UUTINEN | SB-PRO

13.12.2015

D-tytöt syksyn Kilpasarjassa kolmoseksi

D-tytöt päättivät syksyn sarjapelinsä Kilpasarjassa kahteen voittoon sarjan päätöspeleissä Myllypurossa. Päivän avausottelussa SSV löi LosB:n 6-1 ja seuraavassa mittelössä kohtasivat Northern Stars ja SB-Pro. Ensimmäisessä erässä vastustaja oli raikkaalla pelipäällä ja Pron tytöillä oli käsijarru päällä – tulos 1-1. Toiseen erään Pro sai hengen päälle osui kuudesti – viiden minuutin pelin jälkeen reiluun seitsemään minuuttiin tytöt tekivät viisi maalia ja tauolle lähdettiin lukemissa 1-7. Kolmannen erän alkuun Ida taiteili hattutemppunsa ja erän viidennellä minuutilla nähtiin ottelun iloisin tuuletus, kun Verna juhli ensimmäistä osumaansa Mustien peleissä – hienoa, Verna!

Lopputulos 1-9 varmisti Prolle lohkon kolmossijan ennen päätöspelejä. Torjunnat olivat LosB 29, Nuppu 10. Laukauksia Pro sai aikaiseksi peräti 79, joista siis 38 kohti maalia. Eniten laukoivat Ida 15 (3 maalia), Minka 13 (0), Reetta 9 (0), Isa 8 (0) ja Annukka 7 (1).  Pisteitä keräsivät eniten Ida 3+0, Milja ja Riikka 1+2, Milla 2+0 ja Annukka 1+1.

Päivän kolmannessa ottelussa SSV ja PSS kävivät odotetusti tiukan väännön ja päätyivät tuloksella 4-4 pistejakoon. Näin SSV selvisi lohkosta voittajana pisteen erolla PSS:aan. SB-Pron lohkon päätöspeli oli LosBia vastaan, joka tuli otteluun erittäin valmiina ja tarmokkaasti. Erityisesti lohjalaisten ykköskenttä sai painettua pelin Pron päätyyn ja teki hyökkäyksiin lähdöt vaikeiksi. Erän lopussa #13 ovela rystylaukaus yllätti sekä Pron puolustuksen, että Nupun ja tauolle mentiin lohjalaisten maalin johdossa. Toisen erän kolmannella minuutilla tarjottiin Lohjalle toinen osuma hopeatarjottimella, eikä #30 erehtynyt paraatipaikalta – lukemat 2-0 ja Pron valmennus osoitti olevansa hereillä ja otti aikalisän.

Aikalisää seuranneen vaihdon Pro oli vielä ahdingossa, mutta sitten peli loksahti uomiinsa. Ensin Milja ja Ida tekivät puoleentoista minuuttiin kaksi maalia,joilla päästiin tasoihin ja vajaan kahden minuutin päästä Minka pommitti takatolpan kautta johto-osuman. Toiselle erätauolle päästiin siis johtoasemassa 3-2.

Kolmannen erän neljäs minuutti oli juuri pyörähtänyt käyntiin, kun Annukan ryydikäs nousu pakin tontilta päätyi komeaan laukaukseen – tolpan kautta sisään ja 4-2. Idan päivän viides kaappi vei Pron jo turvallisen oloiseen 5.2 johtoon ja lopullisen naulan niittasi Minka komealla pyssyllä takaylänurkkaan. Aivan pelin loppuhetkillä pitkäksi venynyt vaihto kostautui ja Lohja pääsi kaventamaan, kun aikaa oli jäljellä enää seitsemän sekuntia. Maalin jälkeisen aloituksen jälkeen Pro yritti vielä suoraviivaista osumaa ja olikin lähellä onnistua. Lopputulos 6-3 ja sijoitus sarjassa siis kolmas.

Ottelun kokonaislaukausmäärä oli 52, joista Ida ja Minka ampuivat molemmat 11 kertaa (molemmat kaksi osumaa). Milja laukoi kahdeksan kertaa ja Riikka ja Annukka molemmat kuudesti. Pistekärkenä ottelussa oli Sara 0+3, seuraavina Ida ja Minka 2+0, sitten Annukka 1+1.

Sarjan päätöspelissä PSS voitti Northern Starsin 8-2.

Kilpasarjan kolme parasta eli SSV, PSS ja SB-Pro selvisivät suoraan kevään Eliittisarjaan. Iltapäivän karsinnoissa lohkonelonen Northern Stars kohtasi B-lohkon voittaja Erän ja lohkonelonen LosB C-lohkon voittajan Light Ironin. Otteluparien voittajat liittyvät kärkikolmikon seuraksi Eliittisarjaan ja häviäjät pelaavat Välisarjassa (jossa pelaa myös SB-Pro Punainen).

Karsintapelit olivat tiukkoja – Erä voitti Northern Starsin 4-3 ja Lohja Light Ironin 6-5.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa