UUTINEN | SB-PRO

05.12.2015

Hieno säbäpäivä C/D-tytöillä – ensin tasainen vääntö Steelersin kanssa ja sitten kannustettiin Suomi voittoon Sveitsistä MM-kisoissa

SB-Pron C/D-harjoitusryhmä teki 5.12. kokonaisvaltaisen säbäretken, joka kesti aamusta myöhäiseen iltaan. Ohjelmassa oli ensin treenimatsi Steelersin tyttöjä vastaan Hämeenlinnassa, jonka jälkeen terveellisen urheilijalounaan jälkeen matka jatkuisi Tampereelle Hakametsän jäähalliin – siellä kannustettaisiin Suomen naiset voittoon Sveitsistä, jonka jälkeen paluu kotikonnuille Nurmijärvelle.

Tilausbussi noukki ensimmäiset retkeläiset klo 9:30 Klaukkalasta, jonka jälkeen loppuryhmä poimittiin mukaan Nurmijärveltä ja Rajamäeltä. Sannille järkättiin spesiaalikyyti henkilöautolla, joten koko C-sarjaa pelaava rytmiryhmä oli matkalla mukana. Pron D-painotteissa ryhmässä maalissa pelasi Emma (02), puolustuksessa oli jakauma 3/2 D/C-ikäisten kesken ja hyökkäysketjuissa vastaavasti 6/3. Sama jakaumahan on ollut myös sarjapeleissä – sillä erotuksella, että toisinaan on mukaan saatu 01-syntynyt Messi Pron B-tytöistä.

Jukolan koululla retkikunta oli aikataulun mukaisesti vähän ennen klo 11 ja pelaamaan päästiin jo noin 11:20. Steelers oli järjestänyt kaksi peräkkäistä ottelua ja meidän pelimme jälkeen heidän D-tytöt pelaisivat Classicia vastaan. Prota vastaan Steelers oli järjestänyt varsin tiukan ryhmän, joka tarjosi ylivoimaisesti kauden kovinta kyytiä tähän asti pelatuista (12) peleistä. Ryhmässä oli sekä C-, että D-ikäisiä, aivan kuten Pronkin ryhmässä. Etenkin CSM-sarjaa pelaava Steelersin ykköskentällinen näytti sellaista pelaamisen mallia, että mahdollinen matkan aiheuttama kankeus kaikkosi varmasti jäsenistä saman tien. Selväksi myös tuli varsin nopeasti, että nyt ei kentällä olisi juurikaan ylimääräistä tilaa tai aikaa, vaan jokaisen olisi annettava kaikkensa aina kentälle päästessään.

Steelers piti alkuhetkillä tiiviisti tahtipuikkoa itsellään, joskin Pro pystyi aika-ajoin teräviin vastahyökkäyksiin. Yhdestä laitanoususta seurasi ensimmäinen tilastotapahtuma, kun Minkan etenemistä hidastettiin rajusti – pelin jälkeen löytyi palovammat kaikista neljästä raajasta – liike ei kuitenkaan kokonaan pysähtynyt 😉

Ykkösylivoima sai aika pian kuvion kuntoon, mutta pallo poltteli tyttöjen lavoissa, eikä maalipaikkoja oikein siunaantunut. Jäähyn jo lähestyessä loppuaan pääsi Steelersin terävä karvaaja irtopalloon ja läpiajoon, eikä erehtynyt – johtomaali syntyi siis alivoimalla, kun käynnissä oli ottelun seitsemäs minuutti. Maali jäi avauserän ainoaksi ja torjunnat Steelers 9, Emma 5 – eli kyllä Pro kuitenkin oli pelissä hyvin mukana, vaikka ote olikin mustapaitaisella Steelersillä.

Toiseen erään Steelers nosti tempoa vielä entisestään, mutta Pro pysyi toisaalta edelleen pelissä mukana. 2-0 johtomaalissa Steelers näytti hyvän pelinluvun taitoaan, kun hyödynsivät keskialueen vaparinsa nopeasti – punapaidat eivät olleet ehtineet vielä järjestäytyä ottamaan tilannetta vastaan, kun pallo oli jo maalissa. Torjunnat toisessa erässä Steelers 4, Emma 6. Erän lopussa saatua ylivoimaa Pro ei saanut hyödynnettyä ja kokonaisuutena erä oli edelleen Steelersin hallintaa, mutta ero kuitenkin vain kaksi maalia – iso kiitos kuului tästä Emmalle, joka esitti varmojen perustorjuntojen lisäksi myös muutaman loistopelastuksen.

Kolmannessä erässä Steelers siirtyi jo 3-0 johtoon – maali syntyi paraatipaikalta, kun vapaana olleelle pelaajalle annettiin hetki liikaa aikaa ja se riitti. Steelers näytti jo kirjauttavan yhä paksummalla tussilla nimensä ottelun voittosarakkeeseen – kunnes pelissä tapahtui jotain erikoista. Joukkupelien suolahan on juuri siinä, että asiat saattavat saada aivan uuden käänteen jonkin yksittäisen tapahtuman seurauksena, ja nyt kävi juuri niin. Reilu kuusi minuuttia ennen loppua Steelersin alakerrran pelaamisessa kävi jokin kommunikaatiokatkos ja pallo pelattiin puhtaasti omaan maaliin, ilman Pron minkäänlaista osuutta asiaan.

Kavennus herätti punaisten vaihtopenkin – aikaanhan on vielä vaikka mihin! Ja 1:21 edellisestä: Johannan viiltävä keskikentän ylittävä pystysyöttö tavoitti Miltsin, jonka suoraviivainen ratkaisu kavensi tilanteeksi jo 3-2. Nyt ote siirtyi vieraille ja Steelers pyrki enemmänkin jäädyttämään peliä pallon saatuaan, toki odottaen sopivaa hetkeä lopullisen iskun antamiseen. Verkko kuitenkin heilahti jo kolmannen kerran Steelersin päässä, kun Sannin avustamana Ida pyöräytti itsensä etuovesta sisään ja nosti tasoituksen ajassa 43:10.

Viimeiset hetket molemmat hakivat voitto-osumaa otteen ollessa edelleen Prolla. Hallittu hyökkäykseen lähtö kuitenkin johti karkeaan harhasyöttöön ja Steelersin peluri pääsi nokitusten Emman kanssa, kun pelikellossa oli enää reilu puoli minuuttia jäljellä. Emma oli kuitenkin päättänyt, ettei tämä tähän ratkeaisi – hallittu vastaantulo ja lauraloisamainen pelastus sinänsä oikein taitavan harhautuksen jälkeisestä laukauksesta – ei maalia!

Kolmanne erän torjunnat Steelers 7, Emma 4 ja ottelun lopputuloksena siis 3-3, joka noudatteli tässä ikäluokassa jo tutuksi tullutta kaavaa. Viime kauden kaikki kolme kohtaamista päättyivät tasan (1-1, 1-1 ja 3-3) ja nyt siis jo neljäs peräkkäinen tasapeli.

Jo ennen peliä oli sovittu, että ammutaan rankkarit pelin päätteeksi ja niin tehtiin – viidellä laukojalla haettiin siis päivän koitokseen lopulta voittajaa.

Kapteeni-Trine (-01) avasi kisan, mutta epäonnistui niukasti. Emma pysäytti Steelersin vedon, joten tasoissa oltiin edelleen. Ottelun aikana Joanna (-04) oli säästellyt kipeitä jalkojaan, eikä käynyt kentällä. Rankkarikisassa oli siis tuoreet jalat – tarkka laukaus, 1-0 Prolle. Emma torjui myös toisen Steelers-yrityksen. Reetta (-03) veivasi rightin puoleltaan Pron jo 2-0 johtoon ja ero säilyi, kun Emma pysäytti jo kolmannenkin laukojan aikomukset. Neljännessä parissa Riikka (-03) ampui yli ja Steelers onnistui – 2-1. Viidennet laukojat: Miltsi (-02) epäonnistui, mutta kun Steelersin veto napsahti ylärimasta yli, vei Pro lopulta rl-kisan voiton.

Koko ryhmältä ottelu oli todella hieno esitys ja mustelmia varmasti otettiin sekä tiukoissa kulmaväännöissä, että kovien vetojen blokeista. Uhrautuvan puolustuksen lisäksi myös Pron hyökkäyspään pelaaminen oli ennakkoluulotonta ja itsevarmaa. Ottelun MVP oli kuitenkin itseoikeutetusti Emma, joka oli omalla maalillaan tulikuuma läpi koko ottelun sekä sitä seuranneen rankkarikisankin.

Iso kiitos Steelersin pelaajille ja taustoille hyvin järjestetystä tapahtumasta ja todella kovasta vastuksesta – otetaan sovitusti uusinta Maaniitussa ensi vuoden puolella!

Suihkun kautta matka jatkui suositun liikenneasemaketjun lounaalle ja sieltä edelleen legendaariseen Hakametsän jäähalliin naisten MM-otteluun Sveitsi-Suomi. Pelissä oli hyvä kisafiilis ja tytöt saivat kansainvälistä tuntumaa tehdessään tuttavuutta sveitsiläisten ja norjalaisten katsojien kanssa.

Suomelta nähtiin vahva esitys kovaa Sveitsin ryhmää vastaan, voitto kirjattiin lopulta emännille 6-4. Ratkaisevan niitin ampui laidaltaan noussut Pro-pakki Silli Eskelinen ja Kujalan Kallu tarjoili syötöt kahteen viimeiseen osumaan. My Kippilältä nähtiin huikea syöttö avausmaaliin, yksi (heppoisesti vihelletty) kaksiminuuttinen ja epäonnistunut rankkari. Harvoin ovat Pron tytöt kannustaneet Classicin naispelureita kuin nyt Alisa Pöllästä – Alisalta huikea hattutemppu ja todella väkevää pelaamista, hienoa Alisa!

Ottelussa tehtiin naisten MM-kisojen alkulohkojen kaikkien aikojen yleisöennätys, kaikkiaan lehtereillä oli 3476 katsojaa:
http://www.floorball.org/wfc2015/news.asp?offset=&kieli=826&tyyppi=&id_tiedote=3929

Sveitsimatsi_Alisa.jpg
Alisa Pöllänen uittaa Suomen viidennen osuman. 

Sveitsimatsi_liput.jpg
Sieltä löytyivät molempien maiden liput. No, siis paitsi Sveitsin…

Sveitsimatsi_Ossi.jpg
Terveiset kaikille Osseille!

Sveitsimatsi_SUOMI.jpg
Hyvä Suomi!

Sveitsimatsi_Roger.jpg
Ja olihan siellä tietysti myös Roger… 😉

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA