UUTINEN | SB-PRO

28.08.2016

C-tytöt karsintalohkonsa voittajana SM-sarjaan!

C-tyttöjen pitkään odotettu syksyn huipennus koitti vihdoin – SM-karsintaviikonloppu Spiral-hallissa Tampereella. Samassa hallissa pelattiin sekä C-, että D-lohkon ottelut, A- ja B-lohkot pelattiin samaan aikaan Espoon K3:ssa ja Helsingin Mosahallissa.

SB-Pro oli arvottu ainoaan kolmen joukkueen lohkoon, jossa sen kanssa pelasivat etukäteen korkeammalle rankatut Steelers ja PSS. Nämä aloittivat karsinnan keskinäisellä ottelulla, jossa koko ikäluokan kärkijoukkueisiin ennalta kaavailtu PSS oli alussa todella suurissa vaikeuksissa hämeenlinnalaisten kanssa. Ottelu oli ehtinyt vanheta vain 19 sekuntia, kun Steelers oli ampunut jo kaksi osumaa. 59 sekunnin kohdalla PSS sai kavennuksen, mutta jo ajassa 3:44 Steelers venytti johtonsa jälleen kahteen maaliin. Erän loppuun tehty 4-1 osuma vei varmasti molemmat joukkueet ensimmäiselle erätauolla hieman hämmentyneinä – eihän tämän näin pitänyt mennä…?

Toiseen erään PSS sai kiinni normaalimmasta pelirytmistään ja hivuttautui maali kerrallaan lähemmäs, päästen lopulta jo maalin johtoon. Viimeiseen erään löytyi molemmilta kovaa lautausta – lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten PSS:lle lohkon avauspisteet, vaikka Steelersin ryöstöretki oli lähellä onnistua.

Nurmijärveläisryhmä sai avaukseensa vastaan PSS:n, joka voitolla olisi siis jo varma lohkon ykkönen. Kahden edellisen kauden aikana voimasuhteet ovat olleet keskinäisissä peleissä niukasti kallellaan Porvoon suuntaan ja se oli etukäteen asetelma nytkin – otteluun lähdettiin haastajana, mutta tosissaan samalla pelaamaan kauden parasta peliä.

2016_08_SMKarsinta_PSS_01
Viime hetken viritykset

Jo toisen minuutin alkuun Venla Voivala näytti vaarallisuutensa – nopea pelin kääntö, irtonainen juoksu vasemmasta laidasta ja tarkka sivallus reppuun – osuma jäi lopulta erän ainoaksi, vaikka paikkoja oli molemmilla. Pron maalia vartioinut Emma Mäenpää hoiti tonttiaan päällikön ottein ja pelasti avauserässä pari tiukkaa paikkaa – tärkeä onnistuminen kovaan paikkaan Emmalle, joka pelasi vasta kauden avauspeliään.

Toisen erän alkuun Porvoo sai tehtyä tasoituksen ja erän puolivälissä Reetta Suontausta komennettiin jäähypenkille mailaan lyömisestä. Porvoon yv toimi paremmin kuin Pron av ja näin keltapaidat saivat tehtyä johto-osuman kellon näyttäessä aikaa 23:06. Erän loppuun Venla kävi iskemässä päivän toisen osumansa Ada Riialin syötöstä – toisella tauolle siis mentiin tasalukemissa 2-2. Kahden erän jälkeen torjunnat PSS/Jenna Järvinen 13, SB-Pro/Emma 16.

Kolmas erä oli upeaa katsottavaa! Reetta lämmitti kiukaan tekemällä perinteisen kaarroksensa päätteeksi johto-osuman kolmannella minuutilla, Venlalle syöttöpiste. PSS:n maalin jälkeiset vyörytykset saatiin kesytettyä ja peli aaltoili päästä toiseen. Valmennus otti aikalisän 2:11 ennen loppua, jotta saatiin vielä viimeiset ohjeet loppuhetkille, joissa Porvoon tiedettiin olevan aina kova. Aloituksen jälkeen PSS veti maalivahtinsa pois ja otti kuudennen kenttäpelaajan runttaamaan tasoitusta. Paineen alta kuitenkin selvittiin ja pallo saatiin Ida Lindhille, jonka karkumatka kohti tyhjää maalia kuitenkin kammettiin nurin jo lähtökuoppiin – rankkari oli ainoa mahdollinen tuomio tilanteesta ja se siitä saatiinkin.

1:47 jäljellä ja Riikka Jouppila asteli viileän rauhallisena kohti tuttua tehtävää. Päättäväinen ja määrätietoinen suoritus, pieni harhautus ja maalivahdin ohitus – pallo kassiin ja tilanteeksi 4-2! Joukkue tiesi, että nyt olisi voitto lähellä pelkällä pallon hallinnalla, mutta kun draivia vielä oli, niin peli painettiin vielä viimeiselläkin minuutilla Porvoon päätyyn. Essi Joutsi nousi vahvasti tontille ja puski vielä viidennen osuman Porvoon verkkoon – 5-2 voitto ei lopulta jättänyt paljon varaa spekuloinneille. Koko joukkueelta aivan huikean hyvä esitys – Sisu-puukkoja repullinen kuitenkin erikseen tästä ottelusta Emmalle, jonka rautainen maalivahtipeli ja 21 torjuntaa eivät jättäneet varmasti ketään kylmäksi!

Idan viisikko piti Porvoon timantikovan ykkösen tasakentällisin vain yhdessä maalissa ja ennakkoon kentällisen kovin parivaljakko jäi nollille – loistava suoritus ja varmasti jo sellaisenaan aika harvinainen. Venlan kentällinen osui neljästi ja ratkaisi niillä ottelun voittajan – Erika Hakulisen kentällinen taas pelasi omassa pelissään tärkeät nollat ja antoi vahvaa tulitukea tiukoissa tilanteissa.

2016_08_SMKarsinta_PSS_03
Hyvin meni..!

Lohkon lopputilanne ratkeaisi siis viimeisessä ottelussa SB-Pro – Steelers: PSS ei voisi lohkoa enää voittaa ja toisaalta Steelers tarvitsisi voittoon vähintään kahden maalin voiton.

Steelersin aiempi avaus yllätti PSS:n ja siihen piti olla hyvin varauduttu. Steelersin ykköstykki Erika Laine kuitenkin kaatoi kylmää vettä mustapaitojen niskaan laukomalla kaksi osumaa jo ensimmäiseen viiteen minuuttiin. Pro otti aikalisän ajassa 5:09 ja valmennus haki pelaajiin takaisin sitä itseluottamusta, joka Porvoo-pelissä oli saatu pintaan. Kaikki olisi vielä omissa käsissä!

Hallin digitaalit pysähtyivät kuitenkin jo aikaan 6:56 Steelersin kolmannen maalin merkiksi, tällä kertaa Lotta Purhosen piiska oli osunut murhaavasti. Pelistä saatiin sen jälkeen paremmin kiinni ja aikaahan tiedettiin olevan vaikka mihin, nyt vain pitäisi saada osumia. 11. minuutilla saatu ylivoimaa ei vielä saatu hyödynnettyä, mutta erän 14. minuutin alkuun Reetan osuma oli enemmän kuin tervetullut – taas oltiin pelissä ihan eri tavalla sisällä, kun kuparinen saatiin rikottua! Venlalle jälleen syöttöpiste.

Toisessa erässä peli tasaantui – osumia ei kumpikaan saanut aikaan.

Kolmanteen erään saatiin salama-aloitus, kun Idan syötöstä Riikka iski kavennuksen 2-3:een jo 22 sekunnin pelin jälkeen. Tulos olisi siis riittänyt lohkovoittoon (pelaajathan eivät tätä onneksi tienneet, vaan pelasivat voitosta). Tasoitusta tarjottiin jo kolmannella minuutilla, kun Steelersille vihellettiin kakkonen korkeasta mailasta. Maali jäi kuitenkin tekemättä ja sen jälkeen Erika Laine kaivoi hetkeksi ratkaisijan saappaat esiin ja kävi latomassa pelin kolmannen kaappinsa, kun aikaa oli jäljellä 6:21. Näin lohkovoitto oli jälleen kallellaan Hämeenlinnan suuntaan.

Pron tytöt olivat kuitenkin jo PSS-pelissä ja tämänkin pelin aikana osoittaneet sellaista tahdovoimaa, jolla vaikeista tilanteista saadaan peli ensin käännettyä ja sitten tehtyä tärkeisiin paikkoihin osumia. Sellainen hetki saatiin vielä tämänkin pelin loppuun  -Venlan ja Minka Kososen aivoitukset toimivat hyökkäyspään vaparissa mainiosti ja Minkan luja sivallus ykkösellä painui takanurkkaan, kun aikaa oli jäljellä 2:20.

Tämän jälkeen pelaajilla oli vielä huikeaa tarmoa tehdä tasoitusosuma, mutta valmennus sai perille viestin siitä, että se ei enää olisi ihan välttämätöntä – tärkeintä oli tässä kohtaa estää vastustajan maalintekopaikat. 23 sekuntia ennen loppua Steelersille vihellettiin jäähy mailaan lyömisestä ja sen jälkeen pallo saatiin pidettyä loppupelin vastustajan maalin takana – Venlan ja Essin komeaa näytöstä!

SB-Pro siis lohkon voittajaksi tasapisteissä Steelersin ja PSS:n kanssa – Prolla maaliero +2, Steelersillä 0 ja PSS:llä -2.

Steelersin ja PSS:n pelit jatkuvat vielä sunnuntaina, jolloin ne saavat vastaansa jatkokarsinnassa C-lohkon kakkosen ja kolmosen: otteluparit ovat Rankat Ankat – PSS ja Steelers – FB Factor. Näiden otteluiden voittajat etenevät SM-sarjaan ja hävinneet pelaavat vielä yhdestä jäljellä olevasta paikasta. On varsin turvallista veikata, että koko D-lohkon kolmikko tullaan lopulta näkemään SM-sarjassa.

KooVee selvisi C-lohkon voittajaksi voittamalla sunnuntaiaamuna kärkikamppailussa Ankat 3-1.

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA