UUTINEN | SB-PRO

16.10.2016

C-tyttöjen SM-sarjan pistesaldo jäi vielä avaamatta Turussa

Turun Sport Gardenissa jatkettiin C-tyttöjen SM-sarjaa. Ennakkoon tasaiseksi ennustettu sarja jatkui edelleen sellaisena – ensimmäisten 20 tiivistahtisen ottelun jälkeen sarjan viisi parasta joukketta mahtuvat yhden pisteen sisään. Ilman tappioita jatkavat enää EräViikingit ja Steelers, jotka keskinäisessä ottelussaan jakoivat pisteet 4-4 -tuloksella – Steelersin voitto jäi 11 sekunnin päähän.

SBS Wirmo, Pirkat ja SS Rankat Ankat ovat kuudessa ja Koovee neljässä pisteessä. PSS avasi voittotilinsä ja FBC Loisto on sen kanssa tasoissa kahden pisteen kerhossa. Perää pitävät Northern Stars ja SB-Pro, joilla molemmilla on vielä pistesarakkeessa pyöreä nolla.

SB-Pron päivän ensimmäinen vastustaja oli Koovee, jonka riveistä löytyy varmasti eniten henkilökohtaista taitoa. Lisäksi joukkue pelaa suhteellisen fyysisesti, joten tiedossa oli erittäin kova vastus. Ensimmäiset minuutit oltiinkin aikalailla ottavana osapuolena ja ensimmäisen SM-sarjapelinsä maalissa pelannut Maria Viitala piti joukkueen mukana pelissä.

Kaikki ottelun neljä maalia tulivat jonkinlaisesta erikoistilanteesta – avauserän Kooveen johto-osuma tuli samalla sekunnilla, kun joukkue tuli tasalukuiseksi ja samaan aikaan oli tuomarilla käsi pystyssä Prolle tulevan rangaistuksen merkiksi – vielä kaatuessaankin Jemina Ruostila veivasi pallon kuitenkin maaliin.

Erään mahtui peräti kolme Pron jäähyä (ja yksi siis jäi tulematta tuon maalin vuoksi) – joukkue pelasi aivan loistavasti 3-5 -alivoiman, jonka jälkeen valmennus otti hengähdystä ja rivien kasaamista varten aikalisän.

Toiseen erään ei maaleja tehty – ainoat tilastomerkinnät olivat Kooveen kaksi kaksiminuuttista.

Kolmas erä alkoi jälleen Kooveen rangaistuksella ja sitä oli ehditty pelata 33 sekuntia, kun hyökkäysvaparin jälkitilanteesta Sara Kettunen syötti pakkiparilleen Minka Kososelle, jonka veto upposi maaliin – 1-1 ja tilanne näytti hyvältä.

Ikävä kyllä 40 sekunnin pelin jälkeen tuomari näki Pron maalilla rankkarin arvoisen rikkeen ja Natalia Pitkäkangas onnistui – Kooveella jälleen maalin etumatka, mutta edelleen oli tytöillä vahva meininki ja tasoitusta haettiin rajusti.  Jäähyrikkaaseen otteluun saatiin vielä kahdeksas rangaistus, kun Annukka Lönnrot komennettiin istunnolle estämisestä.  Alivoimasta selvittiin, mutta pelin lopussa kun maalia haettiin kuudennella kenttäpelaajalla, onnistui Anna Vesanto jo toistamiseen tekemään tamperelaisille maalin siirretyn rangaistuksen aikana – tällä kertaa siis tyhjään maaliin. Viimeisen 16 sekunnin aikana ei enää tapahtumia nähty ja näin pisteet lähtivät Tampereelle.

Pelin jälkeen käytiin tankkaamassa ravitsevat urheiljasapuskat ja palattiin takaisin hallille, valmiina koko pitkän pelipäivän päättävään otteluun SBS Wirmoa vastaan. Ottelussa oli hyvä lataus – mutta jo ensihetkistä alkaen kävi selväksi, että tänään olisi mynämäkeläisten flow-päivä. Keltapaidat liikuttivat palloa, hakivat juonikkaita kuvioita ja olivat todella terhakkaalla jalalla liikkeellä – Pron tytöille jäi pelissä katsojan rooli. Avauserästä vielä selvittiin tasalukemissa, kun Milla Räikkönen Venla Voivalan syötöstä kävi yhdeksännellä minuutilla kuittaamassa hetkeä aiemmin Wirmon tekemän johtomaalin. Torjunnat kuitenkin Emma Mäenpää 9, Erika Rekola 3 – Emmalle isot ansiot avasuerän tasatilanteesta.

Toisessa erässä sitten karusellissa vauhti kiihtyi – 0-4 lukemat ja ottelu oli selvä. Viimeiseen erään tehdyt kokoonpanomuutokset hieman jarruttivat Wirmon tahtia, mutta silti myös päätöserässä jäätiin jalkoihin lukemin 1-3. Sara Kettunen kävi Reetta Suontaustan syötöstä tälläämässä 2-7 -kavennuksen, mutta loppulukemat olivat lopulta 2-8. Aika huoletta voi todeta, että mikä tahansa muukin sarjan joukkueesta olisi todennäköisesti jäänyt tuon ryhmän runtelemaksi – sen verran hyvin tytöt pelissä onnistuivat. Jo päivällä he olivat kukistaneet Oulun ylpeyden SS Rankat Ankat 4-1, joten erittäin hyvä tulos heille ja ansaittu kolmostila sarjassa neljän kierroksen jälkeen.

Molemmissa otteluissa Pron MVP-pelaajan palkinnon kävi pokkaamassa Sara Kettunen. Lisäksi erityismaininnan ansaitsevat molemmat maalivahdit, Maria ja Emma.

Sarja jatkuu Porvoossa 12.11. ja silloin Pro kohtaa Rankat Ankat ja Loiston.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa