UUTINEN | SB-PRO

17.01.2016

D-tytöille taistelutasapelit Eliittisarjan avauspeleissä

D-tytöt suuntasivat sunnuntaiaamuna hyvin levätyn yön jälkeen Porvooseen, jossa pelattaisiin Eliittisarjan avauspelit. Edellisenä iltana viimeinen peli saatiin C-tytöissä Vantaalla päätökseen puoli yhdeksän jälkeen ja päivän 10 pelurista kahdeksan oli mukana noissa peleissä. Kaksi tyttöä sivussa muutenkin tiiviistä rosterista, joten minuutteja oli mukavasti luvassa kaikille 😉

Kun sarjaohjelmat keväälle joulukuussa julkaistiin, oli jälleen mukava huomata, etteivät liiton otteluasettelijat olleet tälläkään kertaa pettäneet: viime vuodet olemme päässeet säännöllisesti pelaamaan SSV:n ja PSS:n kanssa samoissa lohkoissa ja aina on ohjelma laadittu siten, että kohtaamme tämän kaksikon samana päivänä. Niin siis nytkin – eli päästäisiin heti mittamaan molempien lohkon päävastustajien päivän kunto.

Päivän aloituksessa kohtasivat kuitenkin LoSB ja PSS Musta, jossa lohjalaiset pitivät emäntiä tiukoilla loppuun saakka – tulos kuitenkin 3-4 porvoolaisille. Toisessa pelissä vastakkain olivatkin sitten jo SSV:n ja Pron joukkueet. Pro pääsi ylivoimalle jo avausminuutilla, mutta tulosta ei vielä syntynyt. Ottelun viidennellä minuutilla Annukka kuitenkin vei Reetan syötöstä Pron 1-o johtoon. Toisen erän neljännellä minuutilla SSV kiri tasoihin ja ajassa 23:43 meni Verna jäähypenkille kärsimään Ninan penkiltä saamaa toimihenkilörangaistusta. Ei takaiskua ja toiselle erätauolle mentiin tasatahdissa, edelleen lukemissa 1-1.

Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla SSV siirtyi johtoon ja tilanne näytti vielä pahenevan, kun Isalle vihellettiin kaksiminuuttinen korkeasta mailasta ajassa 42:41. Samaan aikaan valmennuksen ottama aikalisä piti kuitenkin paketin kasassa ja 43 sekuntia myöhemmin penkki räjähti riemuun, kun Reetan kaukaa heittämä vapari upposi verkkoon – 2-2 -tasoitus siis tehtiin alivoimalla. Se jäi myös lopputulokseksi, eli SSV:n kanssa päädyttiin pistejakoon.

Torjunnat SSV/Markkanen 20 ja Pro/Nuppu 16. Ahkerimmin ampuivat Annukka (12), Reetta (10) ja Ida (6). Plussasaldon merkkauttivat Reetta ja Riikka (+1).

Kolmannessa pelissä Lohja kylvetti Erän 8-3 ja avasi näin pistetilinsä tässä lohkossa.

Neljänteen mittelöön Pron vastustajaksi tuli PSS, joka sai johtomaalin ottelun neljännellä minuutilla. Toisen erän ainoa merkintä oli PSS:n #24 jäähy, jonka aikana ei kuitenkaan saatu maalia aikaan. Erän aikana Verna joutui nilkkavamman takia jättämään leikin kesken, joten peliä jatkettiin kolmella vaihtopelaajalla.

Kolmannessa erässä PSS ei onnistunut lisäämään johtoaan Riikan kaksiminuuttisen aikana, jonka hän sai kädellä pelaamisesta. Ajassa 36:39 Reetta pysäytti pelikellon tasoittamalla taistelun Saran syötöstä. Riikka joutui varvasvamman takia huilaamaan, jolloin Annukka ja Isa vetivät pidemmän siivun pakkeina ja Sara tuurasi laidassa – joukkue oli päättänyt laittaa kaikki likoon ja todella taistella pisteistä myös tässä ottelussa.

Ja yritys palkittiin, kun ottelua oli pelaamatta enää 1:21, kun Milla onnistui maalinedusruuhkasta viemään Pron johtoon. PSS oli kuitenkin hereillä, otti heti aikalisän ja ajassa 44:42 vielä maalivahdin pois. Porvoolaisten kannalta onnekkaasti Pron purkupallosta pallo kimmahti nurmijärveläismaaliin, kun peliä oli pelaamatta enää yhdeksän sekuntia – eli sen verran lähellä oli jopa täysi potti hallitsevaa aluemestaria vastaan.

Hanakimmat laukojat ottelussa olivat Annukka (12), Riikka (10), Ida (7), Milja ja Reetta (6). Plussalle selvisivät Milla M +2 ja Reetta +1.

Torjunnat ottelussa olivat PSS/Lindqvist 17 ja Pro/Nuppu 8. Molemmilta vietiin aiheetta myös yksi maali, eli nekin menivät lopulta tasan.

Nupun panos maalivahtina päivän pisteiden ryöstössä kovissa otteluissa oli aivan ratkaiseva ja tyttöhän on jo aiemminkin osoittanut olevansa isojen pelien maalivahti. Sen lisäksi tarvittiin venymistä kaikilta yhdeksältä pelurilta kentältä ja sitä todella tänään nähtiin. Periksi ei annettu missään vaiheessa, eikä usko loppunut, vaikka välillä käytiin lähes sillassa. Toisaalta pystyttiin ottamaan ottelu myös haltuun tilanteissa, joissa ote oli vastustajalla. Nämä tällaiset pelit kehittävät varmasti parhaiten kaikkia – eli kiitokset myös päivän koville ja jo varsin tutuille vastustajillekin loistavista peleistä!

Päivän päätöksessä SSV voitti Erän 7-1 ja on näin avauspäivän pelien jälkeen lohkon kärjessä PSS:n kanssa, molemmilla koossa kolme pistettä. Lohja ja Pro ovat kahdessa pisteessä ja Erän pistesarake on vielä avaamatta.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa