UUTINEN | SB-PRO

30.01.2016

C-tytöille Campo Sportista maalin voitto ja maalin tappio

C-tyttöjen Aluejatkosarjan pelit jatkuivat Campo Sportissa, jossa pelattiin täyteen toinen sarjakierros lohkon kolmesta kierroksesta. Ensimmäisessä ottelussa SSV voitti Blackbirdsin selvästi maalein 6-1. Toisessa pelissä sarjan kärkikaksikko M-Team ja SB-Pro mittasivat toistensa päivän kunnon – avauskierroksella helsinkiläiset olivat selvinneet voittajana lukemin 3-1 ja nyt oli tarkoitus tasoittaa puntit.

Ottelu lähtikin lennokkaasti käyntiin, kun reilun kahden minuutin jälkeen Pro oli maalannut jo kahdesti. Molemmat maalit olivat sinnikkään loppuunpelaamisen tulosta – ensin Sannin ja sitten Miljan. Syötöt maaleihin merkittiin Milla M:lle ja Idalle. Tähdet tuntuivat asettuvat entistä suotuisampaan asentoon, kun ajassa 11:50 Minkan vapari Reetan syötöstä vei punapaidat jo 3-0 johtoon.

Toisessa erässä M-Team pääsi kaventamaan ja sai samalla energiapurskeen, joka sillä jatkuikin ottelun loppuun saakka. Sitekästi joukkue jaksoi uurastaa ja tehdä töitä, vaikka sillä oli mukana vain kaksi vaihtopelaajaa – kuume oli kuulemma kaatanut lähes puolet rosterista. M-Teamille vihelletty kaksiminuuttinen ei tuonut Prolle lisäosumia ja näin tauolle mentiin kahden maalin johdossa.

Pron peli ei loksahanut takaisin ensimmäisen erän tasolle myöskään kolmannessa erässä, jossa valmennus otti aikalisän ajassa 39:21. Pari minuuttia myöhemmin Sannille vihellettiin kaksiminuuttinen, josta joukkue selvisi lähes loppuun saakka – vain neljä sekuntia jäi jäähyä kärsimättä, kun M-Teamin onnistui kaventaa ottelu lukemiin 2-3.

Ottelu päättyi lopulta Prolle 3-2, joten tärkeät sarjapisteet onnistuttiin kuitenkin saamaan, vaikka ottelusta kannattaa oikeastaa muistella vain tuota avauserää, jossa peli kulki mallikkaasti. Poikkeuksena kuitenkin Emman otteet maalilla, jotka olivat loistavat läpi koko ottelun.

Päivän kolmannessa ottelussa Tiikerit oli tuloksellisesti tiukoilla Blackbirdsin kanssa, vaikka hallitsikin pelin tapahtumia. Voitto irtosi kuitenkin luvuin 2-0. SSV haastoi M-Teamin päivän neljännessä koitoksessa, jossa M-Teamin kolme pikamaalia avauserän lopulla lopulta ratkaisivat ottelun. SSV:llä oli selkeä ote toisessa erässä, mutta laukaukset viuhuivat pääosin yli  maalin ja loput korjasi helsinkiläisten mainio maalivahti hyppysiinsä. Viimeisessä erässä molemmat osuivat kerran, joten M-Team sai mukaansa kaksi sarjapistettä ja nousi jälleen Pron kanssa tasoihin ennen päivän päätöspeliä, jossa vastakkain olivat Tiikerit ja SB-Pro.

Avauskierroksen ottelussa edettiin vuorotahtiin ja lopulta Miltsin onnistui tehdä ratkaiseva voitto-osuma 4-3 päättyneessä jännitysnäytelmässä. Nytkin tahti oli sama: Tiikerit meni jo avausminuutilla onnekkaalla osumalla johtoon, Sanni tasoitti Idan syötöstä. Tiikerit meni avauserässä vielä uudelleen johtoon, toisen erän alussa Pro tasoitti Idan osumalla, jonka Riikka syötti.  Heti perään Tiikerit meni jälleen johtoon päivän komeimmalla maalilla, mutta Sanni osui erän lopussa toistamiseen, tällä kertaa Annukan tarjoilusta.

Viimeisen erän ainoa maali meni ikävän pomppurallin päätteksi Pron maaliin. Lopussa koetettiin tasoitusta vielä kuudella kenttäpelaajalla, mutta siinä ei onnistuttu. Kaikki kunnia hyvin pelanneelle Tiikerilaumalle, jolla pysyi paketti hyvin kasassa koko ottelun ja jonka pelitapa perustuu yksilötaidon lisäksi vahvaan joukkueena pelaamiseen. Lisäksi mainittava nron #70 Inka Lippojoen panos, tehoilla 1+3 hän oli isossa roolissa, kun pisteet lähtivät ottelusta itä-Vantaalle. Myös Tiikeri-pelissä Emma onnistui Pron maalissa upeasti ja mainiot olivat maalivahdin otteet myös vastakkaisen kenttäpäädyn maalin suulla, torjunnat ottelussa Emma/11, Tiikerit/Lehto 18.

Päivän otteluista plusmiinustilaston kärkeen sijoittuivat (synttärisankari, onnittelut!) Riikka, Isa ja Milla M saldolla +2. Yhden plussan pelaajia olivat Johanna, Milja ja Sanni. Muilla saldoksi jäi 0, -1 tai -2.

Kun kaksi täyttä sarjakierrosta on nyt takana, on kärjessä kaksikko M-Team ja SB-Pro, joilla on molemmilla 12 pistettä ja rasitteenaan yhdet tappiot toisilleen ja yksi Tiikereille.  Tiikerit on kolmantena 10 pisteellä – tappiosarakkeesta löytyy häviöt M-Teamille, Prolle ja SSV:lle. SSV on neljäntenä kuudella pisteellä ja Blackbirsin pistetili on edelleen avaamatta.

Viimeisen kierroksen pelit pelataan kaikki Ruskeasuolla – ensin 14.2. (Pro kohtaa SSV:n ja Blackbirdsin) ja sitten 5.3. (Prolla vastassa M-Team ja Tiikerit). 5.3. illan päätteeksi lohkon voittaja vielä ottelee Kilpasarjan kakkosen kanssa pääsystä SM Playoff -karsintaan.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA