UUTINEN | SB-PRO

30.06.2016

Liiganaisten kuulumiset kaudelle 2016-2017

Liiganaiset päättivät menneen kauden upeasti pronssiin joka oli seuran 7. peräkkäinen mitali naisten pääsarjatasolla. Joukkueen kokoonpanoon tuli totutusti muutoksia kun runkopelaajia siirtyi jälleen ulkomaille pelaamaan ja hakemaan kokemusta. Tsekkeihin (SC Vitkovice) siirtyivät vuoden jälkeen takaisin Hana Sladeckova sekä Denisa Ratajova. Sveitsiin taasen suuntasivat Silja Eskelinen (Piranha Chur) sekä Kristiina Järvinen ja Sara Piispa siirtyivät Zug:in riveihin. Lisäksi maalivahtimme Tiia Mustonen siirtyi kotimaassa West Coast Sheriffiin Kaarinaan.

Tulevan kauden joukkueen rakentamista suunniteltiin pitkään sekä uuden toimintamallin luomista liigaorganisaation ympärille. Tärkeimpänä kohtana valmennuksen lisääminen jolloin pelaajan henkilökohtaiseen valmentamiseen panostetaan tulevaisuudessa. Päävalmentajaksi saapuu pitkänlinjan Prolainen Harry “HV” Virtanen joka ottaa vetovastuun Timo “timi” Suonpäältä. Lisäksi valmennusta vahvistettiin niin ikään Prohon vuoden tauon jälkeen paluun tekevällä Petri Tuomisella. Maalivahtiosaston valmennustiimiin liittyi kokenut mv-valmentaja Aake Kettunen. Fysiikkavalmennuksesta vastaa jatkossa Jouni Hämäläinen joka toimi edellisenä kautena mm. Viikinkien:n miesten edustusjoukkueessa. Muutoin joukkueentaustahenkilöt valmentajineen pysyivät lähes ennallaan.

Pelaajapuolella joukkueeseen saapui vuoden tauon jälkeen ex-prolainen Kia Lehmusvuori (25) sekä uusina tulokkaina Emma Itänen(28) ja Daniela Markelin(18). Kaikki edellämainitut saapuivat Helsinkiläisestä M-Team:in joukkueesta. Läntisestä Suomesta (FBC Turku)  saapuu B-juniori ikäinen tulevaisuuden lupaus Matilda Lindström (16). SB-Pro:n omia junioreita nostettiin liigarinkiin seuraavasti: Julia Eskonen, Juulianna Sotala ja Jannika Kiiski. Joukkuetta tullaan vielä täydentämään muutamalla pelaajalla ja niistä tiedotetaan erikseen.

Joukkueen kesäharjoittelu on sujunut erittäin hyvin huolellisen suunnittelun ansiosta ja uuden valmennusryhmän myötä. Edellisestä kaudesta ei kerennyt montaakaan viikkoa taukoa olla kun startattiin jo tulevaan kauteen. Heinäkuussa ollaan OT-jaksolla ja lajiharjoitukset joukkueen kanssa jatkuvat toden teolla heti Elokuun alusta ja kauden 2016-2017 runkosarja starttaa syyskuun puolivälin paikkeilla. Otteluohjelma tullaan julkaisemaan sivuilla Elokuun aikana.

LIIGAN SOPIMUSTILANNE 30.6.2016

Maalivahdit:
35  Tiltu Siltanen
1     Jannika Kiiski, A-jun
99  Ira Moilanen, A-jun

Pelaajat:
7    Mirva Laitinen
9    Daniela Westerlund, A-jun
10  Daniela Markelin, A-jun (M-team)
14  Matilda Lindström, B-jun (FBC Turku)
17   Tiia Ijäs
18  Elina Kujala
19  Karoliina Kujala
20  Anu Raatevaara
22  Laura Hietamäki
33  Mirja Hietamäki
37  Kia Lehmusvuori (M-team)
42  Julia Eskonen, A-jun
50  Emili Kumpuniemi
60  Tea Heinonen, A-jun
61   Saara Lehtonen, A-jun
66  Melina Rissanen, A-jun
69  Ina Leminen
70  Juulianna Sotala, A-jun
77  Emma Itänen (M-team)
83  Emmi Lindh, A-jun
86  Roosa Räsänen, A-jun

Päävalmentaja
Harry Virtanen

Valmentajat
Timo Suonpää
Petri Tuominen
Nino Kinnunen

Maalivahtivalmentaja
Jarno Kivinen
Aake Kettunen

Fysiikkavalmentaja/Hieroja
Jouni Hämäläinen

Huoltaja
Pasi Laaksonen

Joukkueenjohto
Janne Raatikainen
Juho Kojima
Osmo Jokilammi

Logo UNIHOC Black

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA