UUTINEN | SB-PRO

11.08.2016

C-tyttöjen pelikausi käyntiin Espoossa

C-tytöt aloittivat kauden 2016-17 pelit K3:lla, jossa se kohtasi harjoitusottelussa Norhern Starsin. Omatoimisen kesäkauden jälkeen on ehditty pitää kahdet harjoitukset ja ottelu toimi erinomaisena karstanpoistona ja samalla ensimmäisenä yhteisenä pelitapahtumana ryhmään kesän alussa uusina liittyneiden tyttöjen kanssa, joita oli pelissä mukana peräti kahdeksan eli yhtä vaille kaikki.

Aivan alkuminuutit olivat ehkä hieman yllättäenkin vierasjoukkueen hallintaa ja avausmaalikin nähtiin jo puolentoista minuutin kohdalla, kun Ada kiepautti itsensä maalin edustalla tontille ja siirsi Pron johtoon. Reilun minuutin päästä kilahti Nupun maalin yläputkessa, kun Starsin taituri Maija Jäkkö vielä viritteli asettaan kuntoon. Ajassa 11:41 Maija sitten jo osui siirretyn Pron rangaistuksen aikana ja vei espoolaiset taukojohtoon.

Toisen erän alussa Nuppu piti torjunnoillaan pelin tasaisena. Starsin painostuksen keskellä Erikan vahva ja oikea-aikainen keskialueen karvaus toi pallon Reetalle, jonka laukauksen maalivahti torjui, mutta Reetta seurasi hyvin oman laukauksensa ja nosti riparin verkkoon – 2-2 ajassa 22:09.

Peli ehdittiin pelata ehkä reilut puoli minuuttia (se jää arvaukseksi, koska toimitsijapöytä säästeli kelloa ja se näytti edelleen 22:09), kun Essin esityöstä Annukka vei Pron jälleen johtoon. Sitä iloa ei kestänyt kuin puolisen minuuttia, kun Stars jo tasoitti tapahtumarikkaan ottelun. Erän lopussa Jäkkö vempautti jo ottelun kolmannen maalinsa ja siirsi jälleen Starsin johdossa erätauolle.

Edellisen erän kaava toistui kolmannen erän alussa, kun Riikka komean yksilösuorituksen jälkeen jälleen tasoitti ottelun. Tämän jälkeen maaleja onnistui enää tekemään emäntäjoukkue ja se sai niitä aikaiseksi kolme (#34, #11 ja #13 maalareina). Ottelun loppuun 7-4 tilanteessa Pro pääsi kokeilemaan ylivoimaa peräti kahdesti, mutta Starsin alivoimapelaaminen oli kurinalaista ja järkevää, eikä lisäosumia enää nähty.

Northern Starsin maalivahdille kertyi ottelussa 18 torjuntaa, joista puolet päätöserässä. Nupulle torjuntoja tuli 13 ja pitkälti Nupun ansiosta Jäkkö joutui tyytymään ”vain” hattutemppuun. Toki päätöserän ratkaisuosumat merkittiin kaikki muille pelaajille, joten ratkaisuleveyttä kotijoukkueelta kyllä tiukkaan paikkaan löytyi.

SB-Pron ottelutsempparina palkittiin vasempana puolustajana pelannut Mirella Siponen, jolle peli oli (monen muun ohella) ensimmäinen Pron riveissä. Mirellan ohella kaikilta uusilta tytöiltä varsin hyvä ja energinen esitys! Nupun lisäksi siis vain kuudella pelaajalla oli aiempaa kokemusta Pron paidassa pelaamisesta – sivussa oli tästä pelistä muutamia pelureita, jotta uudet pääsevät vauhdilla mukaan.

Northern Stars ansaitsi tässä pelissä voittonsa, vaikka hetkensä oli myös Pron tytöillä. Seuraavan kerran kohdataan harkkapelissä 24.8., jolloin Stars tulee vastavierailulle Maaniittuun. Tässä välissä molemmat joukkueet osallistuvat 13.8. Loisto Cupiin Turussa, jossa ne pelaavat eri alkulohkoissa.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa