UUTINEN | SB-PRO

08.04.2016

Tasainen vääntö Steelersin kanssa päättyi D-tyttöjen voittoon

Steelers Hämeenlinnasta kävi pelaamassa harjoitusottelun D-tyttöjen kanssa Maaniitussa. Peliajaksi sovittiin 3×15 minuuttia tehokasta peliaikaa, joten pelata saatiin koko 75 minuuttia ja lisäksi ehdittiin suorittaa vielä 10 rankkaria, ennenkuin oli päästettävä miehet jo omalle vuorolleen.

Avauserä kulki Pron komennossa, vaikka etenkin hämeenlinnalaisten ykköskenttä sai muutaman vaarallisen tilanteen Nupun maalille. Annukka ja Rikka järjestelivät toisilleen kaksi enimmäistä osumaa ottelun seitsemännellä ja yhdeksännellä minuutilla. Steelers kavensi komealla ykkösellä ajassa 10:58. Erän loppuun Pro sai treenata ylivoimaansa kahdella eri yv:llä ja molemmilta oikein hyvät esitykset, vaikkei maalia saatukaan aikaan.

Taukotilanne 2-1, torjunnat 4-11.

Toisen erän alussa Steelers kalasti nurmijärveläisille kakkosen ovelalla vaparikuviolla, jonka tuloksena Milla komennettiin istunnolle väärästä etäisyydestä. Verkko heilahti reilun puolen minuutin kuluttua ja tilanne oli näin tasan 2-2. Erän 11. minuutilla nähtiin pakkina pelanneelta Minkalta komea yksilösuoritus, kun hän laidasta irtopallon ryöstettyään purjehti keskikaistalle ja sivalsi vauhdista pallon ylänurkkaan.  Reilun parin minuutin kuluttua Annukka siirsi Pron jo kahden maalin karkumatkalle – jälleen Riikan mallikkaasta esityöstä.

Erän loppuun Steelers käytti aikalisänsä, ilmeisesti katkaistaakseen Pron flow-tilan ja varmistaakseen, ettei erään enää tulisi lisää takaiskuja. Se onnistuikin ja toisen erän jälkeen Pron johto oli 4-2, erän torjunnat 3-14.

Kolmas erä oli pelillisesti ja myös tilanteiden valossa tasaisin, kun vierasjoukkue lähti tosissaan kuromaan eroa kiinni. Ja erän viidennellä minuutilla se olikin onnistunut kahdesti. Kumpikin joukkue haki johto-osumaa päättäväisesti ja Steelersillä se oli erän 10. minuutilla vain muutaman sentin päässä, kun Nupun torjunnasta pallo oli ilkeästi lipumassa maaliin…. onneksi Minka oli hereillä ja sai pidettyä pallon kentän puolella.

42. minuutilla Riikka kilautti tolppaan – ajassa 43.50 hän tarjoili paikan Annukalle, joka ei erehtynyt – 5-4 -osumalla Annukka samalla merkkautti itselleen komeat tehot 3+1 (Riikka vastaaavasti 1+3). Samassa ajassa Pro käytti aikalisänsä ja hioi taktiikan viimeisille hetkille. Se onnistuikin, eikä Steelers saanut enää tasoitettua ottelua. Voitto irtosi siis lukemin 5-4 ja viimeisen erän torjunnat 7-8.

Nupulle ottelussa 14 torjuntaa ja Steelersin maalivahdille 33.

Plusmiinustilastossa hyökkääjistä Annukka/Ida/Riikka -kentälliselle +3, Milja/Verna/Satu -vitjalle +1 ja Sonja/Milla/Reetta -ketjulle -2.
Puolustajapareista Sara/Minka +2 ja Isa/Venla +-0.

D-Punaisten joukkueesta lainassa olleet Satu, Sonja ja Venla esittivät jälleen hyviä otteita – kiitokset koko kolmikolle!

Saliaikaa oli pelin jälkeen vielä muutama minuutti, joten päätteeksi suoritettiin vielä rankkarikisa. Myös pelin aikana loistaneet molemmat maalivahdit esittivät todella kylmäpäisiä torjuntoja ja viidestä laukojasta molemmilta onnistuivat vain kolmannen kierroksen pelurit, eli Prolta Satu ja Steelersiltä #5. Rankkarikisaan ei saatu ratkaisua, kun miesten joukkue jo kärsimättömästi odotti pääsyä omalle vuorolleen – näin se kirjattiin tasapeliksi 1-1.

Kiitokset Steelersille hyvästä matsista ja tsemppiä kauden viimeisiin koitoksiin!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA