UUTINEN | SB-PRO

26.11.2016

C-tytöille SM-sarjan avauspisteet Iittalasta!

C-tyttöjen SM-sarja jatkui Iittala-hallissa. SB-Pron avausvastustaja oli PSS, jonka pelureilla varmasti oli kalavelkojen maksu mielessä – edellinen kohtaaminen oli elokuisessa SM-karsinnassa, jossa Pro selvisi voittajana lukemin 5-2 ja pääsi lopulta lohkovoittajana suoraan SM-sarjaan, porvoolaisten jäädessä vielä karsimaan jatkopeleihin.

Pelin avauserä oli tasaista taistelua, joskin Pron maalissa Emma Mäenpäälle kirjattiin selvästi enemmän torjuntoja kuin Emma Lindqvistille toisessa kenttäpäädyssä. Maaleja ei kumpikaan saanut aikaiseksi ja ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi PSS:n Aada Heikkisen kaksiminuuttinen ajassa 13:16.

Toisen erän ainokaisen onnistui tekemään Porvoon Viivi Tiri, joten viimeiseen erään lähdettiin keltapaitojen maalin johdossa.

Pron tyttöjen kova tahtotila ja hyvä peliasenne eivät tuottaneet tulosta päätöserässäkään, jonka osumista vastasivat Noora Virta ja Aada Heikkinen. Näin PSS selvisi opulta voittajaksi maalein 3-0.

Pron tuleva vasustaja Northern Stars Espoosta avasi oman päivänsä komealla esityksellä yhtä sarjan kärkijoukketta, eli Oulun Rankkoja Ankkoja vastaan. Maija Jäkön kaksi osumaa (toinen rankkarista) riittivät voittoon, kun SSRA ei onnistunut kertaakaan – 2-0 -voitto oli espoolaisille sarjan ensimmäinen ja näin ennen keskinäistä kohtaamista Pro oli jäänyt yksin nollakerhoon.

Peliin asettui Pron maaliin ensimmäistä kokonaista SM-peliään pelaamaan 2004-syntynyt Nuppu Tikkakoski, joka edellisessä turnauksessa oli debytoinut Loisto-ottelussa pelaten aivan toisen erän lopun ja viimeisen erän.

Jo alkutahdeista alkaen kävi selväksi, että Pron ryhmä oli yhdessä ja koko joukkueena aikeissa ottaa nyt ne ensimmäiset sarjapisteet. Avauspelissä loistanut Nea Harjunpää oli selkäkrampin vuoksi sivussa, mutta kannusti joukkuetta penkillä koko ottelun läpi. Kolhituiksi ja hetkeksi sivuun joutuivat pelin aikana myös Erika Hakulinen ja Ada Riiali, mutta hammasta purren jokainen punapaitainen peluri jätti kentälle takuuvarmasti 110% läpi koko ottelun.

Avauserä oli maaliton, mutta vaarallisemmat tilanteet olivat NS:n maalilla. Toisen erän alkuun Pro pääsi ylivoimalle, mutta ei saanut vielä päivän kuparista rikottua. Ajassa 26:36 sitten poksahti, kun Riikka Jouppilan syötöstä Reetta Suontausta kaartoi vasemmalta laidalta keskustaan ja paiskasi avausosuman. 1:20 ehdittiin pelata tuosta osumasta, kun Minka Kososen koko kentän puhkaissut nosto omalta maalilta sujahti maalivahdin jalkojen välistä kohti maalia ja puolustuksesta päivän peleihin hyökkäykseen siirretty Sara Kettunen kävi naulaamassa pallon verkkoon – 0-2 ja peli tukevasti hallinnassa.

Viimeisen erän kolmannella minuutilla Sara Kettunen katkaisi espoolaishyökkäyksen keskellä kenttää, polkaisi koneen käyntiin, eteni oikeaa laitaa pitkin ja ampui suoraan juoksusta takanurkkaan – 0-3! Espoolaisten aikalisä maalin jälkeen antoi odottaa kovaa rynnistystä pelin loppuun, mutta lopulta Pro selvitti sen erittäin malliikaasti ja maalissa Nuppu hoiteli oman tonttinsa ihailtavalla viileydellä. Erän seitsemäs minuutti oli ehtinyt vanheta viiden sekunnin verran, kun koko kentällisen käytettyä pallo toisillaan Ida Lindh lopulta sinetöi pelin loppunumerot 0-4, Reetta Suontaustalle syöttöpiste.

Puhdas 4-0 -voitto, ensimmäiset sarjapisteet ja loistava esitys koko joukkueelta! Kaikki pelaajat voisi nimetä ottelun tsemppariksi, mutta erikseen pitää luonnollisesti alleviivata Nupun nollapeli ensimmäisessä kokonaisessa CSM-pelissään – hieno suoritus!

Kahdeksan sarjakierroksen jälkeen sarjakärjessä ovat tasapisteissä (13 pistettä) Pirkat ja EräViikingit. Kolmosena ehkä hieman yllättäen SBS Wirmo (12), joka taisteli päivän aikana ensin 3-3 -tasapelin EräViikinkien kanssa ja nousi toisessa pelissään 1-4 -tappioasemasta 6-4 -voittoon Steelersiä vastaan.

Neljäntenä SSRA (10) ja viidentenä molemmat päivän pelinsä karvaasti hävinnyt Steelers (9). Kuudentena KooVee (8) ja seitsemäntenä PSS, jolle voitot päivän molemmista otteluista (7).

Kahdeksantena Loisto (4), jolle päivän peleistä tappiot PSS:lle 2-5 ja Pirkoille 0-9. SB-Pro ja Northern Stars siis ovat molemmat kahdessa pisteessä ja sijoilla 9. ja 10.

Seuraavat pelit pelataan 17.12. Oulussa, jossa Pron vastustajat ovat kärkiviisikosta, eli EräViikingit ja Steelers. EräViikingit-pelin jälkeen on kaikki joukkueet kohdattu kerran – Steelers-pelillähän SM-sarja aikanaan Espoossa avattiin ja siinä 3-0 ja 4-2 -johdot sulivat lopulta tappioksi 4-7.

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa