UUTINEN | SB-PRO

02.01.2016

C-tytöille HFC:n avauspäivästä täydet pisteet

C-tytöt avasivat vuoden 2016 HFC-turnauksen kahdella komealla voitolla. M-Team -pelissä vastustaja päästettiin avausminuutelilla jo 2-0 johtoon, mutta sen jälkeen ote siirtyi Prolle ja taukoon mennessä oli tilanne käännetty jo 3-2 johdoksi, maalareina Ida, Riikka ja Minka. Ida ja Riikka syöttivät toistensa osumat ja Reetta antoi mainion vaparipoikkarin, josta Minka lopetti juuri saadun ylivoiman jo sen avaussekunneille.

Toisessa erässä Annukka nousi komeasti pakin tontilta ja sivalsi 4-2 johdon ja Ida siirsi Miljan tarjoilusta jo viidennen maalin. M-team pääsi kaventamaan reilu vitonen ennen loppua, mutta viimeisellä sekunnilla Ida siirsi Reetan ampuman kudin riparin sisään ja kruunasi näin itselleen komeat tehot 3+1 avauskamppailusta.

Erityismaininnan ansaitsevat omasta pelistään Miltsin kanssa samassa kentällisessä uurastaneet Emma J ja Verna (-04) – todella nautittavaa taistelua ja rohkeaa pelaamista molemmilta – olipa jopa lähellä, että Emman syötöstä Verna olisi tehnyt maalinkin. Myös Viivi peli vasemman pakin tontilla oli mainio.

Nuppu pelasi hienosti maalissa – kaikki M-Teamin osumat voidaan laskea enemmän tai vähemmän heikosti pelatun kenttäpelin piikkiin. Ida oli ottelun ahkerin laukoja – 7 laukausta kaikkiaan Pron 27 yrityksestä lähti Idan lavasta. Häntä säestivät Annukka ja Minka (4), Reetta (3) ja Trine ja Riikka (2).

Iltapelissä vastaan tuli PSS Keltainen, eli PSS:n C-ikäluokan kakkosryhmä. Pelin odotettiin ennakolta olevan hyvin erityyppinen kuin peli M-Teamia vastaan ja sitä se tosiaan olikin. Porvoolaiset lähes joukkueesta riippumatta pelaavat näyttävää salibandyä ja pyrkivät pelaamaan taitavaa joukkuepeliä, kuten nytkin. Pro sai kuitenkin hyökkäyksenrakentelut suhteellisen hyvin estettyä ja vastaavasti oli itse kärkkäästi iskemässä vastaan. Lisäksi joukkue malttoi pitää palloa myös alakerrassa silloin, kun avauspaikkoja ei löytynyt.

Ottelun avaus- ja lopulta ainoa maali tuli avauserän lopulla, kun Minka siirsi sivuvaparin Isalle, jonka rannari viuhahti takayläkulmaan. Sitä ennen Emma J oli karannut porvoolaisharhan jälkeen yksin läpi ja oli lähellä tehdä lyhyen peliuransa ensimmäisen salibandymaalin!

Toisessa erässä molemmille vihellettiin yksi kakkonen – Pro sai sen väärästä etäisyydestä (Ida ja Minka molemmat siihen tuomarin mukaan syyllistyivät ja Minka istui jäähyn) ja PSS vaarallisesta pelitavasta tilanteessa, jossa Sara sai melkoisen tällin.

Emma pelasi maalissa erittäin varmoin ottein ja nollapelillään auttoi joukkueen voittoon vain yhden tehdyn maalin turvin.

Pro laukoi pelissä vain 14 kertaa, joista Minka viidesti ja kahdesti ampuivat Isa ja Annukka.

Päivän peleissä parhaat plusmiinukset keräsi Annukka (+5), seuraavina Ida (+4), Riikka (+3) ja Milja, Minka ja Isa (+2).

Sunnuntaina lohko pelataan loppuun Myllypurossa ja vastaan tulevat SSV White (sekin voitti molemmat pelinsä / Loisto 2-1 ja M-Team 6-0) ja Loisto (tappiot SSV 1-2 ja PSS Keltainen 0-4).

Mikäli lohkosijoitus on 1-3, pelaa joukkue A-kierroksilla ja puolivälierän vielä sunnuntai-iltana Myllypurossa.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA