UUTINEN | SB-PRO

11.09.2016

C-tytöt Pronssille omassa kutsuturnauksessaan – mestaruus Hämeelinnaan

C-tytöt voitti viime vuonna Light Ironin järjestämän HoviRuoka-kutsuturnauksen ja jatkoi turnausperinnettä järjestämällä sen nyt itse lähes päivälleen vuoden päästä edellisestä – paikkana jälleen Askola Areena, joka tarjosi mainiot puitteet turnaukselle.

Viisi mukana ollutta joukkuetta pelasivat ensin yksinkertaisen alkusarjan, jossa peliaika oli 2 x 15 min. Avausottelussa Steelers aloitti jo tutusti Prota vastaan terävästi ja oli jo reilussa kolmessa minuutissa kahden maalin karkumatkalla. Lisämaaleja ei ensimmäinen vartti tarjonnut ja toisen erän alkuun Susa Lehtisen erinomaisesta oivalluksesta Satu Hupanen pääsi tekemään kavennuksen. Erän puolivälissä Reetta Suontaustan syötöstä Ida Lindh uitti tasoituksen. Avauserässä oltiin aikalailla sillassa, toisessa taistelu oli jo tasaisempaa – pisteet lähtivät kuitenkin Hämeenlinnaan, kun ajassa 26:44 mustapaidat onnistuivat tekemään voittomaalin. Emma Mäenpään otteet olivat jälleen kerran maalissa mainiot ja hyökkäysketjuista parhaiten oli pelissä mukana trio  Lehtinen – Lindh – Hupanen. MVP-pelaajana SB-Prosta palkittiin Minka Kosonen. 

Seuraavissa peleissä Tiikerit voitti Northern Starsin tasaisessa väännössä 2-1 ja Steelers nujersi Classicin suurinumeroisesti 8-1.

SB-Pron avauserä Tiikereitä vastaan sujui sekin jälleen mollivoittoisesti – 0-2-taukotilanteesta lähdettiin hakemaan kiivaasti kavennusta toisella jaksolla, jossa peli jälleen paranikin. Erän alussa Tiikereiden pelaajalle sattui ikävä loukkaantuminen hänen astuttuaan mailan päälle – tyttö vietiin ambulanssilla sairaalaan. Ilmeisesti polvi oli ollut paikaltaan, mutta sieltä ei kuitenkaan ollut mennyt mitään rikki – toivottavasti tämä taitava peluri saadaan pian jälleen pelikuntoon, tsemppiä toipumiseen! 24 sekuntia ennen päätössummeria Susa Lehtinen ampui komeasti takaylänurkkaan Sara Kettusen syötöstä, tilanne 1-2. Viimeiset 22 sekuntia koetettiin survoa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, mutta tuloksetta, pisteet Tikkurilaan. MVP-pelaajana palkittiin Prosta Annukka Lönnrot, maalissa pelasi Nuppu Tikkakoski napaten yhdeksän torjuntaa.

Seuraavassa ottelussa Classic yllätti Northern Starsin 3-2 ja sen jälkeen Steelers jatkoi puhdasta sarjaansa 5-3 voitolla Tiikereistä.

Northern Stars ja SB-Pro hakivat seuraavaksi kumpikin turnauksen avausvoittoaan. Tällä kertaa salama-alun tarjosi Pro, kun ajassa 1:16 Annukka Lönnrot niittasi johto-osuman Erika Hakulisen avustuksesta. Toisen erän toisella minuutilla espoolaiset tasoittivat ja peli eteni tasaisissa merkeissä. Erän seitsemännellä minuutilla Milla Räikkösen sisukkaasta esityöstä Essi Joutsi napautti pallon verkkoon ja vei Pron jälleen johtoon. Northern Starsin aikalisän jälkeen joukkue otti jo hyvissä ajoin maalivahdin pois ja haki tasoitusta, mutta Pro kesti ja sai suojeltua johtonsa loppuun saakka. Näin avauspisteet tulivat tärkeään paikkaan. Emma oli jälleen tärkeässä roolissa maalissa – torjuntoja molempiin päihin kahdeksan. Essi Joutsi kävi pokkaamassa MVP-palkinnon taistelun tauottua.

2016_0910_hr_ruokailu
Ruoka maistui matsien välissä

Tiikereiden 5-3 voitto Classicista varmisti heille jo finaalipaikan ja Steelersin 4-3 -voitto Northern Starsista taas tiesi pohjoisen tähdille varmaa viidettä sijaa jo ennen alkusarjan viimeistä mittelöä, jossa Classic ja SB-Pro pelasivat lähinnä kotiedusta pronssipeliin.

Pelikello pysähtyi ajassa 3:06, kun Minka Kosonen ampui Mirella Siposen syötöstä avausosuman. Classic osui seuraavan seitsemän minuutin aikana kahdesti ja erän päätöslukemat 2-2 taiteili Ada Riiali Erika Hakulisen saadessa syöttöpisteen.

Toisen erän avausminuutilla Classic siirtyi jälleen johtoon ja viiden minuutin kohdalla Annukka Lönnrot komennettiin jäähypukille mailaan lyömisestä. Alivoimaansa Classic ei saanut hyödynnettyä ja kun ottelua oli tasan minuutti pelaamatta, löi Satu Hupanen päätyvaparin tamperelaispelaajan kautta maaliin – 3-3. Näin pisteet jaettiin ja Pro sai paremman maalieronsa turvin kotiedun reilun puolen tunnin päästä pelattavaan pronssiotteluun, jossa samat joukkueet siis pelaisivat uudelleen. MVP-palkinto ojennettiin Prosta Satu Hupaselle.

2016_0910_hr_hattu
Arpajaisista tarttui mukaan karvalakki – tunnistatko pelurin?

 

2016_0910_hoviruoka_vikaan-eraan
Valmiina pronssimatsiin

2016_0910_hr_classic_alku_classic
Classicin alkuhuuto raikaa

Pronssiottelussa Classicin pelaajilta tuntui paras puhti jo olevan poissa ja peli eteni Pron hallinnassa. Peliaika oli pidennetty mitalipeleihin 2 x 2o minuuttiin ja ensimmäinen osuma antoi odotuttaa itseään 18. minuutille saakka – silloin Ada Riiali rikkoi kuparisen Erika Hakulisen syötöstä. Avauserässä Emmalle neljä ja Classicin maalivahdille 15 torjuntaa – se antaa jonkinlaisen kuvan pelin painopisteestä.

2016_0910_hoviruoka_ada
Ada niittaa pallon kassiin

Toisessa erässä 13. minuutilla Annukka Lönnrot vei Pron 2-0 -johtoon, Adalle syöttöpiste. Classic yritti vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Prolle riitti pallon pitäminen omilla – 2-0 -voitto toi siis omasta turnauksesta lopulta pronssiset mitalit. MVP-pelaajana pronssipelissä palkittiin Prosta Ada Riiali.

2016_0910_hoviruoka_mitalit
Pronssiset mitalit kaulaan

Finaalissa Steelers ja Tiikerit pelasivat 2-2, joten voittaja piti hakea rankkarikisasta. Siinäkin vielä kolmen parin jälkeen oltiin tasoissa, kun hyväksyttyjä osumia ei ollut tullut. Neljäntenä Steelers-pelaajana ampunut joukkueen kapteeni Petra Aallonen onnistui ja kun Tiikeri-pelaaja ei saanut omaa yritystään sisään, lähti mestaruuspokaali Hämeenlinnaan. Onnittelut molemmille finalisteille, oikeat joukkueet olivat ratkaisemassa tämän päivän mestaruutta! MVP-pelaajat finaalissa olivat #55 Mari Seppänen (Steelers) ja #18 Nina Torikka (Tiikerit).

2016_0910_hr_finaali_allonen
Petra Aallonen ratkaisee

2016_0910_hr_finaali_riemua
Jeee!!

2016_0910_hr_mestarit
HoviRuoka-turnauksen mestarit 2016

Loppusijoitukset:

1. Steelers, Hämeenlinna
2. Tiikerit, Vantaa
3. SB-Pro, Nurmijärvi
4. Classic, Tampere
5. Northern Stars, Espoo

Lämpimät kiitokset kaikille turnausvieraillemme ja tsemppiä alkavaan pelikauteen kaikille!

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa