UUTINEN | SB-PRO

15.12.2015

A-tytöiltä hieno taistelu

Kahden helpohkon ottelun jälkeen olikin sitten tiedossa jo aivan erilainen peli tyttöjen matkatessa 15.12 tiistai-iltana KooVee:n vieraaksi Ylöjärvelle. Lähtökohtana oli, että kotijoukkue siirteli etukäteen ottelua pariinkin kertaan, jotta sai peliin kaikki liiga- ja tyttömaajoukkuepelaajansa. Pro puolestaan matkasi otteluun ilman liiga-apuja ja kokoonpanossaan kahdeksan B-ikäistä pelaajaa. Odotukset eivät siis olleet kovin korkealla.

Ottelun alku oli juuri sitä mitä etukäteen odotettiinkin. KooVee vei peliä mennen tullen ja meidän tyttömme ilmeisesti vain ihastelivat vastustajien selkämyksissä vilahtelevia nimiä kuten esim. Kauppi, Huotari jne. Kotijoukkue karkasi ottelun ensimmäisen puoliskon aikana jo 5-0 johtoon ja oli jo laskettelemassa helppoon voittoon. Pro sai pientä lohtua ajassa 34.23 Helmiina Kontion viimeistellessä kavennuksen.

Kolmannen erän alkuun ajassa KooVee teki jo 6-1 johtomaalin ja ottelu näytti pelatulta. Mutta tässä ottelussa Pro:n valmennuskaksikkona häärineet Harry Virtanen ja Arto Vehkapuro olivat koko ottelun valaneet pelaajilleen uskoa omaan tekemiseen ja yhtäkkiä salibandy lajina näyttikin hienoutensa. KooVee pelaajat oikaisivat hieman selkäänsä ja vierasjoukkue vain koko ajan lisäsi tempoaan. Koko kolmannen erän ottelu olikin sitten täysin Pron:n näytöstä. Maali kerrallaan eroa kurottiin kiinni ja 5-6 kavennusmaali saatiin aikaiseksi ajassa 58:00. Viimeiset kaksi minuuttia tasoitusta haettiin pallon pyöriessä koko ajan KooVee:n maalin ympärillä. Takaa-ajo oli huipentua hyökkäyspään vaparista ajassa 59.56, mutta pallo vieri hieman ohi takatolpan..

5-6 tappio siis, mutta tytöille mukaan uskomaton määrä uskoa, että omalla hyvällä esityksillä voidaan voittaa sarjassa kuka vain.

Ottelun tehokkaimmat Pro:laiset olivat Emmi Lindh 2+0 ja Sini Saanavuo 0+2. Maalissa Tiia Mustoselle 16 torjuntaa.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA