuchsin estämisestä ottama kakkonen kuitenkin antoi mahdollisuuden kavennukseen ylivoimalla heti erän alkuun.

Toisin kuitenkin kävi – ja jälleen vain muutama sekunti jäähyn päättymisen jälkeen nähtiin maali, ikävä kyllä kuitenkin jälleen Pron kenttäpäädyssä, kun Anna Järvelä siirsi helsinkiläiset jo 3-0 -johtoon. Ottelussa oltiin kuitenkin oltu koko ajan hyvin mukana ja usko omiinkin onnistumisiin heijasteli mustapaitojen kasvoilla, vaikka kolme maalia olikin jo annettu etumatkaa. Kauaa ei sitä tarvinnut odottaa – kenttäkuuluttaja vielä kuulutteli Annan maalia, kun Menna Rissanen heitti maukkaan poikkarin vasemmalta laidaltaan Erika Hakuliselle, joka runttasi kavennuksen, kun tasan kaksi minuuttia oli pelattu toista erää. Ja ajassa 24:22 Erika nasautti jo toistamiseen – tällä kertaa vapauttavan syötön keskeltä järjesteli Annukka Lönnrot.

Peli oli saanut uuden käänteen – takaa-ajo oli paitsi alkanut, myös tuottanut tulosta! Lisää löylyä kiukaalle heitti kakkosketju, jonka mainio tsemppi laidassa käänsi ErVi-hyökkäyksen toiseen suuntaan: Milla Räikkösen hyvä katko, Essi Joutsin nopea oivallus eteenpäin Susa Lehtiselle, jonka röyhkeän ajon keskeltä valkopaitaisten puolustus joutui pysäyttämään sääntöjen vastaisilla otteilla – tuloksena rankkari ja siirretty rangaistus.

Rankkaria asteli suorittamaan Minka Kosonen, joka onnistui harhautuksessaan ja toi ottelun tasoihin (ajassa 25:33). Anna Järvelän ottelun toinen osuma tuli ikävästi ennen taukoa, mutta silti tuloksena 3-2 -erävoitto ja jännittävät asetelmat päätöserään. Tasoituksen sijaan ErVi siirtyi jälleen kahden maalin karkumatkalle, kun Sani Kettunen onnistui maalinteossa. Erän puolivälissä Pro-valmennus otti aikalisän ja tiivisti hetkeksi kahteen kentälliseen – kavennus onnistui ajassa 41:34 kun Minka Kososen nousu päätyi syöttöön Essi Joutsille, joka sivalsi pallon takayläkulmaan, tilanne 4-5. Kun aikaa oli jäjellä 1:51, otettiin Emma Mäenpää pois maalilta ja tilalle kuudes kenttäpelaaja. Kuvio saatiin jotakuinkin valmiiksi, mutta keskialueen pallonmenetyksen seurauksena Anna Järvelän hattutemppu naulasi ottelun lopulta ErVille.

Hieno taistelu, vaikka tappio tulikin – kaikki kunnia myös mainiosti pelanneelle EräViikingeille, joka tämän tuloksen myötä oli ainoa joukkue, joka ei hävinnyt yhtään ottelua ensimmäisellä sarjakierroksella (kuusi voittoa, kolme tasapeliä). Ottelun MVP-pelaajina palkittiin Prosta Minka Kosonen ja ErVi:stä Anna Järvelä.

Seuraavassa ottelussa PSS ja Northern Stars tasasivat pisteet 2-2 -päättyneessä ottelussa, joten NS:n lisäpisteen myötä Pro siirtyi jälleen sarjataulukossa peränpitäjän paikalle.  Seuraavassa pelissä Pro sitten olikin jälleen jo tulessa, eli taukoa ehdittiin pitää tuon yhden ottelun verran. Steelers oli jäänyt edellisessä sarjaturnauksessaan kotiareenalla pisteittä ja janosi varmasti nyt niitä lisää. Se tulikin ottelun alkuun varsin valmiina ja hyvällä jalalla. Pron tytöillä saattoi jalka jo jonkin verran painaa ja Steelers rankaisi virheistä armotta: Pihla Tarri, Ria Riikonen ja Emilia Puonti takoivat taululle lukemat 0-3 ensimmäisten kahdentoista minuutin aikana. Ajassa 12:57 Susa Lehtisen päättäväinen keskikentän karvaus päättyi puolittaiseen läpiajoon ja todelliseen tahtomaaliin – kavennus 1-3 tuli hyvään kohtaan! Harmittavasti erän loppuun tarkoitettu lisäkavennusmaali jäi Prolta tekemättä ja sen sijaan Steelers onnistui jo neljännen kerran, nyt maalarina Henna Hakala.

Toiseen erään saatiin vielä ladattua tahtoa – olihan hyvin vielä muistissa sarjan avauspeli, jossa itse johdettiin juuri Steelersiä vastaan 3-0 aj vielä 4-2, mutta onnistuttiin lopulta häviämään selvin 4-7 -lukemin. Toisen erän 44 sekunnilla Ria Riikonen kuitenkin täräytti 5-1 -lukemat ja sammutti vielä lepattaneen toivon liekin. Venla Jaakkolan 6-1 osuma ajassa 25:48 sai Pron valmennuksen ottamaan aikalisän ja vielä kerran lataamaan puhtia loppupeliin, vaikka pisteet jo tuntuivatkin karkaavan.

Viimeiseen erään päästiin vielä harjoittelemaan alivoimaa, kun Minka Kosonen ohjattiin jäähypenkille mailaan lyömisestä (31:36). Steelers pyöritti palloa todella näyttävästi, mutta laukauksia ei montaa lopulta tullut ja alivoimasta selvittiin ehjin nahoin. Ottelun viimeisen maalin kävi ampumassa Lotta Purhonen ajassa 37:40 ja näin Steelersille ansaittu 7-1 -voitto. MVP-palkinnnot ojennettiin Prosta Essi Joutsille ja Steelersistä Henna Hakalalle.

EräViikingit menetti päivän toisessa ottelussaan 4-2 johdon ja PSS varasti pisteen 4-4 -tasapelillä. Päivän päätösottelussa Steelersin johto Rankoista Ankoista oli toisella erätauolla 3-1 ja tilanne näytti hyvältä. Ankkaryhmä kuitenkin pani viimeisessä erässä tuulemaan ja vei voiton maalein 5-4. Ottelussa vihellettiin vielä täyden ajan kohdalla (45:00) rankkari oululaisille, mutta se ei onnistunut.

Oulussa siis samalla päätettiin ensimmäinen sarjakierros ja aloitettiin toinen, kaikilla nyt pelattu 10 ottelua. Edelleen siis tappioton EräViikingit on kärjessä (16p), seuraavina Pirkat (15), Wirmo (14) ja Rankat Ankat (14). Viidentenä on Steelers (9) ja kuudenneksi nousi PSS (9), tosin seuraava kaksikko eli Loisto & Koovee vaanii vain pisteen päässä (8). Northern Starsilla on kolme ja SB-Prolla edelleen vain kaksi pistettä.

Seuraavat ottelut pelataankin sitten kotikentällä Maaniitussa 21.1., jolloin Pron aamupeli on Kooveeta ja iltapeli Pirkkoja vastaan. Väliin mahtuu kahdeksan kivenkovaa taistelua – tervetuloa sankoin joukoin katsomaan tyttöjen C-ikäluokan huippusäbää paikan päälle!   

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa