UUTINEN | SB-PRO

23.04.2016

D-tytöille Aluepronssia!

D-tytöt oli selvittänyt tiensä Etelä-Suomen aluelopputurnaukseen, joka pelattiin 23.4. Ruskeasuon pääkentällä (kentällä nro 4).

Päivän ensimmäisessä välierässä SSV Black voitti LosB:n 6-2 ja selvitti näin itsensä aluefinaaliin. Vastustajaa sille haettiin toisessa välierässä, jossa PSS Musta kohtasi SB-Pro Mustan.

Avauserässä Pron peli kulki ja se oli hienokseltaan pelissä niskan päällä. Avausosuman teki viidennellä minuutilla Annukka Riikan syötöstä. Torjunnat PSS/Kurki 4, Pro/Tikkakoski 1. Toiseen erään porvoolaiset saivat enemmän otetta pelistä ja tapahtumat tasoittuivat. PSS:n avausosuma merkittiin Aada Heikkiselle ajassa 25:44 ja hän osui toistamiseen muutama minuutti myöhemmin. Erän viimeisellä minuutilla Annukka sivalsi ottelun tasoihin ja pallo saatiin porvoolaismaaliin vielä senkin jälkeen, mutta siinä tilanteessa hyökkääjä oli maalivahdin alueella ja osuma hylättiin oikeutetusti. Näin tauolle mentiin tiukasti tasapelilukemissa. Torjunnat PSS 8, Pro 8.

Päätöserän alkuun PSS pääsi purkamaan Pron hyökkäyspään tilanteen ja teki vahvan vastahyökkäyksen päätteeksi komeasti johtomaalin.   Erän neljännellä minuutilla PSS teki neljännen osuman, mutta Pro ei suinkaan heittänyt pyyhettä kehään. Erän lopussa paikkoja oli useita ja kun PSS:lle vihellettiin ottelun ainoa kakkonen 1:20 ennen summeria, yritti Pro vimmatusti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten PSS finaaliin, SB-Pro pronssiotteluun. Päätöserän torjunnat PSS 12, Pro 7.

Pronssiottelussa pelasivat siis välierissä hävinneet, SB-Pro koti- ja LoSB vierasjoukkueena. Ottelu alkoi Pron vahvalla otteella ja avausmaalin teki Annukka kuudennella minuutilla Reetan syötöstä. Vajaan puolentoista minuutin kuluttua lohjalaispelaajan nollakulmasta maalille heittämä pallo kimposi Pron omasta pelaajasta maaliin – peli tasan. Torjunnat Pro/Nuppu 4, LoSB 11.

IMG_4263
I
dalla vauhti päällä

IMG_4265
V
enla taistelemassa pallosta

Toisen erän neljännellä minuutilla LoSB teki johtomaalin, jonka Pro kuitenkin kuittasi komeasti vajaan kahden ja puolen minuutin kuluttua: Venla syötti pallon oman maalin takana Minkalle, jonka laitanousu ohitti neljä valkopaitaa ja päättyi suupaisuun maalin edustalle – pallo lirahti takatolpan kautta maaliverkkoon ja peli jälleen tasan. 13 sekuntia ehti kulua, kun lohjalaiset siirtyivät jälleen johtoon. Siinä tilanteessa Pro käytti aikalisänsä ja ryhmä haki uskoa siihen, että pelillisesti hallussa oleva peli saadaan kyllä käännettyä vielä kotiin.  43 sekuntia ennen taukoa valui kuitenkin kylmää vettä niskaan, kun LoSB siirtyi jo kahden maalin johtoon. Aloituksen jälkeen Satu pyysi kuuluvasti pallon Idalta ja kiitti lakaisemalla pallon reppuun – vain 10 sekuntia edellisestä ja jälleen oltiin maalin päässä iskuetäisyydellä. Tauolle lukemissa 3-4, torjunnat erässä Pro/Nuppu 4, LoSB 8.

IMG_4270
H
yökkäystä rakentamassa Minka ja Riikka

IMG_4280
A
nnukan vihainen veto

Päätöserään marssi sisuuntunut nurmijärveläisryhmä, jonka peli-ilme kertoi kaiken oleellisen – tätä peliä ei todellakaan aiottu hävitä. Kello pysähtyi aikaan 36:14 kun Annukka ja Reetta toistivat jo avauserässä tekemänsä kuvion – peli jälleen tasan. 1:31 edellisestä ja Annukan syötöstä Venlan laukaus kohosi maalivahdista korkeuksiin ja putosi maaliin, Reetan vielä varmistaessa perään, ettei lohjalaisista kukaan vain ehdi venymään viime hetken pelastukseen. Lopullisen niitin iski Ida Miljan avustuksesta vajaa viisi minuuttia ennen loppua. Viimeiset kaksi sekuntia Pro pelasi kuudella kenttäpelaajalla – hyökkäyspään vaparikuviosta saatiinkin vielä maalipaikka, mutta päätösnumeroiksi jäivät 6-4.  Erän torjunnat Pro/Nuppu 2 ja LoSB 10.

IMG_4297
M
aalin edessä ei tilaa anneta

IMG_4311
Kättelyt

Ottelussa palkittiin arvokkaimmat pelaajat molemmista joukkueista – Prosta palkinnon sai Annukka ja LoSB:sta hyvin pelannut maalivahti Aino Oksanen.

IMG_4308
A
nnukka pokkaa MVP-palkinnon

Finaalissa SSV pääsi jo alussa 3-0 johtoon, eikä ottelusta syntynyt kovin jännittävää näytöstä. SSV:n voittolukemat 4-1 ja näin viime vuoden (E-sarjan) finaalin toisinto kääntyi toisinpäin, mestaruus jäi Helsinkiin. SB-Pro oli myös viime vuonna pronssilla voitettuaan pronssipelissä PSS Keltaisen.

Päivän tasokkain ja myös jännittävin peli oli varmasti PSS:n ja SB-Pron välierä, johon oman osansa toi myös loistavasti kannustanut yleisö. Molemmilla joukkueilla oli äänekkäät kannustusjoukot torvineen luomassa mahtavan tunnelman ja päätöserässä meteli oli ajoittain jopa niin kova, etteivät vihellykset tai valmennuksen ohjeet kuuluneet kentälle – erityiskiitokset SB-Pron B-tyttöjen rytmiryhmälle, joka oli panostanut myös ulkoiseen olemukseen tilaisuuden vaatimalla vakavuudella 😉

SB-Pro laukoi molemmissa otteluissa 56 kertaa – LoSB-pelissä laukaukset löysivät kuitenkin tarkemmin kohti maalia eikä blokiin jäänyt kuin muutama laukaus. Hanakimmin ampuivat otteluissa Annukka (15+14), Ida (7+9), Minka (10+5), Reetta (8+7), Milja (6+5) ja Milla (4+5).

IMG_4316
Mitalijoukkueet valmiina palkintojen jakoon

IMG_4318
Venlalle pujotettiin ensimmäisenä mitali kaulaan

IMG_4324
P
akkipari Minka ja Sara kättelevät hopeajoukkueen

IMG_4327
Mestareita kättelemässä Annukka, Satu ja Minka

IMG_4336
Nuppu mitalikättelyssä

IMG_4339
Annu-koutsin pronssituuletus 😉

IMG_4341
Tomas-valkku pronssia rinnuksillaan, Asko seuraamassa perässä


D-tytöt_Aluepronssia
Etelä-Suomen aluepronssia 2015-16 – SB-Pro Musta!!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA