UUTINEN | SB-PRO

03.01.2016

C-tytöt HFC-turnauksen välieriin

C-tyttöjen toinen HFC-turnauspäivä sujui vahvasti duurivoittoisesti. Päivän avausottelussa oli varauduttu kovaan vastukseen, kun vastaan asettui SSV White. Eikä se pettänytkään – joukkue oli todella taitava ja pelasi kokonaisvaltaisesti hyvää salibandyä. Avauserä sujui kuitenkin yllättävänkin tasaisissa merkeissä – ensimmäiset 12 minuuttia. Sitten Prolle tuli musta puolitoistaminuuttinen, jonka aikana SSV onnistui peräti kolmesti. Kaksi ensimmäistä olivat kenttäpelaajien lahjoituksia, mutta viimeisen mustapaidat tekivät upean kuvion päätteeksi.

Tauolla Pron joukkue kuitenkin pystyi luomaan uuden taisteluhengen, joka kestikin koko erän ja piti ottelun edelleen varsin tasaisena. Erän kolmannella minuutilla Prolle tuomittiin rankkari, jonka Minka kuitenkin ampui SSV-vahti Niina Markkasen ulottuville ja tämä pääsi villisti tuulettamaan hienoa torjuntaansa. Jäähyn aikana Pron ylivoima toimi hyvin, mutta osumaa ei vain saatu aikaan. Palkinnoksi tytöt kuitenkin tekivät pelin loppuvaiheessa kavennuksen, tosin Millan osuma muistutti ehkä aavistuksen potkumaalia, mutta maali mikä maali 😉

Lohkon päätösottelussa Loistoa vastaan ei kummallakaan ollut enää panosta sijoituksen suhteen, mutta toki voitto aina molempia kiinnostaa. Turkulaiset käyttivät alun Pron laiskottelun hyväkseen ja iskivät komealla osumalla itselleen johdon jo 32 sekunnin jälkeen. Sen jälkeen ei heille tilanteita juuri herunutkaan ja kun Pro osui erän aikana neljästi (Messi, Reetta, Annukka, Riikka) oli peli käytännössä ohi jo tauolla. Toinen puoliaika pelattiin maalittomana ja molemmat taisivat säästellä paukkuja vielä illan viimeiseen koitokseensa.

Puolivälierässä B-lohkon kakkoseksi sijoittunut Pro sai C-lohkon kakkoseksi pelanneen Light Ironin. Joukkue oli tuttu jo syksyn aiemmista peleistä ja taktiikka oli laadittu sen mukaiseksi. Pro osasikin pelata viisaasti ja piti pelinopeuden pallollisena riittävän kovana, jotta Light Iron joutui enemmän juoksemaan ilman palloa.

Vastaavasti vastustajan laadukkaaksi tiedetyt suunnanmuutosten jälkeiset nopeat hyökkäykset osattiin puoluistaa pääosin erittäin hyvin ja todelliset vaaranpaikat jäivät Nupun maalilla vähiin. Toki aivan viimehetkillä pallo oli vieriä torjunnan jälkeen maaliin, mutta Nupun gepardimaiset refleksit toimivat ja hän sai haalittua pallon itselleen juuri ennen sen ylittäessä maalilinjan.

Ottelun voittomaaliksi jääneen ylänurkkaosuman niittasi Ida Riikan oivaltavasta syötöstä avauserän 12. minuutilla. Toisen erän viidennellä minuutilla Annukka tarjosi aivan jäätävän hienon osuman nousullaan keskikaistalta ja pyörähdettyään ennen laukausta 360 astetta ja jättäen puolustavan pelaajan niille sijoilleen.

Light Iron haki vielä kavennusta lopussa ilman maalivahtia, mutta Nupun nolla piti ja näin Pro eteni maanantain välierään, jossa se saa vastaansa A-lohkon voittaja SSV Redin. SSV pudotti omassa puolivälerässään M-Teamin 3-2.

Toinen välierä pelataan B- ja C-lohkovoittajien kesken, eli mittaa toisistaan ottavat ennakkoon turnauksen suosikeiksi lasketut SSV White ja ÅIF.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa