UUTINEN | SB-PRO

12.09.2015

C-tytöille kultaa Hoviruoka-turnauksesta

C-tytöt osallistui Light Ironin järjestämään neljän joukkueen kutsuturnaukseen Askola Areenalla lauantaina 12.9. ja poistui viiden pelatun ottelun jälkeen turnauksesta voittajana takaisin kotikonnuille Nurmijärvelle.

Tämän kauden C-tyttöjen ryhmässä on vain neljä C-ikäistä pelaajaa – viidennen saimme turnaukseen lainaan B-tyttöjen joukkueesta, kun C-ikäinen Messi Rissanen tuli mukaan joukkueeseemme. Loput 10 tyttöä olivat 2003-04 syntyneitä D-tyttöjä.

Aamu aloitettiin uudella tuttavuudella, kun vastaan asettui Vihdin Salisudet, jolla oli meidän tapaamme myös varsin nuori joukkue. Ottelu eteni Pron hallinnassa ja VSS:n hyökkäykset olivat varsin satunnaisia. Pron voittolukemat 2-0 järjestyivät Sannin ja Messin maaleilla, joihin molempiin tarjoilut järjesti Trine. Torjunnat 16-2 kertovat osaltaan pelin kuvasta.

Toisessa ottelussa kohdattiin jo viime kauden D-peleistä tuttu M-Team, jolla oli tunnetusti isokokoinen ja kovaa pelaava joukkue. Torjunnat menivät ottelussa tasan 9-9, mutta maalinteko onnistui vain Prolta. Messi osui kolmesti ja Minka kerran, syöttöpisteitä komeisiin maaleihin keräsivät Trine, Miltsi, Annukka ja Riikka.

Runkosarjan päätösottelussa kohtasivat puhtaasti pelanneet SB-Pro ja Light Iron, joka oli voittanut M-Teamin 2-1 ja VSS:n 4-0. Light Iron tiedettiin taitavaksi ja vauhdikasta peliä pelaavaksi ryhmäksi ja sellaiseksi se myös osoittautui. Pelin tempo oli aivan eri luokkaa kun aiemmissa peleissä ja tilanteet aaltoilivat päästä päähän. Puolustajapari vei Pron 1-0 johtoon, kun Minka maalasi Saran syötöstä avausosuman ajassa 8:06. Light iron kuitenkin tasoitti pelin jo samalla minuutilla.

Toisen erän neljännellä minuutilla Pro sai rangaistuslaukauksen, jonka Miltsi upotti taidokkaasti sisään. Johtoasema ei taaskaan kuitenkaan kestänyt edes minuuttia, kun Light Iron jälleen toi pelin tasoihin.

Pelin karkein Pro-uinahdus oli kohtalokas – tasan kaksi minuuttia ennen päätössummeria Light Iron karkasi maalin johtoon, eikä Pro saanut tehtyä enää tasoitusta, vaikka sitä vimmatusti yritti loppuun saakka.

Runkosarjan kakkossija toi välierävastustajaksi M-Teamin. Peli oli aeimpaa keskinäistä kohtaamista sekavampaa peliä ja pelin sisällä tapahtui paljon erilaisia asioita. Pro hukkasi 3-1 johtonsa toisen erän alussa ja tilanteessa 3-3 joukkueen valmennus käytti viisaasti aikalisän. Sen aikana löydettiin taas normaali rytmi ja tekemiseen tuli selkeyttä – joukkue teki vielä kolme maalia ja voitti näin lukemin 6-3.

Messille ottelussa jäätävät tehot 4+1, Annukalle 1+2 ja muut pisteiden kerääjät olivat Minka 1+0, Milja 0+1 ja Riikka 0+1. Harvinaista herkkua oli 4-3 voittomaali, jonka ylivoimakenttä rakensi hienosti – Riikan syötöstä Messi napautti maukkaan osuman.

Finaalissa kohdattiin Light Iron toistamiseen – nyt revanssihengessä. Peli oli kaiken kaikkiaan Pron tytöiltä mainio esitys ja vaikka Light iron pysyi koko ajan iskuetäisyydellä, oli ottelu varsin hyvin hallinnassa alusta loppuun. Kaikki joukkueen maalit tulivat kaksikon Messi-Annukka taitavan yhteispelin tuloksena, mutta finaali oli ennenkaikkea tytöiltä hieno joukkue-esitys. Pallonmementyksen jälkeen joukkue pelasi uhrautuvasti, eikä mustelmiakaan pelätty. Otteluajan täytyttyä tulostaululla olivat 3-1 -voittolukemat ja joukkue sai ansaituisti turnauksesta pokaalin ja kirkkaimmat mitalit kotiinviemisiksi.

Erityismaininnan koko joukkueen hyvien esitysten joukosta ansaitsee maalissa pelannut Nuppu: tyttö pelasi ensimmäiset 5v5 -pelinsä viikko sitten D-turnauksessa Iittalassa ja nyt oli jo mukana C-ikäisten kanssa. Erittäin varmat otteet ja tasaisen hyvä pelaaminen antoivat hyvän luottamuksen joukkueelle siitä, että maalivahtipeli on kunnossa – ja sitä se todellakin oli! Finaalissa Nuppu esitti lisäksi kaksi todellista game saveria ja viritti niillä tiukassa paikassa koko ryhmän taistelemaan – turnaus kokonaisuudessaan oli todella hieno esitys Nupulta!

Joukkueen plusmiinus-tilastossa kärkipaikoille sijoittuvat turnauksessa Messi (+14), Riikka (+12), Annukka (+10), Minka (+7), Ida (+5) ja Reetta (+3).

Light Ironille kiitokset hyvin järjestetystä turnauspäivästä sekä kahdesta todella hyvätasoisesta keskinäisestä ottelusta!

Hoviruoka_2015_kannu_ilmaan.jpg

Kannu kohti kattoa – mestaruus on meidän!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA