UUTINEN | SB-PRO

20.09.2015

D-tytöille kultaa MM-Timanttiturnauksesta

D-tytöt osallistui 19.-20.9. Myllypurossa pelattuun MM2015 Timanttiturnaukseen. Alkusarjat pelattiin kolmesssa neljän joukkueen alkulohkossa, joista tytöt pelasivat C-lohkon voittajaksi puhtaalla pelillä.

SB Vantaa Timantit kaatui avauksessa 5-0 ja toisessa ottelussa Northern Stars jäi etenkin vahvan toisen erän ansiosta (6-1) jyrän alle maalein 8-2. Ottelussa etenkin samaan hyökkäysketjuun siirretyt Annukka ja Minka tekivät hurjaa jälkeä, Annukalle tehot 2+2 ja Minkalle 3+1. Kokonaisuutena joukkueelta varsin ehjä esitys ja ratkaisevaa oli vahva joukkuepuolustus ryhmää vastaan, jolla oli muutamia varsin taitavia yksilöitä. Myös Nuppu esitti muutamia tärkeitä torjuntoja tolppien välissä ja torjuntamäärät olivat aikalailla tasaiset – Nuppu 12, vastustaja 18.

Lohkon päätöspelissä Erä antoi tiukan vastuksen eikä Pron peli kulkenut edellisen ottelun malliin. Nihkeän esityksen jälkeen Prolle kuitenkin 3-2 voitto, kun Riikka naulasi voittomaalin Idan syötöstä. Avauserässä olivat osuneet Isa ja Milja.

C-lohkon voittajalle oli aseteltu ennakkoon puolivälierävastukstajaksi toiseksi paras lohkokolmonen. Ikävä sattuma oli, että sellaiseksi itsenä pelasi B-lohkossa kolmoseksi sijoittunut SB-Pron Punainen, joka siisä saatiin sunnuntaiaamun avauspeliin vastustajksi. Joukkueet kokoontuivat hyvän seurahengen merkiksi ennen alkuvihellystä keskiympyrään yhteiseen tsemppirinkiin ja kajauttivat komeasti SB-Pron alkuhuudon ilmoille. Itse ottelu sujui Mustan hallinnassa – Annukka löi alkutahdit jo kuudellenna sekunnilla ja tauolle mentiin 6-0 tilanteessa. Toisella jakson viimeiset 10 minuuttia pelattiin ilman yhtä kentällistä, mutta pelin kuva säilyi silti samansuuntaisena. Punainen sai pari terhakkaa prässiä aikaiseksi Mustan päätyyn, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät saamatta. Tulos 8-0 vei Mustan välierään, jonne se sai vastaansa rakkaan ja tuttuakin tutumman SSV:n.

SSV-peli oli turnauksen kovatasoisin ja vaikka viikinkitytöiltä olikin muutama peluri C-sarjan peleissä, oli joukkue siitä huolimatta tutun kova ja antoi kunnon vastuksen. Tällä kerralla Pron tyttöjen tahtotila oli kuitenkin sen verran kova, että peli pysyi alusta loppuun joukkueen hallinnassa. 3-0 voitossa maalit merkittiin Minkalle, Viivi S:lle ja Annukalle. Nuppu oli pelissä isossa roolissa ja auttoi 15 torjunnallaan (SSV:lle 20) ja nollapelillään joukkueen voittoon.

Finaalissa Pro kohtasi uudelleen jo alkulohkosta tutun Northern Starsin. Tällä kerralla tasoero tuntui lohkopeliä selvemmältä tai sitten Pro oli vain selvästi paremmin latautunut finaalipeliin. Peli oli jo tauolla 5-0, kun Minka oli osunut kolmesti ja Isa ja Miltsi kerran. Nupulle ei avauserään tullut yhtään torjuntaa ja toiseenkin vain kolme. Toisessa kenttäpäädyssä kollega teki pelissä 21 torjuntaa.

Toisen jakson alkuun Joanna sivalsi Reetan poikkarista ensimmäisen maalinsa Mustissa ja perään Ida teki jo lukemat 7-0, ennenkuin vastustaja onnistui rikkomaan kuparisen. Ottelun päätösmaalin teki kuitenkin Pro, kun Milla M teki loppulukemiksi 8-1.

Hieno turnausviikonloppu päättyi siis kuuden pelatun ottelun jälkeen voittamattomaan saldoon ja turnausmestaruuteen!

Timanttiturnaus_2015_mestarit.jpg

Turnausmestarit!

Turnauksessa pistetilaston kärjessä olivat Annukka 5+9=14, Minka 10+2=12, Riikka 2+5=7, Miltsi 6+0=6, Viivi S 3+3, Ida 1+4=5 ja Reetta 2+2=4. Kaikkiaan 11 tyttöä pääsi maalinteon makuun ja lisäksi Saralle ja Annille molemmille kaksi syöttöpistettä. Nupun esitys maalissa oli jälleen tasaisen varma ja joukkue selvästi pystyy luottamaan tämän lahjakkaan tytön tinkimättömään panokseen tiukoissakin paikoissa.

Plusmiinustilastossa kukaan 14 kenttäpelaajasta ei jäänyt miinukselle (joukkueen maaliero turnauksessa oli 35-5). Kärkipään muodostivat Annukka (+22), Minka ja Sara (+20), Riikka (+16), Milja ja Reetta (+12), Ida ja Anni (+11). Kokonaan ilman miinusmerkintöjä selvisivät Milla M, Sara ja Minka (jolla Riikan tapaan turnauksessa vain viisi ottelua).

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA