UUTINEN | SB-PRO

10.04.2016

C-tytöille niukka tappio treenimatsissa Askolassa

Light Iron oli kutsunut C-tytöt treenimatsiin Askola Areenalle ja tarkoitus olikin antaa joukkueen C-ikäisille hyvä harjoituspeli sarjakauden jo päätyttyä jokin tovi sitten. Ikävä kyllä seitsemästä 01-02 -tytöstä kolmella oli muuta menoa, joten ryhmä oli jälleen kerran kovin D-painoitteinen.

B-tyttöjen ratkaisupeleissä mukana olleesta D-ikäisten kolmikosta Annukka jäi pienen sairastelun vuoksi pois ja Ida ja Riikka aloittivat viltissä. Näin alkuvihellyksen soidessa oli kasassa kaksi kentällistä, suurinpiirtein saman verran oli tyttöjä myös emäntäryhmällä, jolla silläkin oli muutamia poisjääntejä.

Ensimmäisessä erässä purjeet puhalsivat aika tanakasti Pornaisten suunnasta ja punapaitainen vierasjoukkue sai olla tyytyväinen, että tauolle mentiin vain kahden maalin tappioasemassa. Light Iron oli tehokas maalin edustalla, jonne heille toisaalta jätettiin muutamia kertoja aivan liikaa tilaa touhuta.

Ida ja Riikka tulivat Sannin seuraksi ykköskenttään toiseen erään ja ketjut järjesteltiin uusiksi. Vajaa puolitoista minuuttia oli erää ehditty tahkota, kun maalilaulu raikasi areenalla jo kolmatta kertaa. Sen jälkeen peli tasaantui ja erän puolivälissä Prolla oli tehokas minuutti: 22:30 Sanni karkasi Minkan vapauttavasta oman pään syötöstä läpi: 3-1 ja ajassa 23:31 Reetta paiskasi Minkan vaparin reppuun – 3-2.

Kolmannen erän neljännellä minuutilla Sannin leveä poikkari tavoitti oikeasta laidasta Minkan, joka nasautti terävän svenssonin takaylänurkkaan – tilanne jo tasan. Ja hyvä vire jatkui – vain 48 sekuntia oli pelattu aloituksen jälkeen, kun Ida pyyhkäisi Sannin riparin sisään – näin oli päästy ensimmäistä kertaa ottelussa jo johtoon. Riikalla oli oikeassa laidassa pari hyvää oivallusta, joista olisi voinut seurata vielä lisämaalejakin.

Light Iron pelasi kuitenkin hyvällä tahtotasolla loppuun saakka ja alkupelin perisynti sai jatkoa, kun maalin edustalta päästettiin kaveri kahdesti pahantekoon (ajassa 39:14 ja 41:45). Pron valmennus käytti aikalisänsä 58 sekuntia ennen loppua ja veti samalla mainiosti pelanneen Emman pois maalin suulta. Lopun pyöritys kuudella viittä vastaan ei johtanut tasoitukseen ja näin voitto jäi tällä kertaa Askolaan.

Kaiken kaikkiaan hyvä ottelu tähän väliin – kiitokset Light Ironille kutsusta ja hyvästä pelistä! Onnittelut myös heidän nuorelle veskarilleen, joka oli päässyt tuuraamaan vakiomaalivahtia tämän ollessa poikien pelissä – hienosti ja hyvällä itseluottamuksella pelattu ottelu tytöltä tiukassa paikassa.

Laukauksia Pro sai aikaan vain 47 – pitkälti ne tosin tulivatkin vain kahdessa viimeisessä erässä. 19 meni maalia kohti, 12 ohi ja 16 jäi blokkiin.

Emmalle torjuntoja ottelussa yhdeksän (pari aika maukasta koppia), vastustajan maalivahdille 15.

Plusmiinustilastossa kärjessä oli pakkipari Minka & Sara (+3). Hauska tilastoharvinaisuus oli Pron ensimmäinen maali, jossa Minka syötettyään Sannin maalin ehti vaihtopenkin puolelle, ennen kuin pallo oli maalissa – joten siitä tilanteesta jäi plusmerkintä saamatta 😉

Toinen pakkipari jäi omassa pelissään miinukselle: Isa -3 ja Viivi -4.

Hyökkääjistä kaksi viimeistä erää pelanneet Ida (+2) ja Riikka (+1) jäivät plussalle, samoin Sanni (+1). Millan saldo oli +/-0. Peräti seitsemän maalin aikana kentällä ollut Reetta jäi yhden miinukselle. Emma J:n saldo oli -2 ja Miljan -3. Miljalle kuitenkin erityismaininta esimerkillisestä laituripelaamisesta oman pään puolustustilanteissa – hän oli puolustuksen apuna ja tuli kulmaväännöistä useimmiten voittajana ulos ja avasi vielä tarkasti omille.

Tehopisteitä merkittiin Sannille ja Minkalle 1+2 ja Idalle ja Reetalle 1+0.

Tässä vielä linkki Light Ironin otteluraporttiin

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA