UUTINEN | SB-PRO

13.03.2016

D-tytöt urakkahommissa Ruskeasuolla

D-tyttöjen tiivis ryhmä oli kauden aikana kokenut jo kolauksen, kun Joanna käytännössä on joutunut jättämään koko sarjakauden väliin loukkaantumisen vuoksi. Maksimimäärä eli kaksi kentällistä tyttöjä oli vielä viikolla toiveena saada Eliittisarjan koviin peleihin PSS:aa ja SSV:tä vastaan, mutta Reetta ja Verna joutuivat jäämään sivuun. Näin peleihin lähdettiin kahdeksalla kenttäpelaajalla.

Päivän avasivat Erä ja LosB ottelussa, jossa Lohjalta puuttui pari avainpelaajaa – Erä vei silti ehkä hieman yllättäen voiton lukemin 4-1 ja avasi näin pistetilinsä lohkossa. Toisessa ottelussa kohtasivat PSS ja SB-Pro, jotka avauskierroksella tasasivat pisteet maalein 2-2.

Porvoota vastaan taisteltiin mainosti – avauserä oli maaliton ja lähimpänä maalia kävi Riikan ylärimalaukaus. Toisessa erässä PSS siirtyi erän 11. minuutilla johtoon. Jo aiemmin oli Isa joutunut jättämään pelin kesken polvivamman vuoksi. Sara ja Minka urakoivat pelin loppuun kahdestaan pakkeina ja selvisivätkin siitä hienosti.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Sara pelasti porvoolaislaukauksen viileästi maalin edestä mailan varrella väljemmille vesille ja erän kuudennella minuutilla Millan syöttö vapautti Idan puolittaiseen läpiajoon, jonka hän päätti tarkkaan sijoitukseen – peli tasan. Erän aikana Miljalla taittui nilkka ja näin hyökkäjillä oli enää vain yksi vaihtopelaaja. Paikkoja oli pelin lopussa molemmilla ja muutama vaparin arvoinen rike jäi tuomareilta huomaamatta puolin ja toisin. Ajassa 41:06 Pro otti aikalisän antaakseen tytöille hengähdystauon ja tarkistaakseen, ketkä vielä olisivat sen verran kasassa, että pystyvät pelaamaan viimeiset minuutit.

Aivan viime sekunneilla PSS sai vähän heppoisasta tilanteesta vaparin, jonka he pealsivat taidokkaasti vetopaikalle – maskin takaa lähtenyt veto painui verkkoon, kun pelikellossa oli jäljellä enää 11 sekuntia. Nuppu otettiin vaihtopenkille loppusekunneiksi ja ainoa vaihtopelaaja laitettiin laatikkoon, tasoitusta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi ja näin sarjapisteet lähtivät Porvooseen.

Torjunnat PSS:n Milja Kurki 16, SB-Pro Nuppu 13.

Ahkerimmat laukojat olivat Minka 10 (yksi tolppa), Annukka 9, Ida 8 (1 maali) ja Riikka 8 (yksi tolppa), Isa 7 (mukana siis vain puolet pelistä).

Plusmiinustilastossa Minkalle ja Saralle alakerrassa -1 (olivat kentällä kaikkien maalien aikana). Hyökkäjien saldot: Ida, Isa, Milla ja Milja +/-0, Annukka -1, Riikka -2.

Kaksi ottelua oli välissä ja hyvä niin, Pron pelureille tuli aikaa vetää henkeä ja paikata haavereitaan kuntoon. SSV aloitti päivänsä selvällä 10-1 voitolla Erästä ja seuraavassa ottelussa PSS pehmitti Lohjan maalein 9-1.

Päivän päätöspelissä kohtasivat SSV ja SB-Pro. Isa oli poissa rivistä ja Milja mukana varauksella, nilkka oli edelleen hieman arka ja sen tilannetta  tarkkailtiin. Minka ja Sara olivat valmiina pelaamaan pakkiparina koko pelin ja niin he lopulta tekivätkin – kova suoritus mitä tahansa ryhmää vastaan ja nyt vastassa oli vielä SSV, joten ihan toimettomana ei todellakaan omassa päädyssä tarvinnut olla…

SSV otti alussa ohjat haltuunsa ja siirtyi reilussa seitsemässä minuutissa 2-0 johtoon. Erän loppuun taisteltu kavennus (Riikka Idan syötöstä Minkan komean nousun jälkeen) valoi Pron ryhmään kuitenkin uutta henkeä. Toisen erän alkuun SSV sai kuitenkin heti 3-1 osuman ja erän aikana isoimpaan rooliin nousi Pron maalilla Nuppu, jolle merkittiin erässä peräti 11 torjuntaa (SSV:n Markkaselle kaksi). Annukan kavennus Miljan syötöstä piti tilanteen tasaisena ja toiselle erätauolle päästiin siis maalin takaa-ajoasemassa.

Päätöserässä SSV hinasi itsensä jälleen kahden maalin etumatkalle jo erän toisella minuutilla. Viides osuma tuli ajassa 39:26 ja se käytännössä naulasi ottelun, vaikka Pro vielä teki kavennuksen, kun peliä oli pelaamatta 2:24. Annukan toisen osuman syötti Riikka. Loppuhetkillä Pro haki vielä uutterasti kavennusta ja pelasi viimeiset 39 sekuntia jälleen kuudella kenttäpelaajalla – varsin lähellä osuma olikin, mutta osui omaan pelaajaan matkalla maaliin.

Päätöslukemat ansaitusti SSV:lle 5-3, mutta Pron tytöiltä erinomainen taistelu ja osoitus siitä periksiantamattomasta luonteesta, josta on kauden aikana aiemminkin saatu jo näyttöjä. Päivän urakka oli kaikille todella kova, mutta siitä selvittiin hienosti ja molemmista peleistä voi jokaikinen pelaaja olla ylpeä.

SSV-pelin torjunnat: Nuppu 25, SSV/Markkanen 11.

Hanakimmat laukojat Prolla olivat ottelussa Annukka 11 (kaksi maalia ja tolppa), Minka 8, Riikka 7 (yksi maali) ja Ida 3.

Plusmiinustilastossa ei kukaan selvinnyt ottelussa plussalle. Minka ja Sara olivat luonnollisesti kentällä kaikkien kahdeksan maalin aikana, eli heille saldoksi -2. Hyökkääjistä Annukan ja Riikan saldo +/-0, Idan ja Millan -1 ja Miljan -3,

SSV jatkaa sarjakärjessä (11p), PSS on nyt toisena (9p) ja SB-Pro kolmantena (6p). LosB ja Erä ovat tasapisteissä (2p) ennen viimeistä sarjakierrosta, jolla SB-Pron vastustajat ovat Erä ja LoSB. Kierros pelataan Campossa vasta 17.4.. Sitä odotellessa Prolla on ainakin pari harkkapeliä jo sovittuna, eli viikon päästä pelataan Blackbirdsin kanssa Keravalla ja huhtikuun puolella Maaniitun kotisaliin saadaan vieraaksi Steelers Hämeenlinnasta.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa