UUTINEN | SB-PRO

23.11.2015

C-tytöillä komea avaus Aluejatkosarjassa

C-tytöt pelasi syksyn Aluesarjassa lohkovoittajaksi puhtaalla pelillä ja jatkoi Aluejatkosarjassa samaan tahtiin, kun avauspeleissä Tiger Sport Areenalla vastaan tulivat syksyn toisesta alkulohkosta jatkoon päässyt kaksikko SSV Red ja Blackbirds.

Päivän aluksi SSV kohtasi syksyn Kilpasarjasta tähän lohkoon pudonneen Tiikerit ja joukkueet tekivät maaleja tasatahtiin aina tilanteeseen 5-5 saakka. Seuraava Tiikereiden osuma jäi kuitenkin voitto-osumaksi, kun SSV ei enää saanut peliä tasoitettua.

Toisessa kamppailussa M-Team oli koko ajan askeleen edellä ja kukisti Blackbirdsin 5-1.

Kolmas kamppailu oli jossain mielessä revanssi edelliseltä päivältä, jolloin D-peleissä SSV oli jyrännyt Pron selkein 9-1 lukemin. Molemmilla oli pelaajia tuosta pelistä tänäänkin kentällä – Prolla heitä oli peräti kahdeksan.

Tällä kertaa Pron esitys oli alusta saakka tasapainoinen ja ottelun hallinta pysyi kaksi erää selkeästi Prolla. Ottelun ratkaisuhetket elettiin 25. minuutilla, kun ensin SSV sai 2min jäähyn ajassa 24.17. Kolme sekuntia ja pallo verkossa, kun Miljan siirrosta Messi paiskasi vaparin sisään. Keskusaloitus ja 12 sekuntia lisää – tilanne 4-0, kun Messi oli hakenut Isan syötön omalta alueeltaan, purjehtinut koko kentän läpi ja sijoittanut reikäpallon kassiin.

5-0 tilanteesta mentiin toiselle tauolle, jonka jälkeen SSV pääsi paremmin peliin mukaan, mutta erän ainoan osuman teki silti Ida, joten tulokseksi lopulta 6-0 ja Emmalle jälleen yksi komea nollapeli vyölleen (torjuntoja 20 joista puolet viimeiseen erään, SSV:lle 21).

Kaikki yhdeksän hyökkäjää olivat kentällä kahden plusmaalin verran, puolustajatkin onnistuivat päätehtävässään 100%:sti, kun omissa ei soinut kertaakaan. Plussat painottuivat kuitenkin selvästi parille Messi (+6) ja Isa (+5).

Ottelussa Pro laukoi 48 kertaa, joista vain 11 meni ohi maalin – kauden paras tarkkuus tällä mittarilla (loput maalia kohti tai blokkiin). Ahkerin laukoja oli Sanni (9/1 maali), seuraavina viidellä laukauksella Reetta, Minka ja Milja. Messin kaikki kolme laukausta menivät maalia kohti ja kaksi osui reppuun.

Neljännessä ottelussa M-Team oli lähellä yllättää Tiikerit, mutta 2-1 johto suli ensin tasoihin ja lopulta Tiikereiden onnistui punnertaa voittomaaliksi jäänyt kolmaskin osuma. Tiikereille siis päivän saldona kaksi maalin voittoa.

Päivä päätettiin Blackbirdsin ja Pron kohtaamiseen, johon oli tehty yksi ketjumuutos – se osoittautui sitäkin merkittävämmäksi, koska kaksi ensimmäistä erää muistutti kahdelta ketjulta lähinnä Mietaan Jussin suojuoksua. Ainostaan ennallaan pysynyt Leenu-Liinu-Tiinu -ketju eli D-ikäiset Milja, Ida ja Riikka pystyivät löytämään peliinsä tarvittavan energiatason, liikkeen ja ennenkaikkea yhteispelaamisen. Toki hekin törmäsivät usein keravalaisten sumppuun – maalin edessä ei isokokoinen joukkue jättänyt liikaa tilaa pyörimiseen.

Avausosuman piiskasi suoraan Messin tarjoilusta Minka ottelun kuudennella minuutilla. Seuraavaa osumaa saatiin kuitenkin odottaa yli 20 minuuttia ja sen teki Blackbirds, suoraan vaparista. Näin siis toisessa erässä C-tytöille tällä kaudella harvinainen erätappio ja toiselle tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Onneksi valmennuskaksikko oli tilanteen tasalla ja teki tarvittavat muutokset päätöserään, joka olikin sitten aivan erilaista peliä. Viisi maalia – Messi ja Milla M osuivat kahdesti ja Ida kerran. Syöttöjä Sannille ja Riikalle kaksi, Minkalle yksi. Päätösluvut 6-1 ja päivän toinen voitto oli lopulta varsin selvä.

Laukauksia kertyi lopulta peräti 76 ja niitä merkittiin kaikille kenttäpelaajille. Niistä kuitenkin peräti 29 meni ohi maalin. Messi ampui 10 kertaa – neljästi maalia kohti ja kaksi maaliin. Ida ja Reetta laukoivat yhdeksän kertaa (Idalle maali), Minkan kahdeksasta laukauksesta seitsemän meni maalia kohti ja yksi maaliin. Milla Meriön kaikki kolme laukausta kohti maalia ja kaksi maaliin, eli hän toisti Messin tilaston avauspelistä.

Plusmiinustilaston vei neljällä plussalla Sanni, kolmeen pääsivät Milja, Ida, Riikka ja Messi. Emmalle yhdeksän torjuntaa, vastustajan maalivahdille peräti 32.

Sarjatilanne 2/12 ottelun jälkeen:

O V T H TM PM PIST
1 SB-Pro 2 2 0 0 12 1 4
2 Tiikerit 2 2 0 0 9 7 4
3 M-Team 2 1 0 1 7 4 2
4 SSV 2 0 0 2 5 12 0
5 Blackbirds 2 0 0 2 2 11 0

Sarja jatkuu Myllypurossa 19.12. ja silloin Prolle tulee vastaan sekä tältä kaudelta tuttua ryhmää, että vielä vähän vieraampaa. M-Team on syksyn aikana kohdattu jo kolmesti (4-0, 6-3, 10-2), mutta Tiikereitä vastaan ei vielä ole pelattu. Toki aiemmilta kausilta löytyy useitakin kohtaamisia, mutta ilmeisesti Tiikereiden ryhmä on niistä peleistä jonkin verran muuttunut.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa