UUTINEN | SB-PRO

19.12.2015

C-tytöille tappio ja voitto lohkon kärkipeleissä

C-tytöt kohtasi Aluejatkosarjan ensimmäisen kierroksen päättävissä otteluissa M-Teamin ja Tiikerit, jotka avauspelien perusteella olisivat lohkon päävastustajat. Tiukkaa vääntöä pelit olivatkin, joskin keskenään hyvin erilaiset.

M-Teamin rymistelevä ja kovaan vauhdinpitoon perustuva pelityyli oli Prolle myrkkyä, eikä oma peli asettunut kahden avauserän aikana uomiinsa. Joukkue myös pelasi ensimmäisen kerran kauden aikana kolmella kentällisellä, eikä sekään tuntunut sujuvan. Pro joutui ottamaan aikalisän jo ajassa 8:49 taululla ollessa 0-2 tappiolukemat. Kahden erän jälkeen tilanne oli 0-3 ja valmennus tiivisti ryhmän kahteen kentälliseen. Viimeinen erä sujuikin hienoisessa Pron hallinnassa ja reilut kaksi minuuttia pelin lopusta joukkue pelasi ilman maalivahtia. Se tuotti yhden kavennusmaalin, kun Sanni maalasi 1:12 ennen päätössummeria. Lähemmäs ei kuitenkaan päästy ja näin kauden ensimmäinen sarjapelitappio oli tosiasia (koko kauden 13 ottelusta tappio oli vasta toinen).

M-Team -ottelu oli debyyttipeli Emma Jokilammille, joka suoriutui tosi mallikkaasti pelaten ensin puolustuksessa ja siirtyen sitten hyökkäykseen, kun ryhmitystä piti kesken pelin vaihtaa.

Illan päätöspeli pääsi alkamaan vasta vähän ennen 19:30 ja vastaan asettui syksyllä vielä Kilpasarjaa pelannut Tiikerit, joka oli voittanut kaikki kolme ensimmäistä lohkon otteluaan yhdellä maalilla – viimeksi tänään aiemmin Blackbirdsin 3-2.

Tiikerit sopi tänään Pron tytöille vastustajaksi selvästi paremmin kuin M-Team, joka päivän toisessa pelissään oli peitonnut SSV:n maalein 9-5. Tiikerit siirtyi viidennellä minuutilla johtoon, mutta ajassa 5:52 Minkan pyssy osui takaylänurkkaan ja tasoitti ottelun. 14. minuutilla Idan nerokas syöttö maalin takaa löysi Annukan, jonka tarkka laukaus vei Pron 2-1 johtoon. Tiikerit sai kuitenkin tasoitettua tilanteen 32 sekuntia ennen taukoa epäselvässä tilanteessa, jossa pallo kuitenkin hyvin maalin taakse sijoittuneen kokeneen tuomarin mukaan ehti käväistä maalissa.

Toisessa erässä Tiikerit pääsi johtoon, mutta Pro tasoitti upean kolmiopelaamisen päätteeksi, kun Annukan laita-avaus tavoitti ensin Reetan, jonka poikkarin Riikka pamautti verkkoon 50 sekuntia ennen taukoa.

Kolmas erä oli jännittävä trilleri, jossa paikkoja oli molemmilla. Erän ainokaisen uitti kuitenkin Miltsi Minkan antaman vaparin päätteeksi ja näin Prolle maukas 4-3 voitto.

Kun sarjasta on pelattu kolmannes, eli kaikki ovat kohdanneet toisensa kerran, on kärkikolmikko (SB-Pro, M-Team ja Tiikerit) tasapisteissä voittaen kukin kolme ottelua ja häviten toisilleen ristiin. SSV on yhdellä voitolla neljäntenä ja Blackbirds viimeisenä, vielä pisteittä.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa