UUTISET | Liiganaiset

close-icon

16.10.2017

TPS – SB-Pro Suomen Cup otteluraportti

SB-Pro Liiganaiset voittoon vieraskentällä. Hallitseva Cup-mestari pudotetaan jatkosta kovavauhtisessa ja hyvinkin fyysisessä pelissä, jota maalivahdit hallitsivat.

SB-Pro pudottaa vieraskentällä hallitsevan Cup-mestarin!
Laura Still TPS ja Elina Kujala SB-Pro  joukkueidensa parhaat pelaajat!
Ottelu oli ajoittain erittäin kovatempoinen ja fyysisesti kovia kontakteja nähtiin useita!

Kuva Janne Raatikainen. Tulostaulu kertoo Pron menneen jatkoon hyvällä esityksellä.

15.10 TPS-SB-PRO 1-5 (0-2, 1-1, 0-2) SUNNUNTAI LEAF AREENA, TURKU

SB-PRO Tehot: Elina Kujala 2+0, Denisa Ratajova 1+1, Karoliina Kujala 0+1, Jaana Lirkki 0+1, Mirja Hietamäki 1+0, Marianne Pohjonen 1+0, Ina Leminen 0+1

Torjunnat: Laura Still TPS 33 ja Tiltu Siltanen SB-Pro 30

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Laura Still TPS ja Elina Kujala SB-Pro

KAUDEN PARASTA TEPSIÄ – PROLLE ANSAITTU VOITTO

1.erä (0-2): TPS oli vahvempi ottelun alku minuuteilla Pron hermoillessa omassa pallollisessa pelissä. Onneksi Tiltu Siltanen SB-Pron maalissa ei osaa hermoilla, vaan on itse rauhallisuus ja nainen paikallaan, silloin kun joukkue sitä tarvitsee.

Oikean vaihteen löydyttyä erän puolenvälin tienoolla. Pro prässit alkoivat tuottaa tulosta parin nopean perättäisen maalin muodossa, ensin 12:19 Marianne Pohjonen tekee Ina Lemisen syötöstä ja 12:41 Elina Kujala iskee Denisa Ratajovan syötöstä. Erätauolle mentiin Pron ansaitussa johdossa.

2.erä (1-1): Toinen erä oli Pron hallintaa ensimmäiset 15 minuuttia. Kaksinkamppailut ensimmäisen erän lopun tapaan kääntyivät koko ajan useammin SB-Prolle.  Pro synnytti maalintekopaikkoja lähes jokaiseen vaihtoon. Ajassa 26:03 E.Kujala onnistuukin K.Kujalan syötöstä lisäämään Pron johdon 3-0.

Toisen erän viimeisellä viidellä minuutilla TPS löytää avaimet, jolla avaa muutaman kerran näyttävästi SB-Pron korkean prässin ja ajassa 36:52 Pron puolustuspään puolustuksen ”aivopierun” avittamana TPS Laura Rantanen pääsee Milla Norlundin syötöstä kaventamaan tilanteeksi 1-3.

3.erä (0-2): SB-Pro pelaa johtoasemassa fiksusti, tiivistää karvausta, taistelee keskikentästä, puolustaa kurinalaisesti ja pelaa pallollisen pelin turvallisesti omista ylös. Kumpikin joukkue on lukenut tuomarilinjan olevan salliva ja kaksinkamppailuihin mennään todella kovaa.

Ajassa 44:11 Mirja Hietamäki on karvauksessa valppaana ja rankaisee Tepsiä maalilla. 1-5 maali syntyy ylivoimalla 59:52, kun Jaana Lirkki tarjoilee kulmasta upean lätty syötön takatolpalle Denisa Ratajovalle, hän viimeistelee ilmasta ja suoraan syötöstä.

Kuva SB-Pro. Tiltu Siltaselle jälleen huippupeli Pron maalilla.

Tepsi pelasi tämän kauden parhaan pelinsä. Tepsillä oli paikat mistä olisi pitänyt pystyä tekemään yhden maalin sijaan 3-4 maalia, mutta Pron maalivahti oli tänään hyvä. Prolla oli paikat tehdä 8-10 maalia, mutta Tepsin maalivahti oli tänään heidän paras pelaaja.” -Leif Masalin, TPS Liiganaisten valmentaja 2014-2017-

TPS otteluraportti: www.tpssalibandy.fi/uutiset.html?110399

Kuvia ottelusta: www.flickr.com/photos/tpssb/sets/72157687910917304

ONNITTELUT SB-PRON LIIGANAISILLE PÄÄSYSTÄ SUOMEN CUPIN PUOLIVÄLIERIIN! TIISTAINA ON SEURAAVA ARVONTAPÄIVÄ JA NELJÄNNEN KIERROKSEN RUNKOPELIPÄIVÄ ON 12.11.

ARVONNASSA MUKANA OVAT: SB-PRO, PSS, SSRA, KOOVEE, CLASSIC, KA-PA-65 (1div), ÅIF ja O2 JYVÄSKYLÄ

 

close-icon

13.10.2017

Pro haastattelussa Doli ja Tiltu

Kämppäkaverit Denisa Ratajova ja Tiltu Siltanen haastattelivat toisensa, tästä selviää millainen valmistautuminen on heidän vahvojen suoritustensa takana.

 

Sunnuntaina jatkuu Liiganaisten kausi Turussa TPS:n vieraana ja toimitus on kuullut huhuna, että päävalmentaja Matti Kaipio aina niin leikkimielisenä ”koutsina” on varannut Paimiosta lasten leikkipuiston alkulämmittelyyn videon nähtyään. Tämä taas tietää TPS:lle hikistä iltapuhdetta Suomen Cupissa!

 

close-icon

13.10.2017

Otteluennakko 2. TPS – SB-Pro Suomen Cup 3.kierros

Naisten Liigajoukkueet TPS ja SB-Pro kohtaavat Turussa Leaf Areenalla Suomen Cupin kolmannella kierroksella 15.10 klo 17.00. TPS on hallitseva Cup-mestari ja heillä on edessä Champion Cupin jäljiltä kasvojen pesun paikka.  

⇒ Vaikuttaako Champion Cupin pelit vielä TPS:n ajatuksissa?

⇒ Kuinka Pro reagoi TPS:n vahvan ykköskentän peliin?

⇒ Maalivahtien taistelussa vastakkain Vuorela vastaan Siltanen 

SB-PRON VIDEOHAASTATTELUSSA EX TURKULAINEN NYKYINEN PRO MINNA TUOVINEN

TPS KÄVI VIIKKO SITTEN OPINTOMATKALLA CHAMPION CUPISSA SEINÄJOELLA

Tepsin kunnonajoitus oli Champpion Cuppia ajatellen viikon verran liian aikaisessa, sillä Cupia edeltävänä lauantaina O2-Jyväskylä kaatui kotona maalein 12-2. Seinäjoella vastus oli äärimmäisen kova ja välierän lopputuloksena suurinumeroinen tappio.  Oliko suuntavaisto sitten kadoksissa pelin jälkeen vai oliko suunniteltua, että ainakin vielä sunnuntaina joukkueellinen turkulaisia löytyi Seinäjoki Areenalta.

ENNÄTYSMÄÄRÄ OSALLISTUJIA – KAIKKI LIIGAJOUKKUEET MUKANA

Käynnissä on historiallinen Cup-vuosi, kun ensi kertaa aivan kaikki Liigajoukkueet ovat mukana Suomen Cupissa. Perustelut ovat siis olemassa väitteelle, että menossa on kaikkien aikojen kovatasoisin Suomen Cup.

Kuva Esa Takalo, SB-Proot vasemmalta oikealle: Heidi Lirkki, Laura Hietamäki, Tiltu Siltanen, Minna Tuovinen.

TPS YKKÖSKETJU VS. SB-PRON NIMIVAHVA JOUKKUE

Tepsillä on nimivahva ykkösketju, siinä pelaavat: Milla Norlund, Jenna Saario, Laura Rantanen, Salla Ranta ja Ina Siirilä, jotka kaikki omaavat jonkinlaista kokemusta Naisten ja tai U19 nuorten maajoukkueesta. Tepsi on tehnyt viiteen peliin 22 maalia ja näistä heidän ykkösketju on tehnyt 17 maalia ja kakkosketju tehnyt loput viisi maalia.

SB-Pro on tehnyt kolmeen peliin 26 maalia ja kymmenen eri maalintekijän maalit, jakautuvat yllättävän tasaisesti kolmeen ketjuun: Ykkönen 9, kakkonen 6 ja kolmonen 7.

TOIMITUKSEN NOPEASSA HAASTATTELUS TPS LIIGANAISTEN LAJIVALMENTAJA JUHA LINDELL

”Meillä on nyt edessä samassa pelissä kasvojen pesu ja pakkovoitto. Cupissa vain voittaja jatkaa ja molemmat varmasti haluavat jatkoon, koska sieltä saa lisää kovia pelejä.” -Juha Lindell, TPS Liiganaiset Lajivalmentaja-

 

Kuva Salibandyliiga: Tiltu ”Tirehtööri” Siltanen

VUORELA VS. SILTANEN – VASTAKKAIN KAKSI MAALIVAHTIA SARJAN TOP3:STA

Tiltu Siltanen SB-Pro ja Noora Vuorela TPS kamppailevat maajoukkueen maalivahtien paikoista joulukuun MM-Kisoissa.  Toimituksessa odotamme suurella mielenkiinnolla marraskuun EFT- turnauksen maajoukkuevalintoja. EFT-joukkueen oletamme olevan sama, kun MM-kisajoukkue tulee olemaan, ainoastaan loukkaantumiset voisivat tässä vaiheessa enää muuttaa kisajoukkuetta.

TOIMITUKSEMME ARVIO TÄSTÄ OTTELUSTA ON, ETTÄ KARKKITEHTAALLA PRON NOSTATTAESSA LÄMPÖTILAA, ALKAVAT SUKLAAT SULAA ENSIMMÄISESSÄ ERÄSSÄ JA POPCORNIT PAUKKUVAT VIIMEISTÄÄN KOLMANNESSA ERÄSSÄ!

Kuva TPS Salibandy

 

 

close-icon

12.10.2017

Otteluennakko 2. SB-Pro – SSRA Suomen Cup 3.kierros

Naisten Liigan joukkue Salibandyseura Rankat Ankat Oulusta ja SB-Pro II (2div.) kohtaavat Maaniitussa Suomen Cupin kolmannella kierroksella. Lähtökohdat ja olosuhteet ovat tässä ottelussa kakkosnaistemme puolella.

Antaako Maaniitun koulu ratkaisevan edun?

Saammeko Sanna Ristelin kuriin?

⇒Voittaako Jannika Kiiski maalivahtien taistelun?

15.10 KLO: 18.00 MAANIITTU, NURMIJÄRVI

VIDEOHAASTATTELUSSA EMMI LINDH JA JUULIANNA SOTALA

 

MAANIITTU TUTTU TURVALLINEN KOTIKENTTÄ – ANKOILLA TULOSSA RANKKA VIIKONLOPPU

Pelipaikkana legendaarinen tuttu Maaniitun koulunsali ja pieni kaukalo tuovat mukavan kotiedun. Lisäksi SB-Pro tulee saamaan vastaansa jo hiukan matkasta ja rasituksesta ärtyneet Ankat, koska he pääsevät vasta sunnuntaina Nurmijärvelle ja heillä on edellisenä iltana Oulussa kova peli Porvoon Salibandyseuraa vastaan. Pro pääsee vastaavasti pelille hyvin keskittyneenä ja pitkään nukutun yöunen jälkeen hyvin levänneenä.

Kuva Salibandyliiga: Sanna Risteli SSRA #12, Hänen tunnetut kiertorannarit tulee saada kuriin. 

SB-PRO VALMISTAUTUU HUOLELLA KOHTAAMAAN LEVOTTOMAN ANKKAPARVEN

Kolme viikkoa on N2 käyttänyt valmistautumiseen juuri tätä ottelua varten. Ankkojen parveilua Liigakentillä on tutkailtu pelivideoilta ja pelisuunnitelmaa on mietitty huolella valmennustiimin, sekä pelaajien keskuudessa. N2 on nostanut koko syksyn ajan oman pelinsä tasoa vastustajan mukaan ja samansuuntaista tason nousua nytkin haetaan.

”Lintubongauksen lisäksi ollaan keskitytty valmistautumisessa koko kentän puolustuspeliin ja nopeisiin pelin kääntöihin.”    -Santtu Turunen, SB-Pro N2 Päävalmentaja-

 

Kuva Salibandyliiga: Melina Rissanen SB-Pro #66, ”Melli” on kunnossa.

SB-PRON VAHVUUS ON PELITEMMON HALLINTA JA MAALIVAHTIPELI

SB-Pron on syksyn Cup peleissä osoittanut hyvää joukkuetaktista osaamista. Olemme hallinneet tapahtumia säätämällä pelin tempoa itsellemme sopivaksi ja olemme ohjannut vastustajan pelin pois keskustasta laitoihin. Toimituksemme arvion mukaan Prolla on laittaa tähän otteluun parempi maalivahti! SB-Pron maalissa Jannika Kiiski on osoittanut olevansa Liigatason maalivahti ja oman ikäluokkansa Suomen parhaita.

SUNNUNTAINA KAIKKI NURMIJÄRVELÄISEN SALIBANDYN YSTÄVÄT, NOKAT KOHTI MAANIITTUA JA VALMIINA YLLÄTYKSEEN, SILLÄ TOIMITUKSEMME ARVIO ON, ETTÄ KAKKOSNAISET MENEVÄT TÄSTÄ OTTELUPARISTA SEURAAVALLE KIERROKSELLE!

close-icon

10.10.2017

SB-Pron Liiganaisten taustoille vahvistuksia

SB-PRON HALLITUS ON NIMENNYT NAISTEN LIIGAJOUKKUEELLE JOHTORYHMÄN

Naisten Liigassa joukkue vahvistuu johtoryhmän verran. Johtoryhmän tavoitteena on saada SB-Pron Liiganaisten talous omavaraiseksi ja säilyttää kilpailukyky maailman kovimpien seurajoukkueiden kastissa. SB-Pro haluaa olla edelläkävijä kilpaurheilujoukkueen kokonaisvaltaisen toiminnan pyörittämisessä. Salibandyssä kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta kovenee koko ajan ja Nurmijärvellä haluamme olla mukana kehityksen kärjessä. Tällainen kokonaisvaltainen kilpaurheilun kehittäminen vaatii runsaasti ja tähän riittäviä resursseja.

Kuvassa SB-Pro Liiganaiset

UUSI JOHTORYHMÄ

Johtoryhmä sisältää viisi henkilöä, jossa ovat mukana Nurmijärveltä Pasi Karvinen, Juha Ahonen, Teemu Selvenius, Keravalta Marko Moilanen ja Ilkka Riiali Pornaisista.

Johtoryhmän puheenjohtajana on Pasi Karvinen. Ryhmä on kokoontunut syyskuun aikana ideoimaan joukkueen strategiaa ja toimintasuunnitelmaa. Ryhmän toimenkuvaan kuuluvat esimerkiksi seuraavat asiat: Liiganaisten ja yhteistyökumppaneiden yhteistyön kehittäminen, Liigaurheilijoidemme manageritoiminta koko laajuudessaan, kotiotteluiden tapahtumien järjestäminen, vastuu Liigajoukkueen ulkoisesta tiedottamisesta ja Liiganaisten taloudesta huolehtiminen, sekä olla mahdollisuuksien mukaan tukena kehittämässä koko seuran toimintaa. Tärkeimpänä osana koko seuran tukemisessa on varmistaa, että tulevaisuudessakin saamme kasvatettua omia junioreita Liigajoukkueellemme.  Johtoryhmä tulee keräämään ympärilleen riittävän määrän henkilöitä, jotka tulevat osaltaan toteuttamaan käytännössä näitä asioita. Erittäin tärkeä asia on tietysti loppuvuoden aikana valmistuva Arkadia-halli, jossa SB-Pro tulee jatkossa pelaamaan kotiottelunsa ja johtoryhmän tavoite on luoda näistä otteluista merkittävä tapahtuma sekä seuralle että koko Nurmijärvelle.

SB-PRON PUHEENJOHTAJA JANNE RAATIKAINEN ON ILOINEN UUDESTA KEHITYS ASKELEESTA

”Olen todella iloinen uudesta johtoryhmästä! Olemme pitkään miettineet, miten viemme Liigajoukkueen taustatoimintaa eteenpäin. Nyt Pasi Karvisen innoittamana saimme kasattua motivoituneen ryhmän, jossa on oikeanlaista osaamista tähän erityisen haastavaan ja vaativaan tehtävään.”  

 TOIMITUKSEMME TOIVOTTAA UUDEN JOHTORYHMÄN TERVETULLEEKSI KANSSAMME MIELENKIINTOISELLE MATKALLE JA HAASTAVAAN YMPÄRISTÖÖN.

YHDESSÄ ME OLEMME VAHVEMPIA!

close-icon

10.10.2017

Sunnuntaina Suomen Cupin 3.kierros

15.10 SUNNUNTAINA JATKUU SUOMEN CUP

KLO: 18.00 MAANIITTU, SB-PRO II – SSRA

KL0: 17.00 LEAF AREENA TURKU, TPS – SB-PRO

Sunnuntaina 15.10 pelataan kaikki Suomen Cupin 3.kierroksen ottelut. Naisten Suomen Cup on Suomen suurimpia, ellei jopa suurin kansallinen naisten palloilusarja. Mukana tällä 3.kierroksella on kaikki kymmenen Liigajoukkuetta ja viisi 1.divisioona tason joukkuetta ja SB-Pro N2 ainoana joukkueena vielä mukana 2.divisioonasta. Suomen Cupin kaksi ensimmäistä kierrosta olivat turnausmuotoisia neljän joukkueen lohkoissa, joista aina kaksi parasta meni jatkoon. Kolmannen kierroksen ottelut ovat yksittäisiä kerrasta poiki play-off pelejä.

Kuvassa Tiltu ”Jonglööri” Siltanen, SB-Pro #35, uudessa upeassa Unihocin pirun punaisessa asussa.

SB-PRO LIIGANAISET MATKUSTAVAT TURKUUN LEAF AREENALLE

TPS on hallitseva Cup mestari, jonka kausi on alkanut Pron tavoin pisteiden valossa nihkeästi, molemmat joukkueet ovat pelanneet tiukkoja otteluita ja ovat kärsineet maalipaikkojen tuhlailusta, kunnes Liigan kolmannella kierroksella molemmat katkaisivat tappioputkensa ja avasi pistetilinsä ja samalla myös maalihanansa oikein kunnolla.

TPS JA SB-PRON SYKSYN PELIT – TPS EDUSTI SUOMEA MYÖS CHAMPION CUPISSA

Liiga: TPS-PSS 3-4, Koovee-TPS 6-3, TPS-O2 Jyväskylä 12-2

Champions Cup: TPS-FK Tigers Jizini Mesto 4-3 RL, TPS-IKSU 1-15.

Liiga: Classic-SB-Pro 8-7, SB-Pro-SSRA 3-4, SB-Pro-ÅIF 16-2.

Foto Salibandyliiga, Jannika Kiiski SB-Pro N2, Jannika metsästää kauden kolmatta nollapeliä.

SB-PRO II (N2.DIV) VS. RANKAT ANKAT, Oulusta (LIIGA)

OTTELU PELATAAN LEGENDAARISELLA MAANIITUN KOULULLA

SB-Pro N2 on Cupissa mukana puhtaalla pelillä, voitettuaan 1. kierroksella M-Teamin ja ÅIF kakkosen, sekä toisella kierroksella Santa`s Unitedin ja Pirkkalan Pirkat. Kakkosnaiset ovat nostaneet tämän syksyn ajan pelin tasoa aina vastustajan mukaan, onkin mielenkiintoista nähdä miten huikeisiin suorituksiin tämä ryhmä vielä tuleee venymään, kun vastaan saapuu viime vuoden Cup- finaalin hävinnyt joukkue ja viime vuoden Liigan nelonen. Ankat ovat löytäneet myös tämän vuoden Liigassa hyvän syysvireen voittamalla SB-Pron Liiganaiset vieraskentällä maalein 3-4.

SSRA JA SB-PRO II SYKSYN PELIT – SB-PRO N2 KUUDEN OTTELUN VOITTO PUTKESSSA

Liiga: SSRA-ErVi 3-5, SB-PRO-SSRA 3-5, Koovee-SSRA 9-3

Cup 1.Kierros Espoo: M-Team-SB-Pro II 2 4-6, ÅIF II-SB-Pro II 0-7

Cup 2.Kierros Tampere: Santa`s United-SB-Pro II 3-4, SB-Pro II-Pirkkala Pirkat 7-6 JA

Naiset 2.div: SB-Pro II-HaHY 6-1, Ylhäs-SB-Pro 0-10

KAIKKI SUOMEN CUPIN 3.KIERROKSEN OTTELUT

13:00 Santas United – PSS, Ounasrinteen MTT (Rovaniemi)
13:30 EräViikingit – Koovee, Mosahalli (Helsinki)
15:00 SB Vantaa – KaPa-65, K3 Sport Arena (Espoo)
15:30 O2-Jyväskylä – NST, Palokan KK (Jyväskylä)
16:00 FBC Loisto – Classic, Sport Garden (Turku)
17:00 Steelers – ÅIF, Juteinikeskus (Parola)
17:00 TPS – SB-Pro, Leaf Areena (Turku)
18:00 SB-Pro II – SSRA, Maaniitun koulu (Nurmijärvi)

EHKÄ VIIMEISEN KERRAN MAHDOLLISUUS NAUTTIA LEGENDAARISEN MAANIITUN JA SUOMEN CUPIN AINUTLAATUISESTA TUNNELMASTA. TULE KANNUSTAMAAN PRON NAISET VOITTOON

close-icon

06.10.2017

Kimmo Siltanen vahvistamaan SB-Pron Liiganaisten valmennusta

SB-PRON LIIGANAISET OVAT KIINNITTÄNEET VOIMAANTUMISVALMENTAJAKSEEN KIMMON SILTASEN

Kimmo on psyykkisen valmennuksen rautainen ammattilainen ja hyvin kokenut voimaantumisvalmentaja. Nykyään voidaan sanoa, että kaikki maailman kärjessä olevat huipulla olevat ammattiurheilijat, kaikissa yksilölajeissa käyttävät ”Mental Coachia” luonnollisena osana kokonaisuutta. Joukkuelajeissa nämä valmentajat ovat olleet käytössä myös jo pitkään. Yleisellä tasolla hyödyt tunnistetaan, mutta alan osaajien vähyydestä johtuen käyttö on edelleen joukkueurheilussa harvinaista.  

Kuvassa: SB-Pro Liiganaisten kapteenisto vasemmalta oikealle, Laura Hietamäki (A), Elina Kujala (C), Anu Raatevaara (A)

LIIGANAISTEN VOIMAANTUMISVALMENNUS ON JO KIMMON JOHDOLLA ALOITETTU

Tuloksena oli 16-2 voitto. Kimmo oli sparrannut Liiganaisten valmennusta valmistauduttaessa kyseiseen otteluun. Tähän peliin valmistautumisessa kiinnitettiin huomiota rentouteen ja keskittymiseen. Seuraavaksi Kimmo keskittyy Liiganaisten kanssa flow-tilan säilyttämiseen.

Kuva: Kimmo Siltanen

”Psyykkinen valmennus on järjestelmällinen menetelmä välittää urheilijalle ne tiedot, taidot ja toiminnallinen äly, joilla harjoittelun ja kilpailun kulkua sekä lopputulosta hallitaan.”

-Kimmo Siltanen, SB-Pro Liiganaiset Mental Coach-

TOIMITUKSEMME TOIVOTTAA KIMMON TERVETULLEEKSI HUIPPUSALIBANDYN MIELENKIINTOISEEN MAAILMAAN. YHDESSÄ OLEMME VAHVEMPIA!

 

 

 

close-icon

05.10.2017

SB-Pro Liiganaiset – SB Heinola C-01 pojat (SM) Otteluraportti

 

4.10 SB-Pro – SB Heinola 11-3 (6-2, 2-0, 3-1)

SB-Pro tehot: Melina Rissanen 2+3, Karoliina Kujala 2+0, Jenni Torkki 2+0, Juulianna Sotala 2+0, Denisa Ratajova 0+2, Mirja Hietamäki 2+0, Ina Leminen 1+0, Marianne Pohjonen 0+2, Laura Hietamäki 0+1, Heini Haapalahti 0+1, Jannika Kiiski 0+1, Heidi Lirkki 0+1

LIIGANAISET JÄLLEEN VAHVA OTTELUN ALUSSA  JA POJAT TOTTUIVAT PELIN EDETESSÄ TEMPOON

Maaniittussa nähtiin vauhdikas kahden SM-sarjajoukkueen kohtaaminen. Pojat ovat silminnähden vikkeliä, taitavia käsistään ja kovia laukomaan, mutta niin ovat meidän Liiganaisetkin. Itse pelissä naiset osoittivat olevansa vielä tällä hetkellä taitavampia, ovelampia, nopeampia, ”pirullisia”, taktisesti valmiimpia, parempia laukomaan ja tilannekovuudeltaan myös edellä.

Kuva Salibandyliiga: Melina Rissanen SB-Pro, tehot 3+2

LIIGANAISILLA ERITTÄIN TASOKAS JA LAAJA RINKI  

SB-Pron edellisen liigapelin kokoonpanosta oli poissa kaksi sentteriä ja yksi laituri, siitä huolimatta liikkeelle oli 17 kenttäpelaajan tasokas ryhmä. Kaikki kentät pystyivät myös tekemään useamman maalin. Maalipaikkoja Pro kykeni tuottamaan monella eri tavalla, nopeilla sekä hitailla hyökkäyksillä, karvaamalla korkealta ja keskikenttää tukkimalla, kaukolaukauksilla ja aivan maalin edestä.

Kuva Salibandyliiga: Tiltu ”Tirehtööri” Siltanen, hän johtaa Pron puolustuspeliä.

PRO PYSTYI JÄLLEEN MÄÄRITTELEMÄÄN PELIIN HALUAMANSA TEMMON

Suurin huomio kiinnittyi kuitenkin jälleen ottelun kovaan vauhtiin ja SB-Pro on kehittynyt taitavaksi luomaan otteluun tempoa. Varsinkin pallollisen pelin tempo nousee ajoittaen niin kovaksi, että tottumattoman vastustajan on vaikea pysyä mukana. Vauhtia pelissä Pro pitää yllä nimenomaan kolmen vahvan viisikon voimin. Pron palloton peli koko kentällä on toimiessaan sekoitus ihailtavaa pelikuria ja luovuutta, missä ei vastustajalle anneta yhtään ylimääräistä aikaa rakentaa omia kuvioitaan. Vahvasta maalivahtipelistä vastasivat Tiltu Siltanen ja Jannika Kiiski.

”Naiset liikuttivat palloa todella nopeasti ja hyökkäysten päätteeksi hallitsivat meidän maalin edustaa. Tilannekovuudessa olimme myös jäljessä, me ei vaan kyetty vastaamaan tempoon, vaikka pientä tottumista pelin edetessä oli havaittavissa.”      -Juho Sillantaus, SB Heinola C-01 Päävalmentaja-

LIIGA NAISILLA ON MENEILLÄÄN VALMISTAUTUMINEN SUOMEN CUP-OTTELUUN TURUN PALLOSEURAA VASTAAN. TOIMITUS JA PRON TAUSTARYHMÄ VALMISTAUTUU TEPSIN KOHTAAMISEEN SEURAAMALLA VIIKONLOPPUNA TEPSIN PELEJÄ CHAMPIONS CUPISSA. 

6.10 SEINÄJOKI, IFF YOUTUBE CHANELL KLO: 12.30 FK TIGERS JIZINI MESTO (TZE)-TPS.

15.10 SUNNUNTAINA, 17:00 TPS – SB-PRO

15.10 SUNNUNTAINA, MAANIITTU, KLO 18:0O SB-PRO N2 – SSRA

close-icon

04.10.2017

Pelaajaesittelyssä Juulianna Sotala

Tänään tutustumme joukkueen nuorisokaartista Juulianna Sotalaan, joka sai kasteensa Liigassa viime kaudella ja varsinainen läpimurto liigajoukkueeseen on käynnistynyt tämän syksyn kuluessa. Juuliannan peliura on alkanut Pornaisista, jossa Light Iron on tehnyt pieneksi paikkakunnaksi varsin kunnioitettavaa juniorityötä, jonka tuloksista etenkin SB-Pro on saanut nauttia muita enemmän.

Kuva SB-Pro. Juulianna haastattelun lomassa ja tutusti hymy kasvoilla

Missä vaiheessa kiinnostuit salibandystä ja aloitit pelaamisen?

Olin varmaan noin 6-7 vuotias, epäilen sen alkaneen eskarissa jo, mutta viimeistään 1. luokalla koulussa ja innostuin lajista heti

Mitä kaikkea muuta siihen aikaan teit salibandyn ohella?

Yleisurheilin ja kai ne olivat niitä ”Hippo-kisoja”, missä leikkimielisesti kilpailimme, telinevoimistelin ja sitten pelasin myös jalkapalloa. Varmaan jotain muutakin, mutta nuo nyt tulevat heti mieleeni.

Onko sinulla jotain erityisiä muistoja junnuvuosista Light Ironissa, jossa pelasit kai 12-13 vuotiaaksi saakka?

En ole itsekään varma, milloin siirryin Nurmijärvelle, mielestäni pelasin yhden kauden Prossa C-tytöissä jo. Light Ironissa voitettiin tietysti turnauksia ja meillä oli tosi hyvä joukkue, mutta pelaajia oli niin vähän, että oli sitten pakko siirtyä muualle ja moni meistä tulikin sitten SB-Pron riveihin. SB-Prossa sitten saavutimme SM-hopeaa, joka on ainakin jäänyt mieleeni hyvin.

Viime vuonna pääsit ensimmäisen kerran kokeilemaan liigavauhtia ja nyt sitä on sitten luvassa enemmänkin?

Viime vuonna sain pientä tuntumaa liigapeleihin, mutta en varmaan ollut edes valmis vielä silloin. Tänä vuonna hyvän harjoituskauden jälkeen toivon saavani enemmän peliaikaa ja olen ihan tyytyväinen siihen miten siellä nyt on mennyt omalta osaltani. Olen pelannut tällä kaudella myös A-tyttöjen pelit ja sen lisäksi vielä Naisten 2. joukkueessa.

Kuinka on maajoukkueen kanssa, olet ainakin leireille päässyt jo?

Leirityksissä olen ollut ja tavoite on tietysti pelata tulevaisuudessa myös maaotteluja. Pitäisi saada nyt Prossa se vakiopaikka joukkueessa, onnistua siis peleissä hyvin ensin ja sitten sitä kautta edetä pidemmälle.

Mitkä ovat omasta mielestäsi vahvuudet pelissäsi ja mitkä ne eniten kehitettävät ominaisuudet?

Yritän pelata aina tilanteet loppuun saakka, laitan kaiken peliin ja kun pelaan pakkina, niin osaan ainakin kohtuullisen hyvin peittää laukauksia. Kehittää pitää kaikkea, mutta vaikka laukaukset ja syöttöjen laatu sitten.

Kuva SB-Pro. Juulianna Sotala ja jälleen hymy kasvoilla

Mikä peli sinulle on jäänyt parhaiten mieleen uraltasi?

Liigapeli ÅIF:n joukkuetta vastaan viime viikolla. Oli hieno pelata ja saada myös onnistumisia nimenomaan Liigassa.

Mitä muuta ehdit tehdä pelaamisen ohella, koulu, harrastukset jne.

Kirjoitan tulevana keväänä Järvenpään lukiosta ja tavoite sosiaali- ja liikuntapuolelle mennä opiskelemaan. Kavereiden kanssa pyrin viettämään aikaani, kun se on mahdollista. Musiikkia kuuntelen ihan laidasta laitaan ja suosikkiruoka voisi olla vaikka sushi.

Kerroit kirjoittavasi myös kielistä Ruotsin, onko sinulla jo suunnitelmia tulevaisuuteen, ehkä jopa pelata Ruotsissa joskus?

Ruotsi on todellakin ”vahvuuteni” ja olin viime kesänä myös tutustumassa salibandyyn siellä. Tykkäsin reissusta ja eihän sitä koskaan tiedä, jos siellä joskus pelaisi vielä, opettelisi sitä kieltä vielä paremmin.

Olet iloinen persoona ja hymyilet koko ajan, oletko se joukkueen hauskuuttaja?

Kyllä se on Tiltu ja on siellä muitakin, vaikka Heidi, joka on myös todella hauska.

Kai sinulta joku pahe kuitenkin löytyy?

Nyt tuli tosi vaikea kysymys, jos on pakko keksiä, niin taidan olla ylivilkas, onko se pahe?

Kuva SB-Pro, Juulianna Sotala

Toimitus kiittää aina iloiselle ilmeellä olevaa Juuliannaa haastattelusta ja toivottaa sinulle loistavaa kautta SB-Pron väreissä ja toisaalta taas onnistumisia yo-kirjoitusten kanssa. Tuota pahetta oli vaikea kaivaa ja nyt toimitus ei ainakaan heti pysty arvioimaan, onko se ”häslääminen” pahe vai ei, annetaan jonkun toisen arvioida se sitten myöhemmin kauden aikana. Täällä uskotaan vahvasti, että tästä on tulossa se läpimurtokausi Juuliannalle Liigajoukkueeseen.

 

 

 

close-icon

03.10.2017

Otteluennakko SB-Pro (Liiga) – SB Heinola C-01 pojat (SM)

4.10 keskiviikkona Nurmijärvellä Maaniittussa Klo: 18.05 4x20min

LIIGANAISET PELAA HARJOITUSOTTELUN SB HEINOLAN C-POIKIEN SM-SARJAJOUKKUETTA VASTAAN

Naisten Liigassa on tällä kaudella normaalia pientä ottelumäärää vieläkin pienempi määrä otteluita. Pron Liiganaiset ovat pelanneet ja tulee liigapelien puutteesta johtuen pelaamaan säännöllisesti treenipelejä läpi kauden.

Kuva Jarmo Koskela: SB-Pro Liiganaiset

Maaniittu toimii olosuhteidensa puolesta treenipelien hallina täydellisesti. Aavistuksen pienempi kenttä valmistaa nopeampaan reagointipeliin, josta siirtyminen isommalle kentälle on helpompaa.

SB Heinola C-02 pojat pelaavat valtakunnallista SM-sarjaa ja ovat aloittaneet kauden huomattavasti sarjaennakoiden lupauksia vahvemmin, he ovat nyt kahdella voitolla sarjakärjessä.

SB Heinola logo

www.sbheinola.fi/joukkue5040

HAASTATTELUSSA SB HEINOLAN PÄÄVALMENTAJA JUHO SILLANTAUS

Odotukset keskiviikon otteluun?

”Mielenkiinnolla odotamme tätä ottelua, meillä ei oikein kenelläkään tietoa siitä mikä meitä odottaa tai mitä vaaditaan pelissä Naisten Liigajoukkuetta vastaan. Naiset varmaankin opettavat meille tilannekovuutta ja jonkinlaista pelikuria taktiikan suhteen. Treenipeli antaa aina mahdollisuuden hioa ketjujen osaamista ja antaa uusia mahdollisuuksia pelaajille tulla esille, sekä uudet ideat koeajetaan sisälle treenipeleissä.”

Minkälaisella taktiikalla lähdette pelaamaan?

 ”Meidän peruspelitapa on karvauksessa 2-2-1, korkeus 60%. Puolustuspää pelataan 2-1-2 alueena.” 

PITKÄ PELIAIKA 4X20 MINUUTTIA

Ottelussa pelataan Pron kesän treenipelien tapaan neljä erää, lyhyillä 2min erätauolla. Neljä erää mahdollistaa kaikille pelaajille täyden kolmen erän peliajan.

”Meillä on noin 20 kenttäpelaajaa, tarkoittaa sitä, että meillä on koko ajan kolme ketjua pelaamassa ja aina yksi viisikko on sivussa. Tällä kertaa meillä huilaava viisikko tekee hyppytestejä, pomppumatolla. Staattinen ja kevennyshyppy ovat meidän testiohjelmassa.”   –Juho Porola, SB-Pro Liiganaisten voimavalmentaja

OTTELU PELATAAN KESKIVIIKKONA MAANIITUSSA JA SINNE ON VAPAA SISÄÄNPÄÄSY, TERVETULOA!

close-icon

03.10.2017

Haastattelussa SB-Pron Liiganaisten päävalmentaja Matti Kaipio

SB-Pron Liiganaisten uusi päävalmentaja Matti Kaipio kiinnitettiin keväällä seuraamme kolmen vuoden sopimuksella. Toimituksemme halusi selvittää, mikä mies Turun suunnalta on Nurmijärvelle löydetty

Mistä sait salibandykipinän?

Ensimmäinen kosketukseni sählyyn tuli jo ala-asteella Keski-Suomessa, Sumiaisissa ja Syvälahden pienessä maalaiskoulussa, jossa oli yhteensä noin 40 oppilasta. Meidän luokalla oli kokonaista seitsemän ”innokasta” opiskelijaa. Silloinen liikunnanopettajamme oli hyvin trenditietoinen, hän hankki jo 80- luvun lopulla kouluumme ensimmäiset sählymailat. Muistan hyvin, että laji koukutti minut heti.  Suolahteen yläasteelle siirryttäessä tarjoutui mahdollisuus osallistua uuteen miehille perustettavaan paikallisen Voimistelu-ja Urheiluseura Suolahden Urhon salibandyjoukkueeseen. Samalla harrastin muitakin lajejia hyvin aktiivisesti: lentopalloa, sulkapalloa, koripalloa ja uintia. Kaikissa lajeissa oli Suolahdessa silloin poikkeuksellisen hyvätasoista toimintaa, mutta Salibandy oli ainoa laji, jossa itse osallistuin kilpailutoimintaan.

Milloin aloitit valmentamisen tai valmensit ensimmäisen kerran?

Ensimmäiset valmennukseni oli 1995 Äänekoskella Pohjoisen Keski-Suomen Ammattioppilaitoksen koulun joukkueen pelaajavalmentajana ja Suolahdessa pyöritin pienten poikien kerhoryhmää. Oikeaa juniorivalmennusta pääsin tekemään Salibandyliiton sarjoissa, kun siirryin 1997 lajin perässä Suolahdesta Tampereelle pelaamaan Ilveksen miesten 1.divisioonan joukkueeseen ja valmensin samalla Ilveksen C- poikien joukkuetta.

Ensimmäisen kerran valmensin päävalmentajana Naisten Liigassa, kun palasin 1998-99 kotiinpäin Keski-Suomeen ja valmensin Happeeta joulukuusta alkaen loppukauden.  

Koska päätit, että haluat nimenomaan tulla valmentajaksi?

Tiesin haluavani valmentajaksi, kun aloitin uuden valmennusprojektin vuonna 2000 kasvattajaseurani Suolahden Urhon miesten edustuksen päävalmentajana yhdessä Seppo Pulkkisen kanssa. Seppo kokeneena ammattivalmentajana opetti hyvin käytännön läheisesti, miten ihmisiä tulisi valmentaa. Seppo sanoi silloin myös, että hänellä on pitkä piikki ja siihen voi kaikki tylsimmät treenit aina laittaa ja paljon olen edelleen Sepon piikkiin laittanut, kun tilaa siinä tuntuu edelleen olevan.

Mitä valmentajakouluja olet käynyt tai millaista koulutusta olet hankkinut?

Suomen Salibandyliitto on kouluttanut ja kasvattanut minua monella tapaa. Vuonna 2001-2003 olin ensimmäisen kerran Salibandyliiton hommissa Naisten maajoukkueen apuvalmentajana ja siihen perään olin muutaman vuoden ajan tyttöjen, sekä poikien aluejoukkueiden valmentajana. Samaan aikaan kävin kaikki liiton 1.-2.tason koulutukset ja 3. tason Huippuvalmentajatutkinnon. Olen myös suorittanut korkeimman 4.tason Valmentajan Erikoisammattitutkinnon, Lapin Urheiluopistolla Rovaniemellä. Rovaniemellä oli tässä koulutuksessa erikoisuutena kakkostason ravintovalmentajakoulutus, joka kuului suorittaa osana tätä tutkintoa, sekä olen aktiivinen osallistuja erilaisiin kansainvälisiin valmentajaseminaareihin. Näistä yleisistä seminaareista suosittelen jokaiselle salibandyn valmentajalle, joka toinen vuosi Kuortaneen Urheiluopistolla järjestettävää kansainvälistä voimavalmennusseminaaria. Erikoistaidoikseni voisin sanoa osaavani 100 sanaa venäjän kielellä liittyen penkkivalmennukseen ja harjoitusten vetämiseen.

Kuvaile itseäsi minkälaisena valmentajana näet itsesi?

Olen valmentajana tylsä ja olen erityisen hyvä vetämään tylsiä harjoituksia.   

Olet ollut Suomen ja Venäjän Naisten maajoukkueitten päävalmentaja. Kuvaile näitä projekteja?

Suomen Naisten päävalmentajana olin 2007-2009, MM-kisat olivat tuolloin Ruotsissa Västeråsissa. Venäjän Naisten Päävalmentajana olin 2014-2015, MM karsinnat olivat ensin Nitrassa Slovakiassa ja MM-kisat pelattiin Tampereella. Maajoukkueen valmentaminen on aina äärimmäisen mielenkiintoista, molemmissa maajoukkueissa meillä oli käytettävissä hyvä kilpailukykyinen määrä leiripäiviä ja toinen yhteinen tekijä näillä maajoukkueilla oli, että nämä urheilijat antoivat aina joukkueelle asenteestaan 110 %. Aikaisempi kokemukseni Suomen maajoukkueen valmentajana oli opettanut, että pelaajat tehdään seurajoukkueissa. Kun halusin vaikuttaa Venäläisten pelaajien kehitykseen, oli minun sielläkin vaikutettava heidän jokapäiväiseen treeniarkeen. Yhteistyö venäläisten kollegoiden kanssa projektin kaikissa käänteissä oli todella mielenkiintoista ja kehittävää.

Oliko jotain vielä erikoisempia valmennuspestejä?

2016 Olin samaan aikaan Tepsin naisten ohella myös Moskovan Spartakin miesten päävalmentajana. Osallistuimme Spartakin kanssa syksyllä 2016 Saksassa pelattavaan EuroFloorball Cupiin, jota ennen meillä oli pitkä valmistava leiri Moskovassa ja osallistuimme samana syksynä aikaisemmin Latvia Openiin. Tämä projekti päättyi, kun IFF sulki venäjän pois kaikesta heidän toiminnasta. Spartakin Salibandy on yllättävän suosittu Venäjällä, miesten edustuksen Instagramissa on 13 000 seuraajaa.    

Entä millä mielellä jätit Tepsin ja siirryit SB-Prohon?

Olen todella ylpeä työni jäljestä, jonka jätin Turkuun. Onnistuimme kehittämään toimintaa lyhyessä ajassa aivan pohjalta aina Liigaeliittiin asti, näin jätin mielestäni hyvät pohjat seuraajalleni. Nyt mielenkiinnolla seuraan mihin suuntaan Turussa mennään. Kovasti tsemppiä Tepsille Champpions Cupiin Seinäjoelle!

SB-Pro on tarjonnut hyvin mielenkiintoisen ja toimivan toimintaympäristön, olen todella tyytyväin olosuhteisiin, pelaajiin, valmennustiimiin ja siihen miten olemme saaneet tähän asti tehdä töitä. Iso kiitos tästä kaikille osallisille!

Kuva Esa Takala, sarja-avauksesta Pro laittoi Classicin ahtaalle, mutta ei osannut vielä voittaa.

Salibandyvalmentajana 1997-2017 tekee 20 vuotta, mainitse yksi maukkain voitto ja mikä on valmentajana tärkein oppimasi asia?

Maukkain voitto on ehkä, kun voitimme Ruotsin, helmikuussa 2009, Karlstadissa Ruotsissa, maalein 3-4. Ruotsin voittaminen Ruotsissa on edelleen ainutlaatuista. Olimme hävinneet Ruotsille monta kertaa putkeen ja olimme liikkeellä silloin todella kokemattomalla ryhmällä.

Kokemus on opettanut, että pelikäsityksen kehittäminen on se kovin juttu. Usein näkee kentillä valmentajien tekevän samoja asioita mitä itse on tehnyt kymmenen tai viisitoista vuotta sitten ja luopunut niistä. Yleisin tämän tyyppinen treeni on sellainen, jossa keskittyminen on siinä mihin jonoon menen seuraavaksi, eikä siinä olennaisessa asiassa.

Olen myös kantapään kautta oppinut pari asiaa. Toinen on, että perusasioiden kehittäminen on avain noustessa uudelle tasolle ja fysiikkapuolella suurin oppi on kilpailukauden aikaisen fyysisen harjoittelun merkityksen ymmärtäminen, koska on turha tehdä kesällä mitään, jos ei ole tarkoitus tehdä kilpailukaudella ylläpitävää harjoittelua.       

Matti Kaipio 38v.

  • 20 vuotta Salibandyvalmentajana, kokemusta kaikista ikäluokista, sekä tyttöjen ja poikien valmentajana.
  • Menossa seitsemäs kausi Naisten liigassa päävalmentajana.
  • Miesten valmennuksesta kokemusta päävalmentajana 1.-4. divisioonassa 11 kautta.
  • IV tason valmentajan erikoisammattitutkinto.
  • Pelaajakokemusta kolme kautta 1. divisioonassa ja viisi kautta 2.-4. divisioonassa.
  • Kahden eri maajoukkueen päävalmentajana.
  • Valmentajana kolmissa eri aikuisten MM kisoissa.
  • 1 MM-Pronssi Suomen Naisten Päävalmentajana ja 1 MM-Pronssi Suomen Naisten Apuvalmentajana.
  • Opiskelijoiden MM-pronssi Naisten päävalmentajana.
  • Naisten Suomen Cupin voitto 2016-17 TPS Naisten päävalmentajana.

KAUSI UUDEN JOUKKUEEN KANSSA ON ALKANUT VIELÄ PISTEIDEN VALOSSA NIHKEÄSTI, USKOMME TOIMITUKSESSA KUITENKIN LIIGANAISTEN TYÖNTEON TASOON JA TIEDÄMME SAAVAMME AIKANAAN SIITÄ KUULUVAN PALKINNON. TSEMPPIÄ 15.10 SUOMEN CUP OTTELUUN TEPSIÄ VASTAAN!

close-icon

02.10.2017

SB-Pro N2 avauskierroksen raportit

Naisten 2. Divari 2017-18 käynnistettiin sunnuntaina 1.10 Ruskeasuolla

SB-Pro N2 – HaHy 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)

SB-Pro tehot: Ina Leminen 1+3, Tiia Ijäs 1+1, Karoliina Uuskari 1+1, Anu Raatevaara 2+0, Marjut Kinnunen 1+0

Kuva Esa Takalo: Anu Raatevaara #20, SB-Pro Liiganaisia nähtiin sunnuntaina SB-Pro N2 joukkueen tukena.

AVAUSVOITTO TULI HYVIN HUOLELLISEN ESITYKSEN JÄLKEEN

”Oli Prolta hyvää pallonhallintapeliä, maltillista hallintaa ja sopivasti laukauksia.”   – Harry ”HV” Virtanen, Pro Legenda, Maailmanmestari, nykyään SB-Proon valmennuskonsultti.

Ylhäs – SB-Pro N2 0-10 (0-4, 0-3, 0-3)

SB-Pro tehot: Jonna Nivala 1+1, Miina Veijanen 3+1, Karoliina Uuskari 0+4, Marjut Kinnunen 3+0, Emmi Lindh 1+0, Ina Leminen 2+1, Jonna Nivala 1+1, Melina Rissanen 0+1

Jannika Kiiski

Kuva: Jannika Kiiski SB-Pro, Jannikalle naisten peleistä syksyn toinen nollapeli. Hänen päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on ensimmäisen turnauksen jälkeen puoli maalia.

SB-PRO N2 SARJAKÄRKEEN PUHTAALLA PELILLÄ JA SELVILLÄ NUMEROILLA

”Voittajasta ei missään vaiheessa ollut tässä pelissä epäselvyyttä, suurin haaste tässä pelissä oli säilyttää jonkinlainen keskittyminen, peli oli hidasta ja pallonhallinta täysin meillä.”

   – Pasi Karvinen, SB-Pro

”Vastustajan lukeminen oli tällä kertaa hyvin haastavaa, kun siellä oli hyvin luovapelitapa, mitään ne eivät tehneet kahta kertaa samalla tavalla tai sitten siellä oli valtavan monta erilaista sovittua pelitapaa.”    – Santtu Turunen, SB-Pro N2 päävalmentaja

Lohkossa SB-Pron lisäksi ainoastaan AC Haki jatkaa puhtaalla pelillä. AC Haki voitti HaHyn ja SB Vantaa kakkosen, molemmat maalein 3-2. A tyttöjen ollessa poissa ensimmäisestä pelistä ottelujen päällekkäisyyksien takia, heitä paikkaamaan oli saatu Liigajoukkueesta Jannika Kiisken lisäksi, Marjut Kinnunen, Ina Leminen ja Anu Raatevaara.

ONNITTELUT N KAKKOSELLE UPEASTA KAUDEN AVAUKSESTA, NYT OLEMME SELVÄSTI TAVOITTEVAUHDISSA, EDELLISEN KAUDEN RUNKOSARJAN VOITTOA PUOLUSTAMASSA. SEURAAVAN KERRAN 21.10 MASALASSA. SIELLÄ VASTAAN ASETTUU SARJAN PÄÄVASTUSTAJA Ä-LASTI. KOVASTI TSEMPPIÄ KÄRKIKAMPPAILUUN!

close-icon

01.10.2017

SB-Pro – ÅIF Otteluraportti

30.9 SB-Pro – ÅIF 16-2 (8-0, 2-2, 6-0)

JÄÄTELÖTEHTAAN NAISET SULIVAT VÄLITTÖMÄSTI PRON KUUMASSA PRÄSSISSÄ

SB-Pro tehot: Denisa Ratajova 3+2, Karoliina Kujala 2+3, Elina Kujala 4+0, Heidi Lirkki 2+2, Jaana Lirkki 1+1, Juulianna Sotala 0+2, Mirja Hietamäki 2+0, Laura Hietamäki 1+1, Heini Haapalahti 1+0, Hanna-Mari Uimonen 0+1, Terhi Talvitie 0+1 ja Melina Rissanen 0+1

Foto Salibandyliiga: Heidi Lirkki SB-Pro, Veikkauksen kultainen pelaaja

Maalivahtien torjunnat: Tiltu Siltanen SB-Pro 14 ja Laura Karppinen ÅIF 23, Teea Lehikoinen ÅIF 3
Parhaina pelaajina palkittiin: Denisa ”Doli” Ratajova SB-Pro ja Emma Hartwall ÅIF

Veikkauksen mitalit:
Kulta Heidi Lirkki SB-Pro, Hopea Denisa Ratajova SB-Pro, Pronssi Juulianna Sotala SB-Pro

SB-PRO RATKAISI OTTELUN ENSIMMÄISESSÄ ERÄSSÄ
SB-Pro sai luotua otteluun haluamansa kovan temmon ja tämä tehtiin omalla kokonaisvaltaisella aktiivisella otteella, niin karvaamalla, kuin myös palloa liikuttamalla. Voitto ratkesi Prolle vahvan ensimmäisen erän ansiosta. ÅIF teki parhaansa ja yritti vielä ajassa 7:22, tilanteessa 4-0 aikalisällä ja maalivahdin vaihdolla päästä mukaan otteluun, mutta ei auttanut, hyvin latautunut Pro jyräsi pelin loppuun asti.

Foto Salibandyliiga, Denisa ”Doli” Ratajova, SB-Pro #24, hän oli illan tehokkain pelaaja 3+2
”Byla dobrá hra. Díky řetězci přátel.“
-Doli-

ÅIF TULI PIRTEÄSTI TOISEEN ERÄÄN – PELASI HYVIN UHRAUTUVAA ALIVOIMAPELIÄ
Ådalens Idrottsförening osoitti vahvaa selkärankaa ja nollasi erätauolla ensimmäisen erän tapahtumat sekä kasasi rivinsä toiseen erään. He onnistuivatkin pelaamaan yhden hyvän ehjän erän. Erityisesti alivoimapelissä ÅIF onnistui hienosti vahvaa ylivoimapeliä esittänyttä SB-Prota vastaan. Takaisin maaliin palanneelle Laura Karppiselle kertyi toisessa erässä kymmenen torjuntaa ja hallitusti torjuttu rankkari.

KETTSUPPIPULLO TAAS AUKI – TOMAATIT TARKASTI MAALIRAUTOJEN SISÄLLE
Kolmas erä oli jälleen SB-Pron ilotulitusta. Pro laukoi maalia kohti läpi ottelun kiitettävästi, yhteensä 42 kertaa.

”Keskityttiin valmistautumisessa erityisesti viimeistelyyn ja onnistumisia ei tällä kertaa tarvinnut pitkään odotella, flow-tilaan päästiin nopeasti. Maalit eivät tulleet tänäänkään ilmaiseksi, vaan teimme töitä kovalla tasolla ja ansaittiin jokainen maali. Maalien taustalla oli usein nopeatempoinen syöttöketju ja suunnanmuutos, usein myös hyökkäysalueen pallonriisto. Olimme myös riittävän suoraviivaisia ja otimme kiitettävästi vastuuta viimeistelystä.” –Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaisten päävalmentaja

KIITOS NAISILLE UPEASTA PELIESITYKSESTÄ, TÄLLÄISTA ILOTULITUSTA MAALIEN MUODOSSA HALUAMME NÄHDÄ LIIGAPROLTA AINA!

close-icon

29.09.2017

SB-Pro – ÅIF toinen otteluennakko

30.9 KLO: 18.00 CAMPO SPORT ARENALLA

Lauantaina Vantaan Latukujalla pelataan Naisten Liigan kolmatta kierrosta. SB-Pro jahtaa vielä kauden avaus pisteitä ja vastaan tulee hyvän syysvireen löytänyt paikallisvastustaja ÅIF Sipoosta.

Kuvassa SB-Pro Liiganaiset: Kiitos Unihocille uusista peliasuista, ne ovat keränneet runsaasti myönteistä palautetta  sekä yleisöltä että pelaajilta.

ENSIMMÄISEN VUODEN LIIGAJOUKKUE ÅIF PELAA LIIGATASON SALIBANDYÄ

ÅIF on perustanut pelinsä tiukkaan kurinalaiseen karvaukseen noin 60-65% korkeudessa ja 2-1-2 aluepuolustuspeliin, viimeisenä lukkona Teea Lehikoinen on pelannut maalissa hyvin. Tämän lisäksi ÅIF:n tavaramerkiksi ovat tulleet turvalliset ja varmat pallolliset lähdöt omalta alueelta. Nämä edellä mainitut asiat tekevät sipoolaisista hankalan vastustajan ihan jokaiselle, koska he osaavat minimoida riskit.

”Tötterö Areenalla ollaan tehty oikeita asioita, pojat Jugi (ÅIF Päävalmentaja) ja Viki (ÅIF Lajivalmentaja) ovat kyllä hoitaneet homman hyvin, meille oikea peli-identiteetti on löydetty ja joukkueesta otetaan paras mahdollinen irti.”    -Jamo Martemaa, ÅIF kuvaaja ja bussikuski

SB-PRO HALLITSI EDELLISEN PELIN KENTTÄTAPAHTUMIA RANKKOJA ANKKOJA VASTAAN, MUTTA EI OSANNUT HYÖDYNTÄÄ MAALIPAIKKOJAAN, MIKSI?

Foto Esa Takalo, SB-Pron pelaajat Heidi Lirkki #15 vasemmalla ja oikealla Mirja Hietamäki #33, onnistumisia maalinteossa kaivataan Pron peliin.

Aina näihin asioihin on olemassa useampi syy, mutta nyt minä olen varmasti suurin yksittäinen syyllinen meidän tehottomuuteen, koska olemme harjoitelleet liian kovaa, siitä johtuen olemme jumissa ja herkkyys kateissa, tästä kärsii aina eniten tunnollisimmat harjoittelijat ja tällaisia hyvin tunnollisia kovia urheilijoita meillä on joukkueellinen. Nyt olemme olleet tämän viikon mahdollisimman kaukana päävalmentajan mukavuusalueelta ja kevennetty fyysistä oheisharjoittelua, sekä lisätty huoltavan harjoittelun määrää, näin olemme hakeneet herkkyyttä viikonlopun peliä varten. Luvassa on myös muutoksia ketjuihin ja suoraviivaisempaa peliä.”    -Matti Kaipio, SB-Pro Päävalmentaja

PELIN ODOTUSTUNNELMIA VIDEO HAASTATTELUJEN MUODOSSA A´LA LIRK`S.

 

TOIMITUKSESSA VEIKKAAMME, ETTÄ LIIGANAISEMME PÄÄSTÄVÄT PIRUN IRTI JA VOITOSTA TULLAAN NÄKEMÄÄN ENNEN NÄKEMÄTTÖMÄN KOVA KAMPPAILU. TERVETULOA LAUANTAINA CAMPOON!

close-icon

26.09.2017

Otteluennakko SB-Pro – ÅIF

30.9 KLO: 18.00 CAMPO SPORT CENTER

Naisten Liigassa kolmannella kierroksella SB-Pron vieraaksi saapuu Sipoolainen Salibandyn suurseura Ådalens Idrottsförening. Pirteästi ensimmäisen liigakautensa aloittanut ÅIF on täynnä SB-Prolle tuttuja pelaajia.

SB-PRO ON ALOITTANUT KAHDELLA TAPIOLLA – ÅIF OTTI ENSIMMÄISET PISTEENSÄ

ÅIF otti kotonaan edellisessä pelissä historialliset ensimmäiset pisteet liigassa voittamalla O2-Jyväskylän 4-2 ja SB-Pro hävisi kotonaan Rankoille Ankoille maalein 5-3. Alkukauden tehokkaimpina pelaajina ovat olleet SB-Prosta Ina Leminen kolmella maalilla ja ÅIF:n Emma Hartwall tehoilla 2+2.

KAUDELLA 2014-2015 ÅIF JA PRO TEKIVÄT FARMIYHTEISTYÖTÄ  

Foto Juhani Järvenpää: SB-Pron Karoliina Kujala #19 ja Emma Itänen #77. Veera Simola #43 on yksi kahdeksasta ÅIF:n pelaajasta jolta löytyy SB-Pro taustaa.

SB-Pron pelaajista Emmi Lindh, Laura Hietamäki ja Mirja Hietamäki ovat edustaneet farmisopimuskaudella sipoolaisia 1.divisioonassa muutaman pelin verran. ÅIF:n tämän kauden nimekkäimmät vahvistukset tulevat myös SB-Prosta, Kiia Lehmusvuori ja Taru Martikainen olivat vielä keväällä SB-Pron kanssa voittamassa hopeisia mitaleja.

Juhani Järvenpään ottamat kuvat ovat syksyn treenipelistä Ingman Areenalta, SB-Pron Anu Raatevaara #20 ja Elina Kujala #18, sekä ÅIF:n Satu Aura #52, jolla myös on taustaa Pron juniori- ajoilta.

JOUKKUEET KOHTAAVAT NYT ENSIMMÄISTÄ KERTAA LIIGAKENTILLÄ, MUTTA PELAAJAT TUNTEVAT TOISTENSA OSAAMISEN NIIN HYVIN, ETTEI VANHOILLA TEMPUILLA ENÄÄ KUMPIKAAN PYSTY TOISTA YLLÄTTÄMÄÄN. ODOTETTAVISSA ONKIN PAIKALLISPELIN HENKEEN KUULUVIA SUURIA TUNTEITA JA TIUKKAA VÄÄNTÖÄ. VIELÄ LOPPUVIIKOSTA LUVASSA PELIN ODOTUSTUNNELMIA VIDEO HAASTATTELUJEN MUODOSSA ”A´LA LIRK`S”.

close-icon

25.09.2017

NAISET 2 ENNAKKO

Naisten 2.divari starttaa 1.10

SB-PRO NAISET 2, ETELÄ-SUOMEN ALUEELLINEN LOHKO 1. – VAIN LOHKON VOITTAJA JATKOON

Etelä-Suomessa naisten kakkosdivaria pelataan kahdessa lohkossa, runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja ja vain lohkojen voittajat menevät jatkokarsintaan pääsystä 1.divisioonaan. Lohkojen 8-9 karsintasarjaan ja viimeiset suoraan kolmoseen.

N2D-01 ES: SB-Pro II, Ä-Lasti, Rangers, HaHy, VK-95, Northern Stars, Ylhäs, Tiikerit, HaKi, SB Vantaa II

Viime kauden tulosten perusteella tämän lohkon ennakkoon kovimmat joukkueet ovat (viime kauden sijoitus) SB-Pron (1.) lisäksi on Ä-Lasti (1.) SB Vantaa II (5.) AC Haki (4.). Lisäksi Northern Stars on mielenkiintoinen sarjanousija, joka ei ole hävinnyt sarjapelejä pitkään aikaan. Heidän runkopelaajista useimmat olivat voittamassa A-tyttöjen SM-pronssia viime kauden päätteeksi.

Melina Rissanen

Foto Salibandyliiga, Kuvassa Melina Rissanen #66 SB-Pron Liiganaisista,  hän on yksi Liigapelaajista, jolla on mahdollisuus hyödyntää farmisopimusta.

LIIGAN JA KAKKOS NAISTEN VÄLILLÄ FARMISOPIMUS

SB-Pron Liiganaisten ja Naisten kakkosjoukkueen välillä on farmisopimus, joka mahdollistaa siirtymisen näiden kahden joukkueen välillä aina 2.helmikuun asti. Tätä mahdollisuutta Pro tulleekin todennäköisesti hyödyntämään paljon, koska Naisten Liigassa pelataan tänä vuonna normaalia vähemmän otteluita, näin ollen farmipelit voivat tulla monelle Liigapelaajalle tarpeeseen.

Ina Leminen

Foto Salibandyliiga, Ina ”lämäri” Leminen #69, tuleeko hän mahdollisesti hyödyntämään farmimahdollisuutta?

 

NAISTEN KAKKOSJOUKKUEELLA KASVATTAVA JA VALMISTAVA ROOLI

”Naisten kakkosessa on todella upeita ja kokeneita pelaajia, he yhdessä A-nuorten kanssa mahdollistavat tämän sarjan läpi viemisen. Kakkosdivari on hyvä paikka kasvattaa nuoria ja kokeneemmille Liigapelaajille oiva paikka hakea lisää pelituntumaa.”  

-Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaisten Päävalmentaja-

TOIMITUS TOIVOTTAA NAISILLE KOVASTI TSEMPPIÄ KAUTEEN JA ASETAMME SAMALLA UUDEN TAVOITTEEN, MEILLÄHÄN ON PUOLUSTETTAVANA VIIME KAUDEN RUNKOSARJAN VOITTO!

 

 

 

 

 

close-icon

24.09.2017

Otteluraportti SB-Pro – SSRA

SSRA KÄVI HAKEMASSA VIERASPISTEET KOVAN TAISTELUN JÄLKEEN

23.9 SB- Pro – SSRA 3-5, (1-3, 0-0, 2-2)

SB-Pro tehot: Jaana Lirkki 0+2, Karoliina Kujala 1+1, Denisa Ratajova 2+0

Maalivahtien torjunnat: Tiltu Siltanen SB-Pro 19 ja Krista Määttä SSRA 15

Veikkauksen mitalit:

Kulta: Hanna Niemelä, SSRA 1+0

Hopea: Denisa Ratajova, SB-Pro 2+0

Pronssi: Sanna Risteli, SSRA 0+0

 

Kuvassa vahvan ottelun pelannut Denisa ”Doli” Ratajova etualalla

LAUANTAINA NÄHTIIN OTTELUENNAKON MUKAINEN TASAINEN OTTELU, JONKA VOITTO MATKASI OULUUN PRON TAISTELLESSA LOPPUUN SAAKKA PISTEISTÄ

1. erä

Pro tuli otteluun karvaten syvältä ja saaden ensimmäisen runsaan kahden minuutin aikana jo 4 maalintekotilannetta, mutta tänään laukausten laatu ei ollut riittävä. Vaikka ensimmäisessä erässä Pro sai luotua riittävästi maalipaikkoja, niin oululaiset iskivät vastaan tehokkaasti ja ottivat ottelun haltuun voitettuaan erän lukemin 1-3. SSRA:n peli perustui nopeaan pelinkääntöön, mikä nopeiden hyökkääjien toimesta toimi ajoittain erittäin hyvin. Pron maalin viimeisteli Ratajova tarkalla kääntölaukauksella Jaana Lirkin syötöstä.

Peli pyöri ajoittain vahvasti SSRA:n maalilla, kuvassa Prosta Karoliina Kujala ja Heidi Lirkki

2.erä

Kumpikin joukkue tiivisti puolustamistaan toisessa erässä ja maalipaikat vähenivät ja menivät tasaisesti molemmille, Pron kuitenkin hallitessa hienokseltaan palloa ja vieraiden edelleen keskittyessä hyvin liikkuvien hyökkääjien nopeisiin vasta-iskuihin. Erä tasan 0-0 ja kolmanteen ja ratkaisevaan erään siis Pron tappioasemasta 1-3.

3. erä

Erän alussa SSRA sai nopean maalin, mutta Pro nousi vielä mukaan taistelemaan ottelun voitosta Karoliina Kujalan ja Denisa Ratajovan maaleilla. Kujalan maalin syötti upeasti Jaana Lirkki ja Karoliina ohjasi pallon sisään maalin takakulmalta. Denisan maali syntyi kovan yksilösuorituksen kautta jälleen vahvalla laukauksella keskisektorista. Vierasjoukkue kuitenkin puolusti viimeisen erän lopun todella tarkasti ja ottelun viimeiset minuutit ilman maalivahtia pelaaminenkaan ei tuottanut tulosta, vaan SSRA teki vielä yhden tyhjiin ja voitto Ouluun luvuin 3-5.

Vierasjoukkueesta tavoitimme pelin jälkeen Veikkauksen Kultapelaajaksi valitun Hanna Niemelän.

Oli aika jännittynyt olo lähteä tähän peliin ja tiesimme, että Pro tulee kovaa päälle ja karvaa korkealta. Kova tempo ei myöskään yllättänyt meitä. Ajoittain peli meni hiukan sekavaksi, mutta silti pitää olla todella tyytyväinen lopputulokseen. Oma pelaaminen oli tasaisen varmaan ja olisin ehkä voinut onnistua maalipaikoissa paremminkin. Tarkoitus oli tänään karvata hiukan korkeammalta, mutta nyt oli pakko vetää oma karvaus alemmaksi ja onnistuimme mielestäni hyvin tässä ja pelin nopeassa kääntämisessä olimme hyviä ja sitä olemme myös harjoitelleet paljon

–  Hanna Niemelä, SSRA:n ottelun parhaaksi valittu pelaaja

Kotijoukkueen valmennuksesta Petri Tuominen kommentoi seuraavasti.

Rankat Ankat olivat tänään hyvä joukkueena ja puolustivat oman maalin edustaa tarkasti ja karvasivat fiksusti. Annetaan heille täysi tunnustus ja meidän pitää pystyä parantamaan omaa pelaamistamme”

–   Petri Tuominen, Pron 2. valmentaja

Pron liigatoimitus nostaa kotijoukkueesta esiin erittäin vahvan pelin pelanneen Denisa ”Doli” Ratajovan, joka tuntui voittavan kaikki kaksinkamppailut, ryösti palloja vahvalla karvauksella ja teki lisäksi kaksi maalia. ”Hanssonit” tekivät totutusti hurjan määrän töitä ja  saivat luotua myös runsaasti tilanteita, mutta tänään ei vain onni ollut matkassa.

Kuvassa rajusti taistelleet ”Hanssonit”

Vaikka sitä avausvoittoa ei vielä saatu, niin nyt joukkue keskittyy seuraaviin harjoituksiin ja viikon päästä pelattavaan ”paikallisotteluun”. Pron Liiganaisten taistelu tullaan hyvin nopeasti myös palkitsemaan pisteillä.

 

 

 

 

 

 

 

close-icon

22.09.2017

Toinen otteluennakko SB-Pro – SSRA

LAUANTAINA 23.9 KLO 18.00 CAMPO SPORTCENTER VANTAA

Photos Esa Takalo, Karoliina Kujala SB-Pro #19, nyt ei valitettavasti ole TV:n kameroita paikalla, joten kannattaa saapua hallille ja tulla myös ajoissa, sillä kaikki yli 60 000 edellisen TV pelin seuraajaa eivät tule mahtumaan Campossa hyville paikoille.

Sarja-avauksessa molemmat joukkueet olivat esittäneet hyvää peliä, mutta ilman pisteitä, jolloin lauantaina on vastakkain kaksi todella nälkäistä joukkuetta taistelemassa avauspisteistä.

SSRA oli tappiosta huolimatta hallinnut lauantain pelissä kenttätapahtumia EräViikinkejä vastaan, maalivahtien torjunnat tuossa ottelussa olivat ErVin Laura Loisa 22 ja SSRA Krista Määttä 12, sekä 1. sektorin laukaukset 16-26 SSRA:n eduksi, jotka kertovat ottelun hallinnasta oululaisille. SSRA oli myös pallossa kiinni selvästi vastustajaa enemmän.

Photos Esa Takalo, Kuvassa vasemmalta oikealle Pron punaiset: Jenni Torkki, Marianne Pohjonen ja Hanna-Mari Uimonen, he pelasivat kentällisenä Classikkia vastaan vahvan avausottelun.

ANKKOJEN PELI ON ANALYSOITU

”Ankkojen pallohallinta perustuu paljolti takakolmiossa annettuihin helppoihin syöttöihin, ei niinkään peliä edistäviin syöttöihin, ErVi oli johtoasemassa läpi ottelun ja antoi mielellään Ankoille mahdollisuuden pelata hidasta peliään pallollisena. Ankkojen vaarallisin osa-alue on laukaisuvoima, ampuvat takakolmiosta mielellään paljon, maalin edessä on usein kaksi pelaajaa odottamassa ja tekemässä häirintää. Me tulemme keskittymään omaan pelitapaan, johon kuuluu myös se, ettei vastustajalle anneta aikaa hitaaseen pelin rakenteluun ja puolustuspäässä maalin edessä tulemme pelaamaan kovaa.”  

-Matti Kaipio, SB-Pro Päävalmentaja

HAASTATTELUSSA EX-ANKAT JA NYKYISET PROT HANNA-MARI UIMONEN JA MARIANNE POHJONEN

TOIMITUKSEMME USKOO VAHVASTI, ETTÄ PRO OTTAA AVAUSPISTEET TÄSTÄ OTTELUSTA, HYVIN TIUKAN JA TASAISEN VÄÄNNÖN PÄÄTTEEKSI. VARAUDUTAAN SIIHEN, ETTÄ NYT PELATAAN JOPA SE 65 MINUUTTIA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

close-icon

20.09.2017

Suomen Cupin 3. kierros on arvottu

SB-PRO II (2.DIV) – SSRA (LIIGA) / TPS (LIIGA) – SB-PRO (LIIGA)

Naisten Suomen Cupin kolmannella kierroksella on enää jäljellä kuusitoista parasta joukkuetta. Kymmenen Liigajoukkuetta, viisi 1.divisioonan joukkuetta ja SB-Pro II 2.divisioonasta.

OTTELUPARIT ARVOTTIIN 19.9 – PELATAAN KERRASTA POIKKI SYSTEEMILLÄ

O2-Jyväskylä (liiga) – NST (liiga)

Santas United (1.div) – PSS (liiga)

EräViikingit (liiga) – Koovee (liiga)

TPS (liiga) – SB-Pro (liiga)

SB Vantaa (1.div) – KaPa-65 (1.div)

SB-Pro II (2.div) – SSRA (liiga)

FBC Loisto (1.div) – Classic (liiga)

Steelers (1.div) – ÅIF (liiga)

Otteluiden runkopelipäivä 15.10

VARMUUDELLA KAKSI ENNAKKOSUOSIKKIA PUTOAA POIS – PORVOOLLE LAPIN REISSU

Kaikki joukkueet jännittivät arvonnassa ja ehkä eniten sitä kenelle tulee Oulun tai Rovaniemen reissu ja Porvoolle se napsahti, heidän onneksi Porvoolla on runkopäivää edeltävänä päivänä Liigapeli Oulussa, joten pohjoisen reissusta tuli nyt myös Lapin matkailua. Kierroksen mielenkiintoisimmat ottelut ovat TPS-SB-Pro ja EräViikingit-Koovee, näin ollen vähintään kaksi ennakkosuosikkia putoaa pois.

Tiia Ijäs

Foto Salibandyliiga, Tiia Ijäs SB-Pro N2 #17, on palaamassa ”mammalomalta”, hän jahtaa kolmatta henkilökohtaista Suomen Cupin voittoa.

SB-PRO II (2.DIV) SAA VASTAANSA LIIGAJOUKKUEEN RANKAT ANKAT OULUSTA

Toivotaan, että Arkadian halli saadaan valmiiksi sopivasti tätä ottelua varten. SB-Pron naisten kakkosjoukkueen pelaajilla Miina Veijaisella, Viivi Lehtimäellä ja Tiia Ijäksellä on kokemusta Suomen Cupin voittamisesta, tässä mittarissa meillä on Ankkoja kokeneempi joukkue.

”Meillä on neljä viikkoa aikaa valmistautua, täytyy aloittaa välittömästi videoiden kelaaminen ja valmistautuminen, me tarvitaan nyt hyvä pelisuunnitelma.”

-Santtu Turunen, SB-Pro N2 Päävalmentaja

Santtu Turunen

Kuvassa Santtu Turunen

TPS – SB-PRO, VIIME VUODEN CUP MESTARI JA YKSI ENNAKKOSUOSIKEISTA KOHTAAVAT

TPS on hallitseva Cupin mestari ja varmasti nälkäinen uusimaan saavutuksensa. SB-Pron Elina Kujala, Karoliina Kujala, Laura Hietamäki ja Mirja Hietamäki hakevat kolmatta henkilökohtaista Cupin voittoa. Ina Leminen ja Tiltu Siltanen hakevat toista henkilökohtaista Cupin voittoa, eli kyseessä on monella mittarilla mitattuna todella kova ottelupari.

”TPS oli henkilökohtaisella toive listalla heti Classikin jälkeen kakkosena. Cup-pelit ovat mielenkiintoisia kerrasta poikki playoff pelejä ja sen lisäksi saadaan vielä ottelun arvolle sopiva joukkue suoraan Liigan huipulta meitä vastaan”

-Matti Kaipio, SB-Pro Päävalmentaja

Hietamäet ja Kujalat

Kuvassa Kujalat ja Hansonit, he hakevat SB-Pron ohella kolmatta henkilökohtaista Cup-voittoaan.

Tulossa upeat Cup-ottelut!

close-icon

20.09.2017

SB-Pro – SSRA Naisten Liigan otteluennakko

 

23.9 LAUANTAINA KLO:18.00 CAMPO SPORT CENTER

SB-Pro aloittaa kotiottelunsa Vantaalla vanhalla kotikentällä, koska Klaukkalaan Arkadialle rakennettava uusi kotihalli ei ole vielä valmis avauspeliin. Salibandyseura Rankat Ankat Oulusta on tuttu joukkue SB-Prolle, sillä nämä kaksi joukkuetta kohtasivat viime kaudella poikkeuksellisen monta kertaa, runkosarjassa, Suomen Cupissa ja playoffeissa, kolme kertaa Oulussa ja kolmesti myös Vantaalla. Salibandyseura Rankat Ankat onnistui voittamaan Oulussa SB-Pron jatkoajalla Suomen Cupin välierässä maalein 3-2. Pron voittaessa loput viisi tiukkaa kohtaamista.

Karoliina Kujala

Foto Juhani Järvenpää, Karoliina Kujala SB-Pro #19, Riina Baer SSRA #5 vääntävät jälleen lauantaina Latukujalla.

KUMMALLAKIN ALLA TAPPIO AVAUSKIERROKSELTA

SB-Pro hävisi 7-8 Tampereella Classikille ja Ankat hävisi kotonaan EräViikingeille maalein 3-5. Pron kuumin pelaaja avauskierroksella oli puolustaja Ina Leminen #69 kolmella maalilla ja kuumin Ankka oli oikea laitahyökkääjä Essi Ronkainen #29 tehoilla 1+1.

Ina Leminen

Kuvassa Ina ”Lämäri” Leminen, SB-Pro #69, hän saalisti avauspelistä Veikkauksen hopeisen mitalin.

ANKOILLA TULOSSA KOVA VIIKONLOPPU, LAUANTAINA SB-PRO JA SUNNUNTAINA KOOVEE

Tulevalla kaudella Ankkojen kaikki vierasottelut, Jyväskylää lukuun ottamatta on suunniteltu niin, että heillä on aina kaksi vieraspeliä samana viikonloppuna. Kaikki tämän tyyppiset toimenpiteet tuleekin tehdä tukeaksemme Oulun Salibandyä. Oulu on valtavan kokoinen salibandyn harrastaja-alue ja omanlainen ehdottomasti tervetullut ”valopilkku” kaikkiin Salibandyn pääsarjoihimme, mutta samalla todella kaukana kaikista. Toimituksemme haluaakin antaa ison ”hatunnoston” kaikille eri lajien Pohjois-Suomen seuroille, jotka pelaatte kaikkia kansallisia sarjoja ja piristätte näitä omalla panoksellanne. Ja onhan se myös meille vaihtelua etelästä päästä välillä pois tuulettumaan vähän pitemmänkin reissun muodossa.

Hanna-Mari Uimonen

Kuvassa Hanna-Mari ”Hantta” Uimonen #81, hän oli viime kaudella Rankka Ankka, nykyään Pro. Hantan haastattelua Ankat pelin alustunnelmista luvassa loppuviikosta.

LAUANTAINA PELATAAN SIIS VIELÄ VANTAALLA CAMPOSSA, TULKAA TSEKKAAMAAN MIHIN SUUNTAAN VOIMASUHTEET OVAT MUUTTUNEET KESÄN AIKANA ? OTTELU ALKAA KLO: 18.00

close-icon

19.09.2017

Otteluraportit Suomen Cupin 2.kierros

SB-PRO N2 UPEASTI KOLMANNELLE KIERROKSELLE – 1.DIVISIOONAN KÄRKIJOUKKUE PUDOTETAAN JATKOSTA

16.9 TAMPERE SPIRAL-HALLI

Santa`s United – SB-Pro II 3-4, (0-0, 0-1, 3-3)

SB-Pro tehot: Viivi Lehtimäki 0+2, Melina Rissanen 1+0, Roosa Räsänen 1+0, Sini Heikkinen 1+0, Tuija Heinonen 1+0, Karoliina Uusikari 0+1.

Emmi Lindh, Melina Rissanen, Juulianna Sotala

Kuvassa vasemmalta oikealle Emmi Lindh, Melina Rissanen ja Juulia Sotala.

Santa`s United on Rovaniemeltä ja naisten 1.divisioonssaa pelaava joukkue. Lopputuloksen kannalta ratkaisevaa oli se, että United tyytyy ottelussa hitaaseen Pron määrittelemään tempoon.

Oletus oli, että heiltä olisi löytynyt juoksuvoimaa aktiivisempaankin peliin, mutta ei, karvaus on heillä keskikentällä ja painetta ei haluta antaa. Näin Pro saa rakennella rauhassa omat avauskuvionsa ja maalipaikoille päästään säännöllisesti. Pro malttaa hyvin omassa karvaus- ja puolustuspelissään, keskittyy puolustamaan keskikenttää ja Jannika Kiiski maalissa hoitaa pienemmistä kulmista tulevat yritykset.

”Santa`s United tyytyi yllättävällä tavalla pelaamaan ottelua Prolle sopivalla hitaalla temmolla. Peli oli meillä hallussa koko ajan, maalit olivat vain tiukassa, ehdottomasti ansaittu voitto”

-Pasi Karvinen, SB-Pro katsoja.

Pirkkalan Pirkat – SB-Pro II 6-7 JA (3-1, 0-4, 3-1, 0-1)

SB-Pro tehot: Karoliina Uusikari 2+0, Viivi Lehtimäki 2+0, Juulianna Sotala 0+1, Emmi Lindh 1+3, Roosa Räsänen 2+0, Tuija Heinonen 0+2.

Pirkkalan Pirkat on saanut kasaan kovan ryhmän, joka tavoittelee tulevalla kaudella nousua 1.divisioonasta Liigaan.

Pirkat saa otteluun paremman startin ja voittavat ansaitusti sekä selvästi ensimmäisen erän. Pro ei kuitenkaan hätkähdä tilannetta, vaan uskoo omaan tekemiseen, kokoaa joukkonsa, tarkistaa pelisuunnitelman ja alkaa pelata taas joukkueena. Seurauksena on, että Pro alkaa hallita kenttätapahtumia ja voittaa toisen erän selvästi maalein 0-4. Kolmannessa erässä Pro on edelleen vahva, mutta jäähyt sekoittavat tapahtumia. Aivan kolmannen erän lopulla ajassa 44:04 Pirkat onnistuu ylivoimalla kuudella-neljää vastaan tasoittamaan loppunumeroiksi varsinaisella peliajalla 6-6 ja saavat näin venytettyä pelin jatkoajalle. Jatkoajalla Roosa Räsänen tekee voittomaalin maalin edestä, ilmasta ja Emmi Lindhin syötöstä.

”Ottelun parhaasta pelaajasta ei ole epäselvyyttä, hän on ehdottomasti Jannika Kiiski, SB-Pron maalivahti. Parasta Jannikaa mitä on koskaan nähty! Pirkat on hyvä joukkue, heillä on paljon hyviä pelaajia, mutta tänään Pro osoitti olevansa joukkueen vahvempi ja Pron parhaat pelaajat osittivat olevansa parempia, kun heidän starat.”

– Pasi Karvinen, SB-Pro katsomosta.

”Vastustajat eivät yllättäneet ja tiesimme mitä meillä on vastassa, ehdottomasti hyviä taitavia porukoita ja siinä mielessä meiltä vaadittiin kasvua, fyysisesti odotin kyllä kovempitempoisia pelejä. Me kasvettiin ja pelattiin joukkueena hyvää salibandyä, näin ansaittiin jatkopaikka.”

-Santtu Turunen, SB-Pro II Päävalmentaja

Jannika Kiiski

Kuvassa Pasi Karvisen ylistämä Jannika Kiiski

Tampereen lohkosta SB-Pron lisäksi tosiena joukkueena jatkoon meni Santa`s United, voitettuaan ratkaisevassa ottelussa Pirkat maalein 4-2. Turun lohkosta jatkoon menivät KaPa-65 ja FBC Loisto, Hämeenlinnan lohkosta menivät jatkoon Steelers ja SB Vantaa.

NÄIN KAKKOSNAISET NOSTAVAT TAAS OMAA TASOAAN JA OVAT AINOANA KAKKOSDIVISIOONAN JOUKKUEENA MUKANA CUPIN KOLMANNELLA KIERROKSELLA. KOLMANNEN KIERROKSEN ARVONNAT ON VIELÄ TÄNÄÄN KLO 13.00. SÄÄNTÖJEN MUKAAN KOLMANNELLA KIERROKSELLA ALEMMAN SARJATASON JOUKKUEELLA ON KOTIETU, TÄMÄ TARKOITTAA AUTOMAATTISESTI PRON KAKKOSJOUKKUEELLE KOTIOTTELUA. KAIKKI KYMMENEN LIIGAJOUKKUETTA TULEVAT MUKAAN TÄLLE KIEROKSELLE, SEURAAVAKSI ODOTELLAAN MIELENKIINNOLLA KUKA TULEE VASTUSTAJAKSI.

SUOMEN CUPIN KOLMANNEN KIERROKSEN RUNKOPÄIVÄ ON SUNNUNTAINA 15.10  

 

16.10.2017

TPS – SB-Pro Suomen Cup otteluraportti

SB-Pro Liiganaiset voittoon vieraskentällä. Hallitseva Cup-mestari pudotetaan jatkosta kovavauhtisessa ja […]

13.10.2017

Pro haastattelussa Doli ja Tiltu

Kämppäkaverit Denisa Ratajova ja Tiltu Siltanen haastattelivat toisensa, tästä selviää […]

13.10.2017

Otteluennakko 2. TPS – SB-Pro Suomen Cup 3.kierros

Naisten Liigajoukkueet TPS ja SB-Pro kohtaavat Turussa Leaf Areenalla Suomen […]

12.10.2017

Otteluennakko 2. SB-Pro – SSRA Suomen Cup 3.kierros

Naisten Liigan joukkue Salibandyseura Rankat Ankat Oulusta ja SB-Pro II […]

10.10.2017

SB-Pron Liiganaisten taustoille vahvistuksia

SB-PRON HALLITUS ON NIMENNYT NAISTEN LIIGAJOUKKUEELLE JOHTORYHMÄN Naisten Liigassa joukkue […]

10.10.2017

Sunnuntaina Suomen Cupin 3.kierros

15.10 SUNNUNTAINA JATKUU SUOMEN CUP KLO: 18.00 MAANIITTU, SB-PRO II […]

06.10.2017

Kimmo Siltanen vahvistamaan SB-Pron Liiganaisten valmennusta

SB-PRON LIIGANAISET OVAT KIINNITTÄNEET VOIMAANTUMISVALMENTAJAKSEEN KIMMON SILTASEN Kimmo on psyykkisen […]

05.10.2017

SB-Pro Liiganaiset – SB Heinola C-01 pojat (SM) Otteluraportti

  4.10 SB-Pro – SB Heinola 11-3 (6-2, 2-0, 3-1) […]

04.10.2017

Pelaajaesittelyssä Juulianna Sotala

Tänään tutustumme joukkueen nuorisokaartista Juulianna Sotalaan, joka sai kasteensa Liigassa […]

03.10.2017

Otteluennakko SB-Pro (Liiga) – SB Heinola C-01 pojat (SM)

4.10 keskiviikkona Nurmijärvellä Maaniittussa Klo: 18.05 4x20min LIIGANAISET PELAA HARJOITUSOTTELUN […]

03.10.2017

Haastattelussa SB-Pron Liiganaisten päävalmentaja Matti Kaipio

SB-Pron Liiganaisten uusi päävalmentaja Matti Kaipio kiinnitettiin keväällä seuraamme kolmen […]

02.10.2017

SB-Pro N2 avauskierroksen raportit

Naisten 2. Divari 2017-18 käynnistettiin sunnuntaina 1.10 Ruskeasuolla SB-Pro N2 – […]

01.10.2017

SB-Pro – ÅIF Otteluraportti

30.9 SB-Pro – ÅIF 16-2 (8-0, 2-2, 6-0) JÄÄTELÖTEHTAAN NAISET […]

29.09.2017

SB-Pro – ÅIF toinen otteluennakko

30.9 KLO: 18.00 CAMPO SPORT ARENALLA Lauantaina Vantaan Latukujalla pelataan […]

26.09.2017

Otteluennakko SB-Pro – ÅIF

30.9 KLO: 18.00 CAMPO SPORT CENTER Naisten Liigassa kolmannella kierroksella SB-Pron […]

25.09.2017

NAISET 2 ENNAKKO

Naisten 2.divari starttaa 1.10 SB-PRO NAISET 2, ETELÄ-SUOMEN ALUEELLINEN LOHKO […]

24.09.2017

Otteluraportti SB-Pro – SSRA

SSRA KÄVI HAKEMASSA VIERASPISTEET KOVAN TAISTELUN JÄLKEEN 23.9 SB- Pro – SSRA […]

22.09.2017

Toinen otteluennakko SB-Pro – SSRA

LAUANTAINA 23.9 KLO 18.00 CAMPO SPORTCENTER VANTAA Photos Esa Takalo, […]

20.09.2017

Suomen Cupin 3. kierros on arvottu

SB-PRO II (2.DIV) – SSRA (LIIGA) / TPS (LIIGA) – […]

20.09.2017

SB-Pro – SSRA Naisten Liigan otteluennakko

  23.9 LAUANTAINA KLO:18.00 CAMPO SPORT CENTER SB-Pro aloittaa kotiottelunsa […]

19.09.2017

Otteluraportit Suomen Cupin 2.kierros

SB-PRO N2 UPEASTI KOLMANNELLE KIERROKSELLE – 1.DIVISIOONAN KÄRKIJOUKKUE PUDOTETAAN JATKOSTA 16.9 […]

Etsitkö vanhempia uutisia?
MENE ARKISTOON

TULEVAT OTTELUT | Liiganaiset

close-icon

19.10.2017

Liiganaiset - EräViikingit
close-icon

21.10.2017

Koovee - Liiganaiset
close-icon

28.10.2017

Liiganaiset - PSS
close-icon

09.11.2017

TPS - Liiganaiset
close-icon

18.11.2017

Liiganaiset - NST
close-icon

13.12.2017

ÅIF - Liiganaiset
close-icon

16.12.2017

Liiganaiset - O2-Jyväskylä
close-icon

13.01.2018

Liiganaiset - Classic
close-icon

27.01.2018

SSRA - Liiganaiset
close-icon

10.02.2018

Liiganaiset - Koovee
close-icon

17.02.2018

EräViikingit - Liiganaiset
close-icon

24.02.2018

PSS - Liiganaiset
close-icon

03.03.2018

Liiganaiset - TPS
close-icon

10.03.2018

NST - Liiganaiset
close-icon

17.03.2018

O2-Jyväskylä - Liiganaiset

19.10.2017, 18:30

Liiganaiset - EräViikingit

Naisten salibandyliiga

Kurkelan koulu, Käenkatu 10, KERAVA

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

21.10.2017, 15:30

Koovee - Liiganaiset

Auto Center Arena

28.10.2017, 17:00

Liiganaiset - PSS

Naisten Salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

09.11.2017, 18:30

TPS - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Leaf Areena

18.11.2017, 17:00

Liiganaiset - NST

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

13.12.2017, 19:00

ÅIF - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Sipoon Areena, Uusi Porvoontie 1210, Söderkulla

16.12.2017, 17:00

Liiganaiset - O2-Jyväskylä

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

13.01.2018, 17:00

Liiganaiset - Classic

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

27.01.2018, 15:00

SSRA - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Kastellin monitoimitalo, Sairaalanrinne 5, Oulu

10.02.2018, 17:00

Liiganaiset - Koovee

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

17.02.2018, 15:30

EräViikingit - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Mosahalli, Erätie 3, Helsinki

24.02.2018, 17:00

PSS - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Porvoon SB-halli Aurora, Jääkiekkotie 2, Porvoo

03.03.2018, 17:00

Liiganaiset - TPS

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

10.03.2018, 17:00

NST - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Lappeenrannan UT

17.03.2018, 17:00

O2-Jyväskylä - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Palokan Koulukeskus, Koulutie 5, Palokka

PELATUT OTTELUT | Liiganaiset

close-icon

30.09.2017

Liiganaiset - ÅIF (16-2)
close-icon

23.09.2017

Liiganaiset - SSRA (3-5)
close-icon

16.09.2017

Classic - Liiganaiset (8-7)
close-icon

09.09.2017

Liiganaiset - Latvian maajoukkue (4-2)
close-icon

31.08.2017

KooVee - Liiganaiset (4-3)
close-icon

26.08.2017

Liiganaiset - Classic (0-5)
close-icon

24.08.2017

Classic - Liiganaiset (5-7)
close-icon

17.08.2017

ÅIF - Liiganaiset (3-5)
close-icon

13.08.2017

Täby FC IBK (SSL) - Liiganaiset (5 - 6)
close-icon

12.08.2017

Rönnby Västerås IBK (SSL) - Liiganaiset (2 - 5)
close-icon

11.08.2017

Västra Mälardalen IB (Allsvenskan) - Liiganaiset (4 - 7)
close-icon

22.04.2017

Classic - Liiganaiset (5-2)

Nyt on Liiganaisten tämä kausi paketissa. Superfinaalissa joukkue teki parhaansa, mutta tällä kertaa se ei aivan riittänyt. Classic oli parempi lukemin 5-2. En tällä kertaa rupea erittelemään ottelun tapahtumia. Mutta erityisesti haluan esittää joukkueen puolesta kiitokset TEILLE FANEILLE, jotka kannustitte Liiganaisia finaalissa! Antamanne tuki oli tärkeä osa tuota ottelua. Tästä joukkueesta voi/pitää olla todella ylpeä. Hopea on todella hieno suoritus!

Superfinaali oli joukkueen valmentaja Timo ”Timi” Suonpäälle viimeinen SB-Pro:ssa. Haluan tässä kiittää Timiä kaikesta siitä työstä, jota hän on tehbyt joukkueen eteen! Timon aikana joukkueen tapa toimia ja pelata on kehittynyt vaaltavasti, tästä suuri kiitos Timille!

Juho Kojima

close-icon

12.04.2017

Liiganaiset – SSRA (7-3)

Tänään se ratkesi SB-Pro suuntaa 22.4 kohti Pasilaa ja Hartwall Areenaa. Joukkue kaatoi voitti kolmannessa välierässä SSRA:n lukemin 7-3. Campon katsomot täyttyivät innokkaista faneista, jotka saivat nauttia hyvästä matsista. Tunnelma oli siis todella hieno!

SB-Pro:n ja SSRA:n väliset ottelut näissä välierissä ovat olleet vauhdikkaita ja jännittäviä, eikä tämäkään ottelu jättänyt ketään kylmäksi. Ensimmäinen erä oli todella tiukka. Peli aaltoili päästä päähän, mutta Pro onnistui kuitenkin luomaan parempaa painetta. Paikkoja saatiin luotua, mutta maaliin pallo ei kuitenkaan vielä päätynyt. Ottelun ensimmäisen maalin iski SSRA ajassa 11.30 Emmi Niemelä. Kotijoukkue sai maalista lisää virtaa ja taistelutahtoa. Tuo taistelu tuotti tulosta ensimmäisen erän lopulla ajassa 17.37, kun Daniela Westerlund sai syötön Mirja Hietamäeltä ja laukoi pallon maaliin. Tauolle siirryttiim siis 1-1 lukemissa.

Toisessa erässä ottelun hallinta alkoi siirtyä SB-Pro:lle, vaikka ottelu pysyikin tietyllä tavalla edelleen tasaisena. Erän maalinteon aloittivat kuitenkin jälleen vieraat ajassa 23.48. Asialla oli Sanna Risteli. Tämän jälkeen Pro alkoi päästä niskan päälle. Kotijoukkueelle tarjoutui hyvä mahdollisuus tasoitukseen, kun vieraille tuomittiin jäähy mailaan lyömisestä ajassa 29.59, eikä SB-Pro jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Jaana Lirkki tarjoili Karoliina Kujalalle ja Kallu ampui pallon maaliin ajassa 30.30. Tästä alkoi Pro:n loistava jakso ja tilanne olikin nopeasti kotijoukkueelle 4-2. Ensin osui  Mirva Laitinen, sitten Jaana Lirkki Elina Kujalan syötöstä. Tilanne alkoi näyttää todella hyvältä, mutta SSRA päätti järjestää vielä yhden maalin toisessa erässä. Tuo maali syntyi ajassa 35.41.

Kolmannessa erässä Pro otti ottelun haltuunsa. Joukkueella riitti energiaa ja vieraat eivät pystyneet vastaamaan rynnistykseen. Kotijoukkue iski erässä kolme maalia. Kotijoukkue  onnistui rauhoittamaan ottelun tempoa juuri sopivasti, pallo liikkui pelaajalta toiselle rauhallisesti, mutta järkevästi. Ensimmäisen kerran pallo päätyi vieraiden maaliin ajassa 43.05. Asialla olivat jälleen Daniela Westerlund ja Mirja Hietamäki, nyt Pro saattoi jo hengittää hieman helpommin. Kotijoukkue jatkoi tämän jälkeen hienoa peliään, eikä vierailta löytynyt vastalääkkeitä. Pro teki vielä kaksi maalia. Ensin osui Mirva Laitinen Jaana Lirkin syötöstä. Viimeinen Sinetti Iskettiin ajassa 58.36 tyhjään maaliin Hietamäkien toimesta. Mirja syötti ja Laura laukoi.

SB-Pro:lla on siis edessään yksi ottelu, SUPERFINAALI. Se pelataan Hartwall Areenalla 22.4. Kaikki paikalle!

Juho Kojima

PÖYTÄKIRJA

close-icon

09.04.2017

SSRA – Liiganaiset (4-5)
close-icon

08.04.2017

Liiganaiset – SSRA (5-3)

Välierät alkoivat! Yleisölle oli tarjolla todella hieno ottelu, jossa kaikki kolme erää olivat erilaisia. Kuten jo ennakossa kerroin SB-Pro:n ja SSRA:n polut välieriin olivat hyvin erilaiset. Pro kaatoi NST:n suoraan kolmessa ottelussa, mutta SSRA joutui taistelemaan täydet viisi ottelua. Oliko tästä etua kotijoukkueelle, ehkä hieman.

Matsin ensimmäinen erä oli todella vauhdikas. Pro pääsi alussa niskan päälle ja onnistui luomaan todella hyvän paineen. Tilanteita syntyikin, mutta maaliin asti palloa ei vain saatu. Lopulta vieraat onnistuivat porkamaan paineen ja tilanne tasoittui hieman, silti ottelun tempo pysyi kovana. Yleisössä todettiin, että Oulussa pallopelit osataan. Ensimmäisessä erässä SSRA osoitti olevansa taitava ryhmä. Kumpikaan joukkue ei päässyt maalin makuun erässä, joten tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Toisessa erässä SB-Pro järjesti todellisen ilotulituksen. Suoraan sanottuna en tiedä, mitä vieraiden pelille tapahtui, mutta se vain jotenkin ”katosi” Kotijoukkue osui ensimmäisen kerran ajassa 26.29. Asialla olivat Mirja ja Laura Hietamäki. Maalin jälkeen Pro jatkoi todella vauhdikkaasti, eikä SSRA meinannut pysyä mukana. Seuraavan kerran kotijoukkue palkittiin ajassa 33.12. Tällä kertaa tehopisteet itselleen merkkauttivat Daniela Westerlund sekä Kia Lehmusvuori. Pro lisäsi edelleen painetta höyrykattilassa ja vieraat tippuivat kelkasta. Kotijoukkue onnistui toisessa erässä vielä kahdesti. Ensin osui Elina Kujala siskonsa Karoliinan syötöstä. Kaiken kruunasi SB-Pro:n neljäs osuma, joka syntyi ajassa 35.04 Laura Hietamäen ja Daniela Westerlundin yhteistyönä.

Kolmannessa erässä vieraat onnistuivat kokoamaan rivinsä ja tämän tuloksena SSRA iski kolme maalia. Erän lopusta muodostui todella jännittävä, koska vieraat yrittivät tosissaan tasoittaa ottelua kahden maalin erosta huolimatta, mutta Pro taisteli todella urheasti, eikä SSRA onnistunut. Ottelu päättyi SB-Pro:n 5-3 voittoon.

Tämä ottelu oli Pro:lle todella hyvä kokemus, koska se tarjosi kaikkea. Ensimmäinen erä oli vauhdikas mutta tasainen. Toinen oli ylivoimainen ja kolmannessa vastustaja taisteli, mutta siitäkin selvittiin. Tämä sarja jatkuu jo sunnuntaina Oulussa kello 18.30.

Juho Kojima

PÖYTÄKIRJA

close-icon

29.03.2017

SB-Pro-NST (7-3)
close-icon

26.03.2017

NST-SB-Pro (1-9)
close-icon

25.03.2017

SB-Pro-NST (7-2)

SB-Pro aloitti pudotuspelit kohtaamalla NST:n. Kaikesta näki, että ”tosipelit” alkoivat. Tunnelma oli odottava. Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja peli aaltoili mukavasti päästä päähän. NST oli valmis tarjoamaan Pro:lle hyvän vastuksen. Lappeenrantalaiset pääsivätkin ensimmäisenä maalin makuun ajassa 04.36. Tehopisteet merkittiin Juuli Hakkaraiselle ja Heidi Lirkille. Tuon maalin jälkeen ote rupesi hiljalleen siirtymään kotijoukkueelle. SB-Pro onnistui ajassa 09.53, kun Daniela Westerlund sai syötön Laura Hietamäeltä ja iski pallon maaliin. Jatkoa seurasi alle minuutissa, kun Jaana Lirkki siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon ajassa 10.44. Pro:n pelaaminen parani jatkuvasti ja vieraat alkoivat tippua kyydistä. Kotijoukkueen 3-1 osuma syntyi ajassa 18.05 Maalin juonivat Mirja Hietamäen yhteistyönä.

Joukkueiden välinen tasoero nousi esille viimeistään toisessa erässä. Pro:n peli oli aktiivista ja iloista. Vieraiden hyvästä yrityksestä huolimatta pelin hallinta siirtyi kokonaan kotijoukkueelle. SB-Pro:n neljäs maali syntyi ajassa 22.06,  kun Jaana Lirkki jatkoi hienoa otteluaan tarjoamalla syötön Daniela Markelinille, joka laukoi hienon maalin. Samassa ajassa NST otti aikalisän, jolla yritettiin koota joukot, mutta tämäkään ei auttanut, sillä ote pysyi tiukasti kotijoukkueella. Pro:n peli pyöri hienosti. Joukkue hallitsi kentän tapahtumia täydellisesti. SB-Pro:n viides maali syntyi ajassa 24.50. Tälläkin kertaa maalin iski Jaana Lirkki, syötön antoi Karoliina Kujala.

Koko ottelussa tuomittiin vain yksi rangaistus. NST:n rangaistus alkoi ajassa 30.01. Hyvästä yrityksestä huolimatta ylivoima ei tuota tulosta, mutta ainakin yritystä riitti. Kolmanteen erään mahtui vielä kaksi maalia. Ensimmäisenä osui Pro ajassa 36.08, asialla olivat Emma Itänen ja Taru Martikainen. Sitten onnistui NST ajassa 37.50. Pisteille pääsivät Sofia Sinkko ja Sikke Korhonen.

Kolmannessa erässä oli jo hieman pelailun makua, sillä otteluhan oli jo ratkennut. Kotijoukkue onnistui maalinteossa vielä kerran. Tuo maali syntyi ajassa 53.41, asialla olivat Daniela Markelin ja Elina Kujala.

Tämä ottelu oli todella hieno aloitus tälle sarjalle. Iltapäivän ehdoton tähti oli SB-Pro:n Jaana Lirkki, tehden tehot 2+1. Tästä on hyvä jatkaa huomenna Lappeenrannassa!!

PÖYTÄKIRJA

Juho Kojima

30.09.2017

Liiganaiset - ÅIF

Naisten salibandyliiga

Tulos: 16-2

23.09.2017

Liiganaiset - SSRA

Naisten salibandyliiga

Tulos: 3-5

16.09.2017

Classic - Liiganaiset

Naisten Salibandyliiga

Tulos: 8-7

09.09.2017

Liiganaiset - Latvian maajoukkue

Harjoitusottelu

Tulos: 4-2

31.08.2017

KooVee - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 4-3

26.08.2017

Liiganaiset - Classic

Harjoitusottelu

Tulos: 0-5

24.08.2017

Classic - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 5-7

17.08.2017

ÅIF - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 3-5

13.08.2017

Täby FC IBK (SSL) - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 5 - 6

12.08.2017

Rönnby Västerås IBK (SSL) - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 2 - 5

11.08.2017

Västra Mälardalen IB (Allsvenskan) - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 4 - 7

22.04.2017

Classic - Liiganaiset

SUPERFINAALI

Tulos: 5-2

12.04.2017

Liiganaiset – SSRA

3.välierä

Tulos: 7-3

09.04.2017

SSRA – Liiganaiset

2.välierä

Tulos: 4-5

08.04.2017

Liiganaiset – SSRA

1.välierä

Tulos: 5-3

29.03.2017

SB-Pro-NST

Naisten Salibandyliiga Playoff

Tulos: 7-3

26.03.2017

NST-SB-Pro

Naisten Salibandyliiga Playoff

Tulos: 1-9

25.03.2017

SB-Pro-NST

Naisten Salibandyliiga Playoff

Tulos: 7-2

Etsitkö vanhempia raportteja?
MENE ARKISTOON

TILASTOT | Liiganaiset

SARJATAULUKKO

JoukkueOVTHTMPMMEP
Koovee4301231586
PSS330016886
Classic3300181266
SB-Pro31022615112
TPS3102181262
EräViikingit31021015-52
SSRA31021117-62
O2-Jyväskylä3102919-102
ÅIF3102925-162
NST200268-20

PISTEPÖRSSI

PelaajaO+-+/-MSP
Denisa Ratajova31385538
Karoliina Kujala31385448
Elina Kujala31495415
Heidi Lirkki3853235
Jaana Lirkki3770235
Mirja Hietamäki3651314
Ina Leminen3761303
Laura Hietamäki3651123
Juulianna Sotala2918022
Hanna-mari Uimonen3220022

pelaajat | Liiganaiset

pelaajan kuva
1
Kiiski, Jannika
Maalivahti

Syntynyt: 07.08.99

SB-Prossa: 4.kausi

pelaajan kuva
6
Talvitie, Terhi
Hyökkääjä

Syntynyt: 15.9.85

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: M-team

pelaajan kuva
8
Lirkki, Jaana
Hyökkääjä

Syntynyt: 31.8.1990

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1.kausi

Aiemmat joukkueet: Tapanilan Erä, NST

pelaajan kuva
10
Pohjonen, Marianne
Hyökkääjä

Syntynyt: 11.7.85

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: SB Vantaa, OLS, Tiikerit, Papas, PSS

pelaajan kuva
11
Kinnunen, Marjut
Hyökkääjä

Syntynyt: 12.7.89

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: SB Vantaa, Tiikerit, Erä III, PSS

pelaajan kuva
12
Lirkki, Heidi
Hyökkääjä

Syntynyt: 31.8.90

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Erä III, NST

pelaajan kuva
18
Kujala, Elina
Puolustaja (C)

Syntynyt: 1.2.1987

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 11. kausi

Aiemmat joukkueet: Piranha Chur, Sveitsi

pelaajan kuva
19
Kujala, Karoliina
Hyökkääjä

Syntynyt: 1.2.1987

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 10. kausi

Aiemmat joukkueet: Piranha Chur, Sveitsi

pelaajan kuva
20
Raatevaara, Anu
Puolustaja

Syntynyt: 4.1.1996

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 4. kausi

Aiemmat joukkueet: BB-88, NST

pelaajan kuva
22
Hietamäki, Laura
Hyökkääjä

Syntynyt: 27.2.1991

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 8. kausi

Aiemmat joukkueet: KiHu

pelaajan kuva
23
Jänkä, Jasmin
Puolustaja

Syntynyt: 20.1.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: Northern Stars

pelaajan kuva
24
Ratajova, Denisa
Hyökkääjä

Syntynyt: 30.6.1995

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 3. kausi

Aiemmat joukkueet: FBC Ostrava (CZE), SC Tempish Vitkovice (CZE)

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
28
Tuovinen, Minna
Puolustaja

Syntynyt: 28.2.88

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: TPS, M-team

pelaajan kuva
33
Hietamäki, Mirja
Hyökkääjä

Syntynyt: 27.2.1991

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 8. kausi

Aiemmat joukkueet: KiHu

pelaajan kuva
35
Siltanen, Tiltu
Maalivahti

Syntynyt: 15.4.89

SB-Prossa: 5. kausi

Aiemmat joukkueet: Piranha Chur, NST, PSS

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
55
Haapalahti, Heini
Puolustaja

Syntynyt: 5.5.90

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Oilers, Indians, M-team

pelaajan kuva
66
Rissanen, Melina
Hyökkääjä

Syntynyt: 21.8.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 6. kausi

Aiemmat joukkueet: Light Iron

pelaajan kuva
69
Leminen, Ina
Puolustaja

Syntynyt: 12.7.96

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 9. kausi

Aiemmat joukkueet: SB-97

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
70
Sotala, Juulianna
Hyökkääjä

Syntynyt: 09.07.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 6.kausi

Aiemmat joukkueet: Light Iron

pelaajan kuva
77
Itänen, Emma
Puolustaja

Syntynyt: 10.08.88

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: M-team

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
81
Uimonen, Hanna-Mari
Hyökkääjä

Syntynyt: 6.6.91

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: OLS, Papas, Happee, SSRA

pelaajan kuva
83
Lindh, Emmi
Puolustaja

Syntynyt: 27.11.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 9. kausi

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
86
Räsänen, Roosa
Puolustaja

Syntynyt: 16.6.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 9. kausi

pelaajan kuva
99
Moilanen, Ira
Maalivahti

Syntynyt: 12.11.99

SB-Prossa: 4. kausi

Aiemmat joukkueet: Blackbirds

Henkilökohtaiset sponsorit:

1
Kiiski, Jannika
Maalivahti
6
Talvitie, Terhi
Hyökkääjä
8
Lirkki, Jaana
Hyökkääjä
10
Pohjonen, Marianne
Hyökkääjä
11
Kinnunen, Marjut
Hyökkääjä
12
Lirkki, Heidi
Hyökkääjä
18
Kujala, Elina
Puolustaja (C)
19
Kujala, Karoliina
Hyökkääjä
20
Raatevaara, Anu
Puolustaja
22
Hietamäki, Laura
Hyökkääjä
23
Jänkä, Jasmin
Puolustaja
24
Ratajova, Denisa
Hyökkääjä
28
Tuovinen, Minna
Puolustaja
33
Hietamäki, Mirja
Hyökkääjä
35
Siltanen, Tiltu
Maalivahti
55
Haapalahti, Heini
Puolustaja
66
Rissanen, Melina
Hyökkääjä
69
Leminen, Ina
Puolustaja
70
Sotala, Juulianna
Hyökkääjä
77
Itänen, Emma
Puolustaja
81
Uimonen, Hanna-Mari
Hyökkääjä
83
Lindh, Emmi
Puolustaja
86
Räsänen, Roosa
Puolustaja
99
Moilanen, Ira
Maalivahti

KUVAT | Liiganaiset

joukkueen kuva

Liiganaiset kaudella 2017-2018

joukkueen kuva

Liiganaiset pronssille kaudella 2015-2016, TEAM UNIHOC, Kuva: Juhani Järvenpää, edit;SB-Pro

joukkueen kuva
joukkueen kuva
joukkueen kuva
joukkueen kuva
joukkueen kuva
joukkueen kuva
joukkueen kuva
joukkueen kuva

TOIMIHENKILÖT | Liiganaiset

PV
Kaipio, Matti
Päävalmentaja
JJ
Raatikainen, Janne
Joukkueenjohtaja

Puhelin: +358 40 5555 831

Sähköposti: janne.raatikainen (at) sb-pro.fi

V
Tuominen, Petri
Valmentaja
V
Kivinen, Jarno
Valmentaja
V
Kettunen, Aake
Maalivahtivalmentaja
H
Laaksonen, Pasi
Huoltaja
VK
Virtanen, Harry
Valmennuskonsultti

Puhelin: 0500-588924

Sähköposti: harry.virtanen112@gmail.com

H
Peltoniemi, Katri
Hieroja
FV
Porola, Juho
Fysiikkavalmentaja
JJ
Jokilammi, Osmo
Joukkueenjohtaja
PV
Kaipio, Matti
Päävalmentaja
JJ
Raatikainen, Janne
Joukkueenjohtaja
V
Tuominen, Petri
Valmentaja
V
Kivinen, Jarno
Valmentaja
V
Kettunen, Aake
Maalivahtivalmentaja
H
Laaksonen, Pasi
Huoltaja
VK
Virtanen, Harry
Valmennuskonsultti
H
Peltoniemi, Katri
Hieroja
FV
Porola, Juho
Fysiikkavalmentaja
JJ
Jokilammi, Osmo
Joukkueenjohtaja

KAUSIKORTIN TILAUSLOMAKE | SB-PRO

Nimi ja Sukunimi*

Syntymäaika*

Osoite*

Puhelinnumero*

Sähköposti

Viesti

* pakollinen kenttä

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA