UUTINEN | SB-PRO

06.03.2016

C-tytöillä Superlauantai Ruskeasuolla

Vanha nurmijärveläinen sananlasku kertoo viisaasti, että “salibandypallo on pyöreä ja kaiken lisäksi vielä täynnä reikiä”.

Niinpä niin.

C-tyttöjen pelikausi oli edennyt vahvan nousujohteisesti syksystä aina tammikuulle saakka – haastaja-alkusarjan voitto puhtaalla pelillä ja mainiot otteet sekä Light Ironin Hoviruoka-turnauksessa (voitto), että vuodenvaihteen HFC-turnauksessa (neljäs sija). Aluejatkosarjassakin pelit kulkivat aina kolminkertaisen sarjan puoliväliin saakka, mutta kahdella edellisellä sarjakierroksella kone oli alkanut jostain syystä yskimään.

Tammikuun lopussa M-Team onnistuttiin kaatamaan vaivoin 3-2 melko heikolla esityksellä ja perään Tiikerit käänsi tasaisen taistelun voitokseen 3-4. Ystävänpäivän Ruskeasuon kotiturnauksessa peli ei kulkenut enää oikeastaan lainkaan. SSV Red kuittasi ensin 3-1 voiton ja päivän päätteeksi Blackbirds varasti tärkeän pisteen venymällä 1-1 tasapeliin ja merkkauttamalla näin avauspisteensä sarjataulukkoon.

Valmennusjohto ja varmasti myös tytöt itse olivat asiaa pohtineet ja viimeaikaisissa treeneissä olikin jo merkkejä paremmasta. Lisäksi viimeiseen sarjaturnaukseen oli pyydetty taustavoimiin mukaan viime kauden runkopeluri Helkku Möttönen luomaan ryhmään ja penkille oikenlaista kisfiilistä – erittäin hyväksi osoittautunut veto!

Lauantaille 5.3. oli käsikirjoitus selvä – lohkovoitto olisi vielä mahdollista, mutta muutama täplä pitäisi saada taulusta alas. M-Team oli ensin kaadettava ja perään nipistettävä vähintään piste, mieluummin kaksikin Tiikereiltä. Ja jos nämä omat pelit onnistuttaisiinkin hoitamaan kotiin, tarvittaisiin vielä apuja SSV Rediltä, joka ei saisi ainakaan hävitä M-Teamille.

Turnauspäivän aloittivat lohkon kärkikaksikko ja samalla ainoat, jotka vielä voisivat lohkon voittaa, eli M-Team (16p) ja SB-Pro (13p). Nurmijärveläisten tahti oli alusta saakka sellainen, että tiedossa oli helsinkiläisille hikiset oltavat. Messi ja Sanni antoivat alkutahdit ja peli oli 2-0 jo ottelun kuudennella minuutilla. M-Team pääsi hetkeksi peliin mukaan, kun Prolle vihellettiin kaksi kaksiminuuttista, mutta niistä selvittiin kunnialla. Annukka kuittasi oman jäähynsä palattuaan takaisin laatikkoon – 16 sekuntia ja taululle 3-0 lukemat Riikan hyvästä avauksesta. Reilu minuutti edellisestä ja tällä kertaa Riikka tarjoili maalipaikan Sannille, jonka osuma vei Pron toiselle erätauolle jo neljän maalin johtoasemassa.

IMG_3943
Väkevää hyökkäykseen lähtöä

IMG_3949
Valmiina ottamaan vaparia vastaan

IMG_3955
Annukka kaksiminuuttiselle päällä pelaamisesta

IMG_3976
Riikka iskee tiukasti kiinni

IMG_3983
Messi tarjoilee – Minka lataa

IMG_3990
Vauhdilla tilanteeseen

IMG_3997
Emman komea jalkatorjunta

IMG_4001
Neljä pelaajaa reagoi terävästi suunnanmuutokseen

IMG_4006
Isan rivakka nousu pelin päätösminuutilla

Päätöserään M-Team oli selvästi kerännyt lisää kierroksia ja oli tosissaan valmiina haastamaan mustapaidat vielä ottelun voitosta. Johannan huikea osuma alakulmaan Idan poikkarista sammutti kuitenkin tuon liekin, kun erää oli ehditty pelata vaivaiset 13 sekuntia. Sanni ja Riikka osuivat vielä Annukan avustuksista ja näin päätöslukemat kirjattiin komeasti 7-1 SB-Prolle. Torjunnat M-Team 24, SB-Pro/Emma 16.

Päivän ensimmäinen täplä alhaalla ja todella vakuuttavien otteiden jälkeen – oli lupa odottaa hyvää jatkoa pian pelattavaan Tiikeri-peliin.

Toisessa ottelussa SSV Red joutui tyytymään tasapeliin 2-2 Blackbirdsin kanssa. Hieman huolestuneina sitä ottelua syrjäsilmällä seurattiin, mutta toisaalta keravalaisten peli on kauden aikana mennyt harppauksittain eteenpäin, eivätkä nämä tulokset enää välttämättä kerro vain vastustajan epäonnistumisesta, vaan myös heidän pelinsä hyvänä päivänä lähestyvän jo lohkon muiden joukkueiden tasoa.

Tiikerit avasi päivänsä SB-Prota vastaan. Kauden aiempien kohtaamisten jälkeen puntit olivat aivan tasoissa ja maalejakin oli peleissä tehty tasatahtiin – molemmilla tilillään 4-3 voitto.

Avausjakso eteni suhteellisen tasaisissa merkeissä. 11. minuutilla tiikeritytön maila nousi vahinkotilanteessa Saran päähän ja näin Pro sai viiden minuutin ajan pelata ylivoimalla. Sara lepäsi sivussa erän lopun ja huolto seurasi tilannetta ja tytön vointia. Ylivoimalla onnistuttiin kahdesti – ensin Annukka Sannin syötöstä ja sitten Ida Johannan siirrosta. Toisessa erässä Messi ja Sanni veivät Pron jo neljän maalin karkumatkalle. Sen jälkeen Idalle tuomittiin kakkonen, josta kuitenkin selvittiin. Erän lopussa Tiikerit avasi maalitilinsä ja toiselle tauolle lähdettiin kolmen maalin johdossa.

IMG_4020
Ensimmäisen erätauon valmentajan ohjeet kuunneltiin tarkasti

IMG_4024
Oman pään vaparissa kaikki tietävät tehtävänsä

IMG_4028
Saran avaus lähdössä

Viimeisessä erässä tyttöjen peli oli huikeaa katseltavaa – erä lopulta Prolle 5-2, maalareina Annukka, Sanni, Ida, Messi ja Minka. Ottelun torjunnat Tiikerit 16, Emma 12.

IMG_4042
7-2 osuma – Sannin laukaus kimposi päädystä maalin kulmalle, josta Ida täräytti pallon sisään

IMG_4044
Vaparikuvio pelattiin Messille – tällä kertaa ei osumaa

Loppulukemat 9-3 ja toinen täplä alas. Voitto siirsi Pron lohkon piikkipaikalle pisteen erolla ennen ratkaisevaa SSV Redin ja M-Teamin kohtaamista.

Etukäteen oli jo sovittu, että tytöt käyvät kotona tankkaamassa ja venyttelemässä – valmennus jäi paikalle seuraamaan SSV:n suoritusta. M-Team avasi maalitilin jo 44 sekunnin kohdalla, mutta sen jälkeen SSV määräsi pelin tahdin. Avauserä 3-1 ja loppulukemat 6-2 – SSV:lle vielä isot kiitokset oman ruutunsa hoitamisesta 😉

Näin päivän kolmaskin täplä putosi taulusta ja tuloksena lohkovoiton seurauksena vielä kolmas ottelu, jossa kohdattaisiin Kilpalohkon kakkonen – panoksena pääsy C-tyttöjen SM-playoff -karsintaan. Tytöt tulivat ennakkoon sovitusti takaisin hallille kolme varttia ennen illan huipennusta.

Vastustaja oli selvinnyt aamupäivän aikana Kilpalohkon päätöspeleissä. Aamulla oli vielä kolmella joukkueella ollut mahdollisuus sijoittua ylivoimaisen SSV Whiten jälkeen lohkokakkoseksi – ennakkoon ehkä pienimmät kertoimet olivat SB Vantaalla ja PSS Keltaisella, mutta myös Northern Starsilla oli pieni oljenkorsi – se olisi kuitenkin vaatinut siihen saakka voittamattoman SSV:n voittamista avausottelussa, joka jäi yllättävän pienestä kiinni: tappio 4-5 tarkoitti, että paikka ratkeaisi vantaalaisten ja porvoolaisten kesken. SB Vantaa voitti keskinäisen ottelun 5-3 ja PSS hävisi SSV:lle 0-8, joten PSS oli jo kadottamassa otteensa kakkospaikasta. SB Vantaalle olisi riittänyt tasapeli Light Ironia vastaan ja loppuvaihessa peli olikin vielä 2-2. Lopussa Pornaisten nippu järjesti kuitenkin huiman loppukirin ja taputteli lopulta selvän 5-2 voiton – näin PSS Keltainen selvisi lohkon kakkoseksi ja olisi Pron vastustaja klo 20:15 ottelussa.

SB-Pro tuli peliin todella hyvin latautuneena ja oli avauserässä niskan päällä. Torjunnat PSS 14, Emma 2. Maaleja eivät kuitenkaan kummatkaan saaneet aikaan – lähimpänä jo 20 sekunnin pelin jälkeen oli ollut Sanni, jonka kuti kilpistyi kuitenkin ylärimaan.

IMG_4060
Oman pään taistelua

IMG_4062
Isan vihainen veto viuhuu hieman ohi

IMG_4080
Ida taistelee pallosta

Toisessa erässä peli tasoittui ja oli kaiken kaikkiaan varsin hyvätasoista taistelua kummaltakin joukkueelta. Avausmaalin pääsi tuikkaamaan Messi Riikan syötöstä, kun pelikellossa oli menossa 22. minuutti. 59 sekuntia ehti kulua, ennen PSS:n kuittausta. Porvoolaisten johto-osuman teki #30 ajassa 25:36 – tasoitus nähtiin 23 sekuntia myöhemmin, kun Pron taekwondotaustainen Milja onnistui sota-alueelta maalin edustalta ohjaamaan Idan syötön pussiin. Vajaa kaksi minuuttia ja PSS:n #30 osui toistamiseen, viimeiselle erätauolle joudittiin siis 2-3 tappioasemassa.

Päätöserän neljännellä minuutilla Miltsi ohjasi Messin takarystysuuppaisun kassiin – peli tasan 3-3. Jälleen vajaa kaksi minuuttia ehdittiin pelata, kun Porvoon #30 rankaisi jo kolmannen kerran ja PSS siirtyi jo kolmannen kerran maalin johtoon. Taistelu jatkoi tiukkana ja pelikello raksutti vääjämättömästi eteenpäin. Tilanteita saatiin aikaiseksi, mutta Porvoon puolustus kesti.

Kunnes Riikan syöttö maalin eteen osui Miljan mailanvarteen ja siitä verkkoon – peliä oli pelaamatta enää 12 sekuntia ja peli oli hinattu kolmannen kerran tasoihin!

Torjunnat ottelussa PSS 24, Emma 12 ja molemmilla maaleilla nähtiin loistavaa osaamista.

Edessä oli 10 minuutin jatkoaika äkkikuolemaratkaisulla – eli ensimmäinen maali ratkaisi voittajan. Pro ei todellakaan lähtenyt peruuttelemaan, vaan haki vimmatusti voitto-osumaa koko jatkoajan. Ryhmä oli päivän aikana kokenut kolhuja ja jatkoaika pelattiin tiivillä peluutuksella – esimerkiksi pakkeina koko jatkoajan pelasivat Messi ja Minka, jotka olivat jo ottelun päätöserän pelanneet vuoroin Saran ja Isan kanssa kolmella puolustajalla.

Paikkoja tuli liukuhihnalta ja PSS näytti jo käyvän sillassa, mutta hartiat eivät vain kastuneet. Eivät edes jatkoajan ajassa 8:37, jolloin Sannin veto jo kävi ensin tolpassa ja siitä vielä maalivahdin selän takana – mutta ei mennyt maaliin. Jatkoajalla ei ratkaisua nähty – torjunnat PSS 10, Emma 1.

Voittaja ottelusta piti kuitenkin saada ja näin valmistauduttiin rankkarikisaan. PSS:n penkiltä vietiin toimitsijapöydälle lappu, jossa oli numerot 30, 13, 14, 37 ja 19. SB-Pron valmennus oli piirtänyt omaan lappuunsa numerot 13, 2, 88, 20 ja 8. Näillä siis mentäisiin.

Kapteenien teikkauksessa PSS voitti ja antoi avausvuoron odotetusti Prolle.

Sannin aloitus ei onnistunut ja seuraavaksi vuorossa ollut, itse pelissä jo hattutempun taiteillut #30 sivalsi tyylikkäästi avausosuman – 1-0 Porvoolle.

IMG_4106
Sannin yritys ei onnistunut

IMG_4107
#30 onnistui ja pallo ylänurkassa

Toisella kierroksella maalivahdit selvisivät voittajina.

IMG_4109
Emman ensimmäinen torjunta

Kolmannella kierroksella Messin vivutus meni kyllä maaliin, mutta tilanne oli vihelletty jo poikki pallon liikuttua taaksepäin – ei maalia. Emma nollasi perään PSS:n laukojan, joten tilanne edelleen 1-0 PSS:lle.

IMG_4110
Messin suoritus hylättiin, pallo liikkui taaksepäin

Neljännellä kierroksella Annukka heilutti verkkoa ja Emma nollasi PSS:n yrityksen – tilanne tasan 1-1.

IMG_4112
Annukan veto upposi verkkoon

IMG_4113
Emman torjunta

Viidennellä kierroksella Minkan harhautus onnistui, mutta maalivahti pysyi tilanteessa mukana ja torjui rystypuolen yrityksen. 10. laukoja ratkaisi ottelun laukomalla tarkan osuman Emman taakse, näin 2-1 voitto rankkareissa Porvoolle.

IMG_4114
PSS:n maalivahti veti Minkaa vastaan pidemmän korren

IMG_4115
Ratkaisuosuman sivalsi PSS:n #19

Komea pelipäivä sai arvoisensa päätöksen – varsin myöhäiseksi ratkaisu meni, kun ottelu kirjattiin päättyneeksi vasta 21:36. Ottelu oli vaiherikas ja se olisi voinut päättyä kummalle vain jo varsinaisen peliajan puitteissa. Prolla kävi taidon lisäksi tuuria, kun se selvisi viime hetkellä jatkoajalle. Toisaalta jatkoajalle tuuri kääntyi Porvoon puolelle, kun Pro ei saanut osumaa aikaan vahvasta painostuksesta huolimatta. Rankkarikisat ovat aina arvaamattomia ja tällä kertaa PSS oli siinä parempi – vilpittömät onnittelut Porvoolle ja tsemppiä 19.-20.3. pelattavaan karsintaturnaukseen, jossa se avauspelissään kohtaa Pohjanmaan aluemestari Blue Foxin.

IMG_4116
Rehti tunnustus voittajille 

IMG_4119
Kättelyt

Ohessa linkki PSS:n sivuille, jossa mainio raportti karsintaottelusta.

Päivän kolmesta ottelusta eniten pisteitä keräsi Sanni (5+3), joka kaikella todennäköisyydellä myös samalla varmisti itselleen sarjan pistepörssin voiton – hienoa, Sanni! Kaikkiaan yhdeksän tyttöä onnistui maalinteossa ja lisäksi syöttöpisteet saivat Isa ja Sara. Idan tehot olivat 2+4, Riikan 1+5, Messin 4+1, Annukan 3+2, Miljan 2+1, Johannan 1+2. Yhden maalin saalistivat Minka ja Miltsi.

C-tyttöjen sarjakausi 2015-16 on nyt takana. Saldoksi jäi vahvasti positiivinen kokonaistulos – syksyn alkulohko voitettiin puhtaalla pelillä ja Aluejatkosarjassakin lopulta päädyttiin ykkösiksi. Lähellä oli myös pääsy karsimaan SM Playoffeihin – mutta hyvä se on jättää tavoitteita myös tuleville kausille 😉

Turnauksissakin on pärjätty hienosti. Hoviruokaturnauksesta syksyllä voitto ja HFC-turnauksessa jopa hieman sensaaatiomainen neljäs sija. Mukaan kuitenkin mentiin haastajaryhmällä, mutta kun sarjat yhdistettiin, huomattiin vastassa olevan tosi kovia ryhmiä (Alueen kilpasarjasta ja CSM-sarjasta). Tappiot SSV Whitelle (1-3) ja ÅIF:lle pronssipelissä (1-4) eivät tuloksellisesti yllättäneet ja peleissä pystyttiin kuitenkin molemmille antamaan kunnon vastus. Tahraksi jäi harmittava välierätappio SSV Redille rankkareilla – siksikin oli mukavaa, että samalta ryhmältä saatiin sarjakauden lopussa tiukassa paikassa tukea 😉

Toukokuun lopussa ryhmä osallistuu vielä HJC-turnaukseen Helsingissä ja odotettavissa on varmasti hienoja otteita tämän ryhmän viimeisessä yhteisessä tapahtumassa. Pelaajat ovat syntyneet vuosina 2001-04 ja on väistämätöntä, että ihan samalla rosterilla ei kaudella 2016-17 enää voida pelata.

Enemmistö ryhmästä jatkaa vielä tällä kaudella sarjapelejään D-tyttöjen Eliittisarjassa, jossa joukkue on hyvissä asemissa lohkokakkosena, kun sarja on puolivälissä.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA