UUTINEN | SB-PRO

04.01.2016

C-tytöt HFC:ssä neljänneksi

HFC-turnauksen kolmas päivä alkoi välieräpelillä SSV Rediä vastaan, joka oli voittanut A-lohkon ja pudottanut sen jälkeen M-Teamin puolivälierässä maalein 3-2.

Ottelu alkoi Idan tujakalla ylärimalla vain kahdeksan sekunnin pelin jälkeen – ja ikävä kyllä toinen ylärimalaukaus vajaan 40 minuutin päästä muodostui dramaattisesti lopulta ottelun ratkaisuksi.

Väliin mahtui 2×15 minuutin peli, jossa ei maaleja saatu aikaan. Torjunnat menivät SSV:lle 14-8 – paikkoja siis oli tehdä tarvittava osuma varsinaisen peliajan puitteissa, mutta molemmat maalivahdit merkkauttivat itselleen nollapelin ja voittaja piti hakea rankkareilla.

Avausparissa SSV:n Tiia Kosonen ja Pron Reetta onnistuivat kumpikin. Myös toisessa parissa maaliverkot heiluivat, kun SSV:n Katri Anttonen ja Pron Sanni maalasivat. Kolmannessa parissa Emma torjui SSV:n Matilda Ruotasen vedon ja näin Idalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu. Veto livahti kuitenkin ohi ja näin kisaa jatkettiin.

Neljännessä parissa Tiia Kosonen ja Reetta onnistuivat jälleen molemmat, joten ratkaisua oli haettava seuraavasta parista. Siinä Katri Anttonen onnistui ensin omassa yrityksessään. Sannin päättäväinen suoritus päättyi hänen ensimmäisen rankkarinsa tapaan komeaan laukaukseen, mutta siinä missä ensimmäinen sujahti yläputken alle, kimmahti tämä jälkimmäinen niukasti putkesta kentän puolelle.

Näin SSV:lle voitto rankkarikisassa 4-3. Tiukkaa oli ja näin tällä kertaa – rehdit onnittelut SSV:n ryhmälle, joka pääsi finaaliin toista SSV:n joukkuetta vastaan, kun White voitti ÅIF:n toisessa välierässä 3-2.

Pronssiotteluun tuli siis vastaan ÄIF ja oletettavaa olli, että tuo SM-sarjaa pelaava joukkue tulee olemaan pelissä hallitseva osapuoli. Näin myös kävi ja ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, jossa ÅIF teki näyttävästi neljä osumaa. Pron paras tilanne oli Minkan tolppalaukaus.

Toiselle jaksolle peluutusta tiivistettiin ja tuloksena oli sipoolaisten jääminen maaleitta, toki vaihdettakin siellä vaihdettiin ehkä samalla vähän pienemmälle. Kun sitten kesken erän mukaan tullut 04-vahvistus Verna onnistui 40 sekuntia ennen päätössummeria tekemään ensimmäisen C-pelien maalinsa, saatiin kuparinen rikki ja erävoitto. Lopussa koetettiin vielä kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei nähty. Emma otti pelissä useita hienoja koppeja ja esitti pari näyttävää jalkatorjuntaakin, mainio suoritus kovassa tulituksessa Emmalta.

Turnausvoiton vei SSV White, joka voitti Redin finaalissa myös lukemin 4-1.

Kaikki SB-Pron kolme tyttöjoukkuetta pääsivät mitalipeleihin, kun B-tytöt pokkasivat mestaruuspokaalin ja D-Punainen voitti Erän rankkareilla pronssiottelussa – onnittelut molemmille sisarjoukkueillemme!

C-tyttöjen kausi jatkuu parin viikon päästä tuplapeleissä lauantaina ja sunnuntaina C-Aluejatkosarjassa ja D-Eliittisarjassa, jota 2/3 tästä turnausjoukkueesta pelaa C-sarjan ohella. Näihin molempiin sarjoihin HFC-turnaus antoi hyvää pohjaa ja kun päästiin pelaamaan peräti seitsemän hyvätasoista ottelua, voidaan siinäkin mielessä olla turnauksen antiin oikein tyytyväisiä.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa