UUTISET | Liiganaiset

close-icon

12.12.2017

ÅIF – SB-Pro Naisten Liigan otteluennakko

13.12 klo:19.00 ÅIF – SB-Pro

SARJANOUSIJAKSI ÅIF ON ALOITTANUT PIRTEÄSTI – SB-PRO ON KAHDEKSAN OTTELUN VOITTOPUTKESSA

Sarjanousija ja paikallisvastustaja ÅIF on Salibandyliigassa tällä hetkellä kahdeksantena voitettuaan yhden ottelun ja SB-Pro on kolmantena kuudella voitetulla ottelulla. Kumpikin on pelannut kahdeksan ottelua.   

SB-Pron teemat otteluun:

⇒ Pro lähtee sulattamaan ”jäätelöareenan” prässillään!
⇒ Ovatko Pron maajoukkuepelaajat palautuneet MM-kisoista tai edes palanneet sieltä?
⇒ Kuka paikkaa Denisa ”Doli” Ratajovan poissaolon?
⇒ Ira Moilanen vs. Teea Lehikoinen

Kuva Esa Takalo: Heidi Lirkki, SB-Pro #12, mitä uutta Lirkit ketju on keksinyt tauon aikana?

ÅIF:N KAUDEN KOHOKOHDAT – JÄÄTELÖTEHTAAN KUNIGATTARET VIIHTYVÄT KOTIKENTÄLLÄÄN

ÅIF voitti kotonaan syyskuun lopulla toistaiseksi kauden ainoan oman ”neljän pisteen” liigapelinsä O2 Jyväskylää vastaan maalein 4-3. Molemmat NST:n kohtaamiset ja vieraspeli Jyväskylää vastaan ovat vielä tulossa. Näissä otteluissa tullaan ratkaisemaan viimeinen paikka pudotuspeleissä. Toinen ÅIF:n kauden kohokohdista oli PSS-ottelu kotikentällä marraskuussa. PSS voitti tuon ottelun maalein 2-4, mutta sitä voidaan pitää ÅIF:n näkökulmasta erittäin hyvänä tuloksena.

Suomen Cupin puolivälierissä ÅIF pudotti kotikentällään O2 Jyväskylän vakuuttavasti maalein 7-1 ja on nyt mukana välierävaiheessa. Välieräottelu on Sipoossa lauantaina 6.1 klo:15.00 vastassa SB-Pro.

Kuva Esa Takalo: Mirja Hietamäki SB-Pro #33, Hanssonien peli kulki ennen taukoa ja myös tauon aikana, treenipelissä Kooveeta vastaan viisikko viimeisteli viisi maalia

SB-PRO PITÄÄ TOTUTTUUN TAPAAN YLLÄ MAHDOLLISIMMAN KOVAA TEMPOA

SB-Pron MM-kisapelaajille Liigan peli tulee nopeasti ja ainakin Denisa Ratajova on poissa loppuvuoden pelistä. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Ratajovan poissaolo paikataan ykkösketjussa ja ylivoimalla. Euroopassa vallitsevien vaikeiden säiden vuoksi ainakaan tätä kirjoittaessa eivät ole myöskään muut MM-kisoissa pelanneet ole saapuneet Suomeen, joten tältä osin jää vielä epäselväksi, keitä kaikkia Pron kokoonpanossa huomenna nähdään. Pron Lirkkien ja Hanssonien ketjut ovat molemmat esittäneet hyvää peliä ja näitä viisikoita ei varmastikaan haluta hajoittaa paikatessa Denisan poissaoloa. Joka tapauksessa Pro saa liikkeelle kolme vahvaa viisikkoa ja näin pitää yllä taatusti hyvää tempoa. Jäätelötehtaan joukkueen kovin haaste tuleekin olemaan selviäminen sulamatta Pron kuumasta prässistä!

U19 97-TYTTÖJEN MAAJOUKKUEEN MAALIVAHTI VS U19 99-TYTTÖJEN MAAJOUKKUE MAALIVAHTI

Ira Moilanen-99 SB-Pro on pelannut nyt yhden Liigapelin ja kolme Liigatason treenipeliä ja hänen päästettyjen maalien keskiarvo näistä otteluista on 2.25. Teea Lehikoinen-97 ÅIF on pelannut kahdeksan Liigaottelua 5.88 päästetyn maalin keskiarvolla. Vastakkain keskiviikkona kaksi nuorta ja lupaavaa maalivahtia!

TOIMITUKSEMME OMA ARVIO TÄSTÄ OTTELUSTA ON, ETTÄ PRO PITÄÄ YLLÄ HYVÄÄ TEMPOA KARVAAMALLA JA NOPEALLA PELIN AVAUKSELLA. ÅIF OMASSA PELISSÄÄN PYRKII TUKKIMAAN KESKIKENTTÄÄ JA YRITTÄÄ PÄÄSTÄ PALLON KANSSA TURVALLISESTI POIS OMALTA ALUEELTA. SELKEISTÄ ALKUASETELMISTA JA PAIKALLISOTTELUN TUNNELMASTA HUOLIMATTA PRO TULEE OTTAMAAN PISTEET MUKAANSA.

close-icon

11.12.2017

RUOTSI – SUOMI MM-FINAALI otteluraportti

9.12 Ruotsi – Suomi, 6-5 RL (2-1, 2-1, 1-3, 0-0, rl 2-1)

Suomelta uskomaton taistelu ja kiri MM-finaalissa! Ruotsi lopulta rankkareilla kuudennen kerran perättäin maailmanmestariksi.

Ottelun Suomi-teemat olivat:

⇒ Oliko Suomella ongelmia puolustuspelinopeuden ja pelin avaamisen kanssa?
⇒ Tiltu antoi Suomelle mahdollisuuden pelata voitosta, onko hän maailman paras maalivahti?
⇒ Mahtava nousu tappioasemasta, ollaan kaikki ylpeitä tästä joukkueesta!
⇒ Kiitos YLE suorista lähetyksistä ja upeasta toteutuksesta?

Kuva IFF: Karoliina Kujala, Suomi #19 ”Kallu” Saalisti MM-kisoissa tehot 4+1

Suomi Naisten tehot: Veera Kauppi 3+1, Nina Rantala 2+1, Oona Kauppi 1+1, My Kippilä 0+1

Maalivahtien torjunnat Tiltu Siltanen Suomi 1+7+7+0=15 ja Ruotsi 2+3+6+4=15

Finaalin parhaat pelaajat: Amanda Delgado Johansson ja Veera Kauppi

Katsojia: 3664

SUOMELLA ONGELMIA PUOLUSTUSPELINOPEUDEN JA PELIN AVAAMISEN KANSSA

Alkusarjassa havaitut ongelmat tulivat nyt myös finaalin alkuun selvästi esiin. Suomi ei saanut avattua peliä turvallisesti ja nopeasti omista ylös, vaan jäätiin telineisiin ja siitä seurasi pallon menetyksiä. Puolustuspään puolustuspelissä olimme hitaita reagoimaan, jolloin Ruotsiet sai liikaa tilaa hallita palloa Suomen puolustuspäässä ja syöttösuuntia ei osattu katkoa. Näin Ruotsi meni ansaitusti 4-1 johtoon.

SUOMI TEKI KAIKKI TEMPUT MITÄ TEHTÄVISSÄ OLI

Suomi teki kaikki mahdolliset temput, jotta peli saatiin takaisin haltuun. Kuumille pelaajille annettiin enemmän peliaikaa ja ketjuja haettiin aktiivisesti, taktiikkaa korjattiin mutamaan kertaan ja aikalisä hyödynnettiin. Muutosten seurauksena SB-Pron kaksosista ”Ellu” nähtiin pakkina ja sentterinä, sekä ”Kallu” oikeassa ja vasemmassa laidassa. Lopulta hyvän pallollisen haastamisen seurauksena ruotsalaiset joutuivat jäähyille ja suomen ylivoimapeli toi meidät otteluun mukaan!

Suomi oli lopulta todella kova, voitettuaan varsinaisen peliajan viimeiset 30 min maalein 1-4! Rankkarikisassa Ruotsalaisten Emilie Wibronin, Amanda Johansson Delgadon taidonnäytteet olivat kovia suorituksia ja heidän ansiostaan Ruotsi voitti tälläkin kertaa.

Kuva IFF: Elina Kujala Kujala Suomi #18, Ellu pelasi MM-kisojen aikana uuden ennätyksen pelattujen maaottelujen määrässä ja saalisti tehot 6+5.  

TILTU SILTANEN JA MY KIPPILÄ VALITTIIN MM-ALL STARS KENTÄLLISEEN

All Stars hyökkääjät: Paulina Hudakova (Slovakia), Emilie Wibron (Ruotsi) ja Corin Rytteman (Sveitsi)

Puolustajat: Moa Tschop (Ruotsi) ja My Kippilä

Maalivahti: Tiltu Siltanen

Kuva IFF: Tiltu Siltanen, Suomi #35, Walpuri kuvassa toinen oikealta.

TILTU ON PARAS!

Tiltu Siltasen useat huikeat reaktiotorjunnat lähitorjuntatilanteissa, varmoilta vaikuttaneissa maalipaikoissa, antoivat Suomelle mahdollisuuden pelata finaalin voitosta. Walpuri valittiin marraskuussa Göteborgissa EFT turnauksen parhaaksi maalivahdiksi ja nyt MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Enää ei ole varmasti kenellekään epäselvää kuka on paras!

KIITOS YLELLE SUORISTA LÄHETYKSISTÄ JA HYVÄSTÄ TOTEUTUKSESTA. MM-KISOJEN FINAALI TAVOITTI 859 000 SUOMALAISTA!

YLE TV 2 välitti kaikki Suomen ottelut suorina kotisohvalle. Otteluiden yhteydessä nähtiin monipuolinen ja mielenkiintoinen kattaus maajoukkueen kuulumisista. Ottelut selostettiin Jonna Karosen ja Matti Härkösen asiantuntevalla otteella. Kiitos kaikkien Salibandyn ystävien puolesta!

TOIMITUKSEMME MIELESTÄ JOKAINEN SUOMALAINEN VOI OLLA YLPEÄ TÄSTÄ JOUKKUEESTA. VOIMME KAIKKI OLLA YLPEITÄ NIMENOMAAN SIITÄ, MITEN SUOMI TAISTELI YLIVOIMAISTA VASTUSTAJAA VASTAAN JA NOUSI VAIKEASTA TAPPIOASEMASTA TAISTELEMAAN VOITOSTA. TÄMÄ KAIKKI KUVASTAA SUOMALAISTA SISUA PARHAIMMILLAAN!

close-icon

09.12.2017

Naisten MM-Finaali ennakko

9.12 lauantai YLE TV2 Klo: 18.00 Ruotsi – Suomi

MM-Kisojen yhdeksäs ja viimeinen Finaalipäivä. MM-Kisoissa ottelutahti on todella kova ja sellainen mihin ei kukaan ole missään varmasti tottunut. Finaalijoukkueista Ruotsi pelaa kuudennen ottelunsa yhdeksän päivän sisään ja Suomi pelaa kuudennen ottelunsa kahdeksan päivän sisään. Nyt kummankin perus- ja lajikunto tulevat esille.

Finaalin Suomi teemat:

⇒ Voittoon Suiomi tarvitsee kisojen parhan pelinsä!

⇒ Maalinteko Ruotsia vastaan on vaikeaa, tarvitaanko Ruotsin voittamiseen nollapeli?

Kuva IFF: Tiltu ”Jonglööri” Siltanen #35 Suomi

Toimituksemme veikkaa, että ”Tirehtööri” Siltanen pelaa Ruotsia vastaan Suomen maalissa. Tiltu Siltaselta vaaditaan huippupeli etukäteen ylivoimasta vastustajaa vastaan. Mutta, jos joku, niin Tirehtööri Siltanen pystyy siihen!

Maalinteko Ruotsia vastaan on todella vaikeaa. Varsinkin, jos ja kun Suomen avauspelaaminen on edellisten pelien tapaan todella hidasta. Hidastelu Ruotsia vastaan pallollisessa pelissä tarkoittaa useita pallonmenetyksiä liikkeellelähdöissä ja Suomen rakentamat maalipaikat ovat todella niukassa.

Suomen positiivinen ja hyvä joukkuehenki saattaa nousta Suomen vahvuudeksi. Odotammekin, että pelin edetessä Ruotsi menee kipsiin, kun onnistumisia ei tule odotettuun tapaan. Silloin Suomi nousee kuskin paikalle!

TOIMITUKSEMME OMA ARVIO PELEISTÄ ON, ETTÄ FINAALISSA SUOMI TEKEE ENEMMÄN KUN PARHAANSA JA TULEMME NÄKEMÄÄN KAIKKIEN AIKOJEN KOVIMMAN SUOMALAISEN URHEILUSUORITUKSEN!

close-icon

06.12.2017

Otteluraportti SB-Pro – Koovee

6.12 Maanitun koulu, harjoitusottelu SB-Pro – Koovee

SB-Pro – Koovee 8-2 (4-0,1-0, 3-2)

Liiganaisten MM-kisatauon treenipelijakson neljäs ottelu pelattiin komeasti Itsenäisyyspäivänä Suomen juhliessa 100. vuottaan itsenäisenä. Kummaltakin joukkueelta puuttuivat tietysti MM-kisoissa pelaavat naiset ja kotijoukkueelta muutaman muun poissaolon vuoksi vastuuta sai tällä kertaa myös Naisten 2. joukkueesta Tiia Ijäs ja Sini Heikkinen, jotka suorituivatkin tehtävästään mallikkaasti.

Ottelun Pro-teemat olivat:

⇒ Pro ”2.kenttä” Itsenäisyyspäivän kunniaksi hurjassa vauhdissa!

⇒ Pron materiaalin laajuus kesti paremmin poissaolot!

⇒ Pro loi läpi ottelun runsaasti ykkössektorin maalintekopaikkoja!

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 0+1, Laura Hietamäki 1+2, Mirja Hietamäki 1+1,  Jenni Torkki 1+0, Jaana Lirkki 2+0, Emmi Lindh 0+1,Tiia Ijäs 0+1, Melina Rissanen 2+1, Emma Itänen 1+0

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Melina Rissanen SB-Pro ja Johanna Homi Koovee

Palkintoraadissa istuivat Risto Sotala SB-Pron C-tyttöjen valmentaja kaudelta 2016/2017 ja Ilkka Riiali

Kuva Päivi Kotajärvi: Kuvassa Pron parhaana palkittu Melina Rissanen toinen oikealta. Juulianna Sotala vasemmalla, kuvassa myös MM-kisoissa pelaavat Mira Wickman ja Elina Kujala

PRO JA JOUKKUEEN 2.KENTTÄ MURSKASI VIERASJOUKKUEEN ENSIMMÄISESSÄ ERÄSSÄ

Oliko ”pitkä” bussimatka hyydyttänyt Kooveen vai saiko Pro Itsenäisyyspäivästä lisää tehoja koneeseen, mutta ensimmäinen erä oli aivan pelin ensimmäisiä minuutteja lukuun ottamatta Pron näytöstä. Ira Moilanen Pron maalilla otti alkuun pari upeaa torjuntaa ja pohjusti näillä joukkueen karkumatkan, jonka järjesti Hanssonien kenttä, jossa keskellä Melina Rissanen pelasi vahvan ottelun. Neljä tehtyä maalia yhteen erään on aina vakuuttava suoritus ja lisääkin paikkoja maaleihin oli.

TOISESSA ERÄSSÄ KOOVEE PÄÄSI PAREMMIN VAUHTIIN MUKAAN, SILTI ERÄ OLI PRON HALLINTAA

Toisen erän ainoa maali syntyi Pron ylivoimalla, jossa paikkaa haettiin Jaana Lirkille ja lopulta se syntyi ja totutun tehokas laukaus löysi tiensä ohi hyvin pelanneen Kooveen maalivahdin (Koovee antoi kummallekin maalivahdille peliaikaa). Pelillisesti erän pallonhallinta tasoittui, mutta silti erä oli Pron hallintaa.

KOLMAS ERÄ MAALI-ILOITTELUA YLEISÖN ILOKSI

Ottelun kolmas erässä yleisö näki 5 maalia, joka tässä vaiheessa ottelua sopi hyvin yleisölle, ehkä valmentajille aiheutti osin harmaita hiuksia. Ensin Koovee kavensi kahdesti ja esti näin Iran nollapelin ja ottelun lopussa Pro jälleen tiivisti pelaamistaan ja maali myös 3.kentälle Jenni Torkin iskiessä syötönkatkon jälkeen, Jaana Lirkki toistamiseen Heidin hyvästä passista inhottavan korkuisella lyöntilaukauksella ja kuin kruunuksi vielä ottelun parhaana Prosta palkittu ”Melli” hyvän syöttöketjun päätteksi sai illan toisen osumansa. Kakkoskentällisestä pitää tietysti nostaa esiin mellin lisäksi jälleen valtavan työmäärän tehneet Mirja ja Laura Hietamäki, jotka olivat jatkuva uhka Kooveen maalilla ja tulostakin syntyi.

Kuva Esa Takalo. Kakkoskentällisen raatajat, vasemmalla Mirja Hietamäki ja oikealla Laura Hietamäki

Kommentteja pelistä:

Pro oli hyvä pallollisena, hyviä syöttöketjuja ja kolmannen erän alun oli ainoastaan ainoa vaikeampi hetki joukkueelle. Hienoja maaleja!”   – Pron C-tyttöjen SM-sarjajoukkueesta Annukka Lönnrot, Ida Lindh ja Ada Riiali

” Pelissä oli hyvä tempo ja Pro oli selvästi pallon kanssa vahvempi, Hanssonien kenttä oli todella vahva läpi ottelun ja Melliltä hyvä peli kentällisen keskellä, Pron materiaalin laajuus näkyi hyvin pelissä. Kokonaisuutena hyvä harjoituspeli ja palveli varmasti tarkoitustaan.”    – Pron viime kauden C-tyttöjen SM-sarjajoukkueen ja valmentaja Risto Sotala

Meiltä hyvä peli kaikilta kentällisiltä ja erityisen tyytyväinen olen siihen, kuinka onnistuttiin torjumaan Kooveen vaaralliset kaukolaukaukset pois. Oma hyökkäyspeli oli myös hyvää.”   – Matti Kaipio, SB-Pron Liiganaiset Päävalmentaja

Kuva SB-Pro. Ira Moilanen pelasi vahvan pelin ja sai maalivahtien valmennukselta Aake Kettusen kommentein maininnan hyvä+ peli!

YKSI PRON VAHVUUKSISTA ON TÄLLÄ HETKELLÄ SE, ETTÄ JOUKKUEESTA NOUSEE AINA UUSIA RATKAISIJOITA POISSAOLIJOIDEN TILALLE

Vaikka kummallakin joukkueella oli merkittäviä poissaoloja, niin ainakin tämän ottelun perusteella Pro kesti poissaolot selvästi paremmin. Toimituksen silmin Pron koko kentällisen puolustus oli ainakin luokkaa vastustajan vastaavaa edellä ja Pron hyökkäyksissä rakennettiin selvästi enemmän tilanteita niille kuuluisille ”parhaille paikoille”. SB-Pro on tällä hetkellä nälkäinen joukkue, jossa jokainen joutuu taistelemaan pelipaikastaan jokaisessa ottelussa ja se näkyy myös katsomoon saakka kovana työmoraalina.

SEURAAVAKSI PELATAANKIN JÄLLEEN SM-LIIGAA 13.12 SIPOOSSA ÅIF:N VIERAANA JA  SEURAAVAN KOTIPELIN  PELIPAIKKANA ON ELENIA AREENA HÄMEENLINNASSA, JONNE JOUDUTAAN VIEDÄÄN TÄLLÄ KERTAA PRON KOTIOTTELU. VASTASSA O2- JYVÄSKYLÄ 16.12. TOIMITUS TOIVOTTAA VIELÄ KAIKILLE HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ .

close-icon

06.12.2017

SUOMI-SLOVAKIA Naisten MM-Kisat puolivälierä otteluennakko

7.12 TORSTAINA SUOMI -SLOVAKIA YLE TV2 KLO: 18.00

Slovakian alkusarja meni helposti maalinteosta nautiskellen, maalieron ollessa kolmen ottelun jälkeen 43-6! Lisäksi Saksa kaatui hallitusti puolivälierien karsinnoissa maalein 7-3. Slovakian kirkkaimman tähden Paulina Hudakovan tehot tuossa ottelussa 0+4.

Ottelun Suomi-teemat ovat:

⇒ Pelaako Slovakit MM-kotikisa hurmoksessa?
⇒ Onko Slovakian taitotaso jo kansainvälisen kärjen tasoa, MM-kisojen pistepörssi?
⇒ Kokenut Suomi vs. vielä kokematon Slovakia?
⇒ Kuinka lähellä TOP 4. maita Slovakia on todellisuudessa?
⇒ Jatkaako Suomi maalivahtien vuorottelua?

Kuva IFF: Suomi

SLOVAKIA PELAA KOTIKISOJEN HURMOKSESSA – SLOVAKIN PELAAJILLA ON ALLA PALJON ONNISTUMISIA

SB-Pron toimituksen haastattelussa Kimmo Siltanen SB-Pron Liiganaiset Mentaalivalmentaja.

Mitä tarkoittaa, kun joukkue pelaa flowssa ja voidaanko se yhdistää tällä hetkellä Slovakian joukkueeseen?

Ihanteellinen suoritustila on urheilijan kokemana rennonvireä olotila, missä aika on venynyt eli suoritukselle on tilaa ja keskittyminen kohdistuu vain olennaiseen. Ihmettelisin, jollei Slovakialla ei olisi tätä osaamista.

Miten iso asia Slovakeille on pelata kotiyleisölle, halliin odotetaan reilusti yli kahtatuhatta kannattajaa ja miten se tulee näkymään kotijoukkueen tekemisessä?

Voittoisa mieli syttyy kannustuksesta. Tätä kotijoukkueelle riittää yltäkyllin. Tästä saattaa vastustajakin hurmostua! Kotijoukkue tulee varmaankin antautumaan peliin ennennäkemättömällä tavalla.

Miten se näkyy, että Slovakia saa lähteä pelaamaan paineettomana, sillä heillähän on tässä ottelussa vain voitettavaa?

-Paineeton peli näkyy yleensä siten, että pelaajat pelaavat vapautuneesti ja pelaamisesta nauttien. 

Voiko myös Suomi hyödyntää tätä Slovakian hurmosta tai hallin tunnelmaa?

-Suomi voi ja sen pitää hyödyntää salin hurmos. Vastustajan kannustus on otettava omaksi kannustukseksi. Mitä enemmän vastustajaa kannustetaan, sitä virkeämmin oma joukkue pelaa.

Kuva IFF: MM-kisojen pistepörssi

SLOVAKIA ON LÄHESTYMÄSSÄ TOP 4. MAITA – OSOITUKSENA TÄSTÄ OVAT HYVÄT TULOKSET TSEKKI PELEISTÄ

Slovakian maailman ranking on nyt 9. Toimituksemme arvio on, että Slovakialla on mahdollisuudet sijoille 5-8. Slovakia tulee pelaamaan näistä sijoituksista Puolan, Latvian ja Norjan kanssa.

8.9.2017 Tsekki -Slovakia 7-4, Tsekissä

23.4.2017 Slovakia – Tsekki 6-6, Bratislava

22.4.2017 Slovakia -Tsekki 5-7, Bratislava

6.2.2015 Slovakia – Tsekki 2-3, 2015 MM-Karsinnat Nitra.

HARRASTAJAMÄÄRISSÄ SLOVAKIA ON SELVÄSTI SUOMEN TAKANA

Slovakiassa on 80 (833) salibandy seuraa, joissa on kaiken kaikkiaan 7807 (59 774) lisenssi pelaajaa, joista 516 (4505) on naispelaajaa ja alle 19v tyttöjä on komeasti 755 (5401). Suomen vastaavat luvut ovat perässä suluissa.

Kuva IFF: Paulina Hudakova-98, Slovakia #30 johtaa MM-kisojen pistepörssiä tehoilla 8+14

SUOMELLA ON KAKSI HYVÄÄ MAALIVAHTIA – EI OLE SIIS TARVETTA PELUUTTAA KOLMEA PELIÄ PUTKEEN

Suomen maalivahtiosastolla riittää leveyttä ja olisi hiukan erikoista, jos vastuuta ei tässä kohtaa enää uskallettaisi jakaa. Toimituksemme veikkaus maalivahtien peluutukselle on, että maalivahdit jatkavat vielä vuorotteluperiaatteella ja Noora Vuorela pelaa Slovakiaa vastaan. Tiltu Siltanen hyvin huilanneena on varmastikin jo suunniteltu pelaamaan välieräottelussa.

Kuva IFF: Henrik Snellman,  erotuomari Suomesta viihtyy MM-kisoissa, hän on Suomen tavoin matkalla kohti mitaliotteluita

TOIMITUKSEMME TIETÄÄ, ETTEI SUOMELLA OLE VARAA MINKÄÄNLAISEEN ALIARVIOINTIIN. JA TIEDÄMME MYÖS, ETTÄ NÄIN EI TULE TAPAHTUMAAN. SUOMI TULEE MENEMÄÄN VÄLIERIIN TIUKKOJEN VAIHEIDEN JÄLKEEN, KOSKA SUOMELLA ON ENEMMÄN TAITOA KOLMEEN VIISIKKOON JA KOKEMUKSEMME KOVISTA PELEISTÄ TULEE ESILLE! 

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

close-icon

05.12.2017

LATVIA – SUOMI Bratislavan otteluraportti

4.12 Latvia – Suomi, 1-12 (0-4, 1-4, 0-4)

MM-Kisojen neljäs kilpailupäivä, Suomelle ja Latvialle kyseessä oli kisojen kolmas ja viimeinen alkusarjan ottelu. Suomi on voittanut alkusarjassa Tsekin 5-1 ja Norjan 10-1. Latvia on hävinnyt molemmat ottelunsa Norjalle 3-2 ja Tsekille 8-3.

Ottelun Suomi-teemat olivat:

⇒ Tiltu ”Jonglööri” Siltanen jälleen lähes ohittamaton!
⇒ Kujalat Ketju jälleen neljä maalia, Kallu 2+0!
⇒ Oliko Kujalat ketju Suomen tehokkain viisikko alkusarjassa?
⇒ Voisiko Tiltu auttaa ykkösketjua maalinteko ongelmissa?
⇒ Onko Denisa Ratajovan MM-kisat ohi?

Kuva IFF: Karoliina Kujala, Suomi #19 ”Kallu” viimeisteli jälleen kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen

Suomi Naisten tehot: Katri Luomaniemi 1+3, Karoliina Kujala 2+1, Veera Kauppi 3+1, Jenna Saario 1+1, My Kippilä 0+2, Laura Manninen 1+1, Mira Wickman 1+0, Kristiina Kauppila 0+1, Nina Rantala 1+0, Ella Alanko 1+0, Hanna Sipiläinen 0+1, Mia Karjalainen 1+1

Maalivahtien torjunnat: Tiltu Siltanen Suomi 11 ja Latvia 27

Katsojia: 243

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Kujalat Ketjun sentteri Katri Luomaniemi, tehoilla 1+3

Tilastot: http://iffwfc.org/ottelukooste.asp?sarjaId=35&ottelu_id=1496834039

Ottelun kuvat: www.flickr.com/photos/salibandyliiga/27058166639/in/album-72157689957000024/

Kuva IFF: Kujalat ketju, Elina Kujala #18, Latvia ottelu oli ”Ellun” 126 maaottelu, tehoja on kertynyt upeat 102 tehopistettä

KUJALAT KETJU JATKAA TEHOKKAANA – JÄLLEEN NELJÄ MAALIA

Kujalat ketju: Kristiina Kauppila/2.erä puolivälistä eteenpäin Sanni Nieminen-Katri Luomaniemi-Karoliina Kujala, Elina Kujala-Laura Manninen olivat jälleen tehokkaita. Tämä ketju on ollut Suomen tehokkain viisikko alkusarjassa.

Veera Kaupin johtama viikko, Veera-Mira Wickman-Jenna Saario, Mia Karjalainen-My Kippilä on ollut myös lähes yhtä tehokas.

Suomen ykköskentällä Nina Rantala-Ella Alanko-Eliisa Alanko, Minna Kallio/Silja Eskelinen-Hanna Sipiläinen, on ollut koko ajan todella huonoa tuuria maalinteon suhteen. Suurimmat syylliset heidän tehottomuuteen ovat olleet Bratislavan hallin tolpat ja ylärimat. Nämä punaiset raudat ovat torjuneet monta hyvää maalinteko yritystä hyvin eleettömästi, sijoittumalla meidän kannalta huonosti.

KEHOITAMME YKKÖSKETJUA KÄYTTÄMÄÄN APUNA ”MATKANJOHTAJA” SILTASEN LÄMPIMIÄ SUHTEITA MAALIKEHIKKOIHIN

Toimituksemme ehdottaa, että Tiltu voisi käydä juttelemassa näille maalikehikoille, jotta meidän ykkösnyrkki saadaan myös kunnolla tehoille. Ja teille jotka, ette vielä ole huomanneet, niin maalikehikot ovat ”Dolin” jälkeen Walpurin parhaat kaverit ja nyt voisi olla juuri oikea aika alkaa käyttää näitä suhteita koko joukkueen hyväksi.

Kuva IFF: Tiltu Siltanen, Suomi #35, ”Tirehtööri” oli myös tänään lähes ohittamaton, kahden pelin jälkeen on hänen päästettyjen maalien keskiarvoon yksi

Kuva IFF: Keskellä Denisa Ratajova Tsekki, kuvassa näkyy oikeassa takareidessä vahva side, kun hän jätti tänään pelin kesken

Tsekkiläinen puskaradion tasoinen tietotoimisto vahvistaa Dolin takareiden loukkaantumisen, mutta ei vielä pysty sanomaan vamman vakavuutta.

SUOMI OTTI ODOTETUSTI ALKUSARJAN KOLMANNEN VOITTONSA  JA VOITTI NÄIN OMAN LOHKONSA. SUOMEN VASTUSTAJA PUOLIVÄLERIIN TULEE 5.12 TIISTAINA PELATTAVASTA SAKSA-SLOVAKIA PUOLIVÄLERIEN KARSINTAOTTELUSTA. TOIMITUKSEMME PITÄÄ KOTIKISOJA PELAAVAA SLOVAKIAA SELVÄNÄ ENNAKKOSUOSIKKINA TÄHÄN OTTELUUN.

7.12 torstaina Klo: 18:00 YLE TV2 MM-Puolivälierä SUOMI – SLOVAKIA/SAKSA

SB-Pro toivottaa kaikille erinomaista Itsenäisyyspäivää ja onnittelee samalla 100-v. Suomea

ps. Huomenna 6.12 klo 14 Maaniittu, SB-Pro – Koovee, vapaa pääsy

close-icon

04.12.2017

Naisten treenipeli SB-Pro – Koovee

6.12 Suomi 100-vuotta Itsenäisyyspäivänä Klo:14.00 Maaniittu!

Liiganaisten MM-Kisatauon neljäs treenipeli pelataan keskiviikkona Maaniitussa. Tämä on Kooveen ja SB-Pron kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Voitot ovat 1-1 ja luonnollisesti molemmat ovat MM-kisakiireiden vuoksi liikkeellä ilman ykkösketjun hyökkääjiä.

LIIGASSA KOOVEE JA SB-PRO OVAT TASAPISTEISSÄ – TAMPERELAISET EDELLÄ KOLME MAALIA PAREMMALLA MAALIEROLLA

Itsenäisyyspäivän Pro-teemat:

⇒ Voivatko asetelmat olla ennakkoon enempää tasaisemmat?
⇒ Kummalla  riittää paremmin leveyttä kolmeen viisikkoon, kun Kujalat ja Kaupit ovat poissa?
⇒ Mitataanko nyt maalivahti Ira Moilasen todellinen taso?
⇒ Pelataanko Liigatason salibandyä viimeisen kerran Maaniitussa?

Kuva Esa Takalo: Minna Tuovinen SB-Pro #28 ja Henriikka Keinänen Koovee #10

MOLEMMILLA ON POISSAOLOJA MM-KISAKIIREIDEN VUOKSI – RIITTÄÄKÖ LEVEYS KOLMEEN VIISIKKOON

Odotamme huippupelaajien poissaolon näkyvän ehkä molemmilla joukkueilla maalintekopuolella, nyt on siis mahdollisuus uusilla maalintekijöillä antaa näyttöjä osaamisestaan. Kummassakin seurassa tehdään laadukasta juniorityötä ja näillä taustalla kasvamassa olevilla junioripelaajilla varmasti paikataan nyt poissaoloja.

Kuva Esa Takalo: Heini Haapalahti SB-Pro #55 ja Johanna Homi Koovee #18

IRA MOILANEN ON PÄÄSSYT MM-TAUON AIKANA HYVIN SISÄLLE LIIGARYTMIIN

Ira pelaa keskiviikkona maalissa ja hänellä on varmasti iso näytönhalu, kun pääsee pelaamaan Liigan kärkijoukkuetta vastaan. Oman lisäjännityksen hänen tekemiseen tekee varmasti myös se, että nyt hänellä on hyvä mahdollisuus antaa näyttöjä maajoukkueen suuntaan, sillä Kooveen päävalmentaja Tiina Rönning on U19 tyttöjen maajoukkueen valmennustiimissä. U19 tyttöjen MM-kisat ovat keväällä Sveitsissä.

Kuva Esa Takalo: Emma Itänen SB-Pro #77, kenen längistä kärkiveiviä koitetaan tällä kertaa?

NYT ON EHKÄ VIIMEINEN MAHDOLLISUUS NÄHDÄ LIIGATASON SALIBANDYÄ MAANIITUSSA!

Klaukkalassa Arkadian uudesta salista on ilmoitettu erilaisten tarkastuspäivien lähestymisestä, tarkoittanee siis sitä, että Arkadiaan pääsy lähenee hiljalleen, mutta  vielä ei varmuudella tiedetä, milloin halli on lopulta valmiina.

Nyt tällä tietoa pelataan viimeisen kerran Liigatason salibandyä Maaniityssä, koska seuraavat mahdolliset treenipelit ovat Liiganaisilla ensi kesänä ja jos Arkadia ei silloin ole vielä valmiina, niin on tapahtunut jotain todella erikoista ja odottamatonta.

MOLEMMAT JOUKKUEET OVAT TUNNETTUJA PELITAVASTA, JOSSA VAUHTIA ON AJOITTAIN SATA JA JÄRKEÄ NOLLA. TOIMITUKSEMME ODOTTAAKIN, ETTÄ HALLIIN SAAPUU MUKAVASTI KATSOJIA TÄYDENTÄMÄÄN OTTELUN TUNNELMAA! 

OTTELUUN ON VAPAA PÄÄSY, TERVETULOA KESKIVIIKKONA 6.12 KLO:14.00 MAANIITTUUN!

close-icon

04.12.2017

SUOMI – NORJA Bratislavan otteluraportti

2.12 Suomi – Norja, 10-1 (4-1, 3-0, 3-0)

On MM-Kisojen kolmas kilpailupäivä. Suomelle ja Norjalle kyseessä on kisojen toinen ottelu. Suomi voitti avausottelussa Tsekin 5-1 ja Norja teki omasta avausottelustaan trillerin voittamalla lopulta Latvian 3-2.

Ottelun Suomi-teemat olivat:

⇒ Pallollisen pelin nopeus oli liikaa norjalaisille, seitsemän maalia viimeisteltiin suoraan syötöstä!

⇒ Kujalat Ketju jälleen neljällä maalilla Suomen tehokkain viisikko!

⇒ Elina Kujala 2+2, Karoliina Kujala 1+0!

 

Kuva IFF: Karoliina Kujala, Suomi #35 ”Kallu” viimeisteli jälleen maalin, upean syöttöketjun päätteeksi

Suomi Naisten tehot: Elina Kujala 2+2, Veera Kauppi 4+1, Jenna Saario 1+1, Karoliina Kujala 1+0, Laura Manninen 0+1, Kristiina Kauppila 0+1, Nina Rantala 0+1, Ella Alanko 1+0, Silja Eskelinen 1+1,

Maalivahtien torjunnat Suomi 9 ja Norja 19

Katsojia: 434

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Veera Kauppi, tehoilla 4+1

Tilastot: http://iffwfc.org/ottelukooste.asp?sarjaId=35&ottelu_id=1496833984

Ottelun kuvat: https://www.flickr.com/photos/iff_floorball/albums/72157690465636825/with/23944295607/

Kuva IFF: Elina Kujala Kujala Suomi #18, Norja ottelu oli Ellun 126 maaottelu, tehoja kertyi 2+2

PALLOLLISEN PELIN NOPEUS OLI LIIKAA NORJALAISILLE – SEITSEMÄN MAALIA SUORAAN SYÖTÖSTÄ

Pelin henki oli, että Norja luopui keskikentästä helposti ja tyytyi vain puolustamaan. Norjalaisten liikkuminen puolustuksessa oli auttamatta liian hidasta ja Suomi sai pyörittää palloa, ihan miten halusi!

Suomen pallollisen pelin nopeus nousi ajoittain todella kovalle tasolle, osoituksena tästä on suuri määrä suoraan syötöstä viimeisteltyjä maaleja, sekä useat yhden kosketuksen syöttöketjut hyökkäyspään hyökkäyksessä.

KUJALAT KETJU SUOMEN PARAS – NELJÄLLÄ MAALILLAA

Kujalat ketju: Kristiina Kauppila-Katri Luomaniemi-Karoliina Kujala, Elina Kujala-Laura Manninen/ 3.erä Silja Eskelinen oli Suomen tehokkain kentällinen.

Kaksi tämän ketjun maaleista tuli puolustaja Elina Kujalan noustua ”vasemmalle B-pisteelle”, josta hän laukoi suoraan syötöstä pallon maaliin. Näistä jälkimmäinen oli todella upea taidon näyte ”Ellulta”, kun hän latasi leftin pelaajalle vaikeasta oikealta tulevasta poikittaisesta syötöstä, kovan vedon maalin kattoon.

Kaksi maalia syntyi, kun Elina Kujala oli noussut taas ”vasemman B-pisteen” tuntumaan ja jatkoi saamansa syötön poikittain keskustaan parhaaseen sektoriin, josta ensimmäisellä kerralla Karoliina Kujala viimeisteli suoraan syötöstä ja toisessa maalissa Silja Eskelinen käytti samoja askelmerkkejä, sekä viimeistely tapahtui jälleen suoraan syötöstä.

Kuva IFF: Tiltu Siltanen, Suomi #35, Walpuri oli eilen huilivuorossa ja oletettavasti taas tänään pelivuorossa.

SUOMI OTTI ODOTETUSTI ALKUSARJAN TOISEN VOITTONSA JA VAHVISTI OTETTAAN LOHKON YKKÖSPAIKASTA. MAANANTAIN LATVIA OTTELUUN SUOMI LÄHTEE TAAS SELVÄNÄ ENNAKKOSUOSIKKINA!

VINKKI: Kannattaa seurata kotijoukkue Slovakian pelejä, koska se on Suomen todennäköinen puolivälierä vastustaja. Slovakia on ollut jo parin vuoden ajan lähes Tsekin tasoinen joukkue ja nyt kotikisat ovat siivittäneet heidät kovaan lentoon, sillä ovat puhtaalla pelillä kolmen alkusarjan ottelun jälkeen, maalierolla 43-6!!! Tiistaina 5.12 Puolivälierien karsinnoissa Slovakia kohtaa Saksan tai Puolan.

4.12 maanantaina Klo: 14:50 YLE TV2 LATVIA – SUOMI

close-icon

03.12.2017

SUOMI – TSEKKI Bratislavan otteluraportti

2.12 Suomi – Tsekki, 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)

On MM-kisojen toinen kilpailupäivä. Suomelle kyseessä oli kisojen avaus ottelu ja Tsekille kisojen toinen ottelu. Perjantaina Tsekki voitti omassa avausottelussaan Latvian selvästi maalein 8-3. Denisa Ratajovan tehot tuossa ottelussa olivat 1+1.

Ottelun Suomi-teemat olivat:

⇒ MM-Kisojen keltanokakka Tiltu Siltaselle huippuottelu!
⇒ Ketju Kujalat kolmella maalillaan Suomen tehokkain viisikko!
⇒ Kuinka Suomi onnistui pitämään Tsekin vaarallisen ykkösketjun kurissa?
⇒ ”Kämppikset” valittiin ottelun parhaiksi pelaajiksi!

Kuva IFF: ”Kämppikset” Denisa ”Doli” Ratajova Tsekki #24 ja Tiltu ”Matkanjohtaja” Siltanen Suomi #35

Suomi Naisten tehot: Elina Kujala 1+1, Karoliina Kujala 1+0, Laura Manninen 1+0, Mira Wickman 1+0, Mia Karjalainen 1+0, Veera Kauppi 0+1, Katri Luomaniemi 0+1, Ella Alanko 0+1

Tsekki Naisten tehot: Eliska Krupnova 1+0, Denisa Ratajova 0+1

Maalivahtien torjunnat: Suomi Tiltu Siltanen 7+2+5=14 ja Tsekki Jana Christianova 5+8+4=17

Katsojia: 1089

Parhaina pelaajina palkittiin: Tiltu Siltanen Suomi ja Denis Ratajova Tsekki

Tilastot: http://iffwfc.org/ottelukooste.asp?sarjaId=35&ottelu_id=1496833950

Ottelun kuvat: https://www.flickr.com/photos/iff_floorball/albums/72157661189098227/with/38788464771/

Kuva IFF: Elina Kujala Kujala Suomi #18, Tsekki ottelu oli Ellun 124. maaottelu, tehoja kertyi 1+1

HIDASTA JA MALTILLISTA PELIN AVAAMISTA – JOHTOASEMAA PUOLUSTETTIIN NÖYRÄSTI PALLOLLA

Pelin henki oli, että Tsekki kyttää keskikentällä vastaiskun paikkoja ja Suomi hallitsee palloa. Pallon hallintapelin lisäksi Suomi väläytteli ajoittain onnistuneesti koko viisikon voimin toteutettua korkeaa prässikarvausta.

Ottelun edetessä Suomen laukausten osumatarkkuus parani huimasti. Ensimmäisessä erässä Tsekin maalivahdille kirjattiin vain viisi torjuntaa, vaikka Suomi oli selvästi hallinnut peliä, mutta alkuun vielä lauottiin huolimattomasti.

Suomi onnistui hyvin minimoimaan vaaralliset pallonmenetykset ja antoi Tsekille vain muutaman pelinkääntöpaikan. Tsekin ainokainen tulikin juuri nopean suunnanmuutoksen seurauksena. Varsinkin johtoasemassa Suomi onnistui hyvin puolustamaan pallon kanssa.

Kuva IFF: Karoliina Kujala Suomi #19, puolusti hyvin Tsekin ykkösnyrkkiä vastaan

KUJALAT KETJU SUOMEN PARAS – KOLMELLA MAALILLAAN

Kujalat ketju: Kristiina Kauppila-Katri Luomaniemi-Karoliina Kujala, Elina Kujala-Laura Manninen oli Suomen tehokkain kentällinen.

Kaksi tämän ketjun maaleista tuli puolustajien Ellun ja Lauran kovilla kaukolaukauksilla, joissa Karoliina Kujala teki molemmilla kerroilla oikea-aikaisen maskin vastustajan maalivahdille.

Ketjun kolmas maali tehtiin viidellä kuutta vastaan tyhjään maaliin. Siinä Elina Kujala laittaa omalta alueelta pallon kaaressa hyökkäys alueen puolelle ja Karoliina ryöstää pallon Eliska Krupnovalta ja viimeistelee helposti tyhjään maaliin.

Kuva IFF: Tiltu haki hyvin aktiivisesti kaikki ulottuvilla olevat irtopallot 

TILTU WALPURI SILTANEN – ERITYISEN VAHVA JA KYPSÄ ESITYS MM-KISOJEN ENSIKERTALAISEKSI

”Tiltu oli maalissa itsevarma. Lähitorjunnoissa hän osoitti vahvimman puolensa sijoittumalla ja liikkumalla tarvittaessa hyvinkin aggressiivisesti. Itseluottamus näytti olevan hyvällä tasolla, mikä näkyi vastustajan pelin ennakointina ja puolustuksen kokonaisvaltaisena johtamisena.”

-Aake Kettunen, SB-Pro Liiganaiset maalivahtivalmentaja-

SUOMI OTTAA TSEKKIEN VOITOLLA ENNAKOIDUSTI VAHVAN OTTEEN LOHKON YKKÖSPAIKASTA. SUNNUNTAIN NORJA OTTELUUN SUOMI LÄHTEE SELVÄNÄ ENNAKKOSUOSIKKINA!

VINKKI: Norjan pelaajista mielenkiintoisin seurattava on Ruotsin Liigassa Kais Morassa puolustajana pelaava pallotaitava pelinrakentaja Tone Einstulen #7

3.12 sunnuntaina Klo: 16.55 YLE TV2 SUOMI – NORJA

close-icon

01.12.2017

Otteluraportti SB-Pro – ÅIF

30.11, SB-Pro  – ÅIF

1.peli SB-Pro – ÅIF 5-0              2.peli SB-Pro – ÅIF 2-0             3.peli SB-Pro – ÅIF 2-1

Liiganaisten MM-Kisatauon treenipelijakson kolmas ottelu pelattiin torstaina Maaniitussa. Kolmen erän tilalla, pelattiin kolme 20min ottelua. Jokaisessa ottelussa oli jaossa kaksi pistettä. Ja odotusten mukaisesti nähtiinkin kolme hyvä vauhtista Liigatason ottelua ja kaksi todellista loppukiriä! Pisteet tällä kertaa SB-Prolle 6-0.

⇒ SB-Pron kaikki kolme viisikkoa onnistuivat jälleen maalinteossa!

⇒ Pitikö ”Jäätelötehtaan naiset” pään kylmänä Pron kuumassa prässissä?

⇒ Ira Moilaselle kaksi nollapeliä!

⇒ Miten ottelussa näkyi kolme erillistä peliä?

⇒ Mihin SB-Pron valmennus oli tällä kertaa tyytyväinen?

Maalikooste: https://youtu.be/t1hajvJUnjw

SB-Pro Liiganaisten tehot: Marjut Kinnunen 3+0, Heidi Lirkki 0+3, Laura Hietamäki 2+0, Heini Haapalahti 0+2, Mirja Hietamäki 1+0, Minna Tuovinen 1+0, Jenni Torkki 1+0, Juulianna Sotala 1+0, Terhi Talvitie 0+1 Marianne Kinnunen 0+1, Emmi Lindh 0+1

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Marjut Kinnunen SB-Pro ja Veera Simola ÅIF

Palkintoraadissa istui Joni Kokkonen, Salibandyerotuomari ja ex- M-Team 

 

 

Kuva Päivi Kotajärvi: Mirja Hietamäki SB-Pro #33, Hanssonit ketjun ja vastustajien pelkäämä kärkikarvaaja!

KOLME  YHDEN ERÄN OTTELUA YHDEN KOLMEN ERÄN OTTELUN SIJAAN – MITEN TÄMÄ KÄYTÄNNÖSSÄ NÄKYI

Ensimmäinen peli meni selvästi 5-0 SB-Prolle ja sen pelin loppuun ei saatu aikaan jännitettä voittajasta. ÅIF haki kyllä vimmatusti loppuun asti onnistumisia ja sitä kautta parempaa fiilistä toiseen peliin.

Toinen peli alkoi 0-0 tilanteesta ja se oli jo iso muutos normaaliin tapaan laskea maaleja. Ja näin ollen teki ottelusta mielenkiintoisemman. Toisen ottelun lopussa tilanne oli 2-0 Prolle, ÅIF yritti kavennusta ilman maalivahtia ja sai näin aikaan hyvän loppukirin.

Kolmaserä alkoi taas tilanteesta o-o, mikä tuntu oudolta, koska Pro oli tehnyt jo seitsemän maalia. Mutta ottelun kannalta jännitys säilyi loppuun asti ja saatiin loppuun taas kunnon loppukiri yritys, kun ÅIF tilanteessa 1-2 yritti jälleen kavennusta kuudella viittä vastaan.

Yhteen vetona tästä pistelaskutavasta voidaan todeta, että normaalilla tavalla ei olisi tullut mitään jännittävää loppukiriä, nyt niitä oli kaksi ja ottelun mielenkiinto säilyi läpi pelin, vaikka Pro onnistui murskaavasti ensimmäisessä pelissä!

Kuva Jarmo Koskela: Laura ”Boss” Hietamäki, SB-Pro #22 viimeisteli kaksi maalia ÅIF:n verkkoon!

SB-PRON KAIKKI KOLME KENTTÄÄ ONNISTUIVAT JÄLLEEN MAALINTEOSSA – LIRKIT TEHOKKAIMPANA

Lirkit: Heidi-Jaana- Marjut, Heini-Minna ketju viimeisteli yhteensä neljä maalia.

Hansonit: Laura-Marianne-Mirja, Emmi-Emma ketju viimeisteli yhteensä kolme maalia.

Mellit: Jenni-Melli-Terhi, Anu-Julle ketju viimeisteli yhteensä kaksi maalia.

Marjut Kinnunen, SB-Pro #11, Tehot 3+0 ja palkittiin SB-Prosta ottelun parhaana pelaajana.

JÄÄTELÖTEHTAAN NAISET PITIVÄT PÄÄN KYLMÄNÄ – PELIEN EDETESSÄ OPPIVAT PURKAMAAN PRÄSSIN

Pro pyrki läpi ottelun prässäämään korkealta vastustajaa. Ensimmäisessä pelissä ÅIF vielä opetteli pelin henkeä, mutta pelin edetessä oppivat purkamaan prässin. Ajoittain ÅIF pääsikin prässin alta hyvin nopeasti pois ja parhaat maalipaikat tulivatkin heille juuri näistä nopeista käännöistä syvältä omalta alueelta.

IRA MOILASELLE KAKSI NOLLAPELIÄ – PÄÄSTETTYJEN MAALIEN KESKIARVO OTTELUA KOHDEN 0,3333333

Ira on pääsemässä hyvään Liigarytmiin. NST pelissä kaksi päästettyä, PSS pelissä neljä päästettyä ja nyt yhteensä yksi päästetty maali. Tämä tarkoittaa todella kovaa 2,33 maalin keskiarvoa kolmesta ottelusta.

Kuva SB-Pro. Ira Moilaselta jälleen vakuuttava peli

PRON VALMENNUS TYYTYVÄINEN PALLOLLISEN PELIN MALTTIIN JA PALLOTTOMAN PELIN AKTIIVISUUTEEN

”Valittiin tälläkin kertaa hyvin haastava palloton pelitapa, tavoitteena oli haastaa itseään hiukan yltiöaktiivisella kokokentän puolustuspelillä ja siinä onnistuttiin. Osoituksena tästä nähtiin useita pallonriistoja syvällä vastustajan kenttäalueella ja omiin otettiin vain yksi maali.”

”Pallollisessa pelissä oltiin pääsääntöisesti hyvin kurinalaisia ja maltillisia, mikä näkyy hyökkäyspään syöttöketjujen pitenemisenä, varmoina liikkeelle lähtöinä omalta alueelta, huolellisina keskialueen ylityksinä ja hyökkäys alueella ei sorruttu hieromiseen, vaan laukausten määrä pysyi hyvänä.”

”ÅIF puolusti hyvin nopeat pelinkäännöt pois ja niitä emme tällä kertaa päässeet parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntämään.”        

-Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaiset päävalmentaja-

Kuva Päivi Kotajärvi: Emma Itänen SB-Pro #77, Emma pujotti jälleen kärkiveivin kärkikarvaajan längistä!

SEURAAVAKSI VIIKONLOPPUNA SEURATAAN TIIVIISTI NAISTEN MM-KISOJA BRATISLAVASTA JA TREENIPELIT MAANIITUSSA JATKUVAT KESKIVIIKKONA, KUN LIIGAKAKKONEN TAMPEREELTA TULEE VIERAILULLE!

2.12 Lauantaina Suomi – Tsekki, YLE TV2 Klo: 16.55

3.12 Sunnuntaina Suomi – Norja, YLE TV 2 Klo: 16.55

4.12 Maanantaina Latvia – Suomi, YLE TV 2 Klo: 14.50

6.12 Keskiviikkona SB-Pro – Koovee, Maaniittu Klo: 14.00

close-icon

30.11.2017

Naisten MM-kisat alkusarjan ennakko

1.12.2017 Bratislava, Slovakia

MM-Kisat alkavat perjantaina 1.12 ja Suomen pelit vuorostaan 2.12 Tsekkiä vastaan. Suomen A-lohkon muut joukkueet ovat Latvia ja Norja. Lohkon kaksi parasta menee suoraan puolivälieriin ja kaksi heikointa puolivälierien karsintoihin.

2.12 SUOMI – TSEKKI, YLE TV2 Klo: 16.55

3.12 SUOMI – NORJA, YLE TV Klo: 16.55

4.12 LATVIA – SUOMI, YLE TV2 Klo: 14.50

⇒ YLE näyttää kaikki Suomen pelit suorana!

⇒ Ratkaisevatko Tsekki ja Suomi A-lohkon ykkössijan?

⇒ Lohkon ykkösenä olemisella saattaa olla yllättävän iso merkitys mitalin väriin?

⇒ Tsekin päävalmentaja Miroslav Janovský haluaisi saavuttaa mitalin!

 

 

Kuva Salibandyliiga: Tltu ”Joglööri” Siltanen #35.

Toimituksemme veikkaa, että ”Tirehtööri” Siltanen pelaa Tsekkiä vastaan Suomen maalissa.

Tiltu tiesi kertoi toimitukselle, että halli missä pelataan on huippuhyvä, vetää 10 000 katsojaa ja hotelli, jossa maajoukkue majoittuu, on hyvä ja lähellä pelihallia. Myös Suomen otteluohjelma saa kiitoksia, kun ottelut pelataan suunnilleen samalla rytmillä, on peleihin helpompi valmistautua, kun rutiinit hoituvat joka päivä lähes samalla kellonlyönnillä.

Kuva Salibandyliiga: Elina Kujala #18. Ellu on maajoukkueen monipuolisin osaaja, nyt hän pelaa oletettavasti vasenta puolustajaa.

Kiitos AC-Hakin A-pojille!

SB-Pron Liiganaisilla ei ollut lajitreeniä keskiviikolle ja Pron maajoukkue pelaajat tarvitsivat MM-kisoihin valmistautumista ajatellen tähän väliin hyvän lajitreenin. AC Hakin A-pojat riensivät apuun ja tarjosivatkin heille erittäin hyvän lajiharjoituksen.

Maajoukkueelle torstai on matkustuspäivä ja perjantaina he harjoittelevat ensimmäisen kerran Slovakiassa.

Suomi ja Tsekki ratkaisevat lohkon ykkössijan!

Etukäteen emme usko Norjan tai Latvian mahdollisuuksiin voittaa Suomea tai Tsekkiä, joten ykköspaikka tullaan ratkomaan Suomen ja Tsekin välillä. Lohkoykkösenä olemisen suurin etu tulee vastaan välierävaiheessa. Suurella todennäköisyydellä lohkokakkonen kohtaa Ruotsin välierissä ja ykkönen kohtaa Sveitsin. Kaikki tietävät Ruotsin olevan kisojen ennakkosuosikki ja Suomen olevan Ruotsin ykköshaastaja.

Suomi lähtee A lohkoon tilastojen ja toimituksemme mielestä ennakkosuosikkina

Tsekin päävalmentaja Miroslav Janovský MM-kisajärjestäjän haastattelussa

Hän kertoo Tsekin olevan haastajan roolissa ja että Suomi osoitti EFT:ssä olevan kunnossa.

Voittaakseen Suomen Tsekin on oltava hänen mukaan puolustuksessa tarkkana ja aktiivisena, sekä pallon kanssa vahvoja ja tehokkaita. Hän myös odottaa paljon Tsekkien faneja paikalle Bratislavaan.

Haastattelu kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä.

http://floorball.org/wfc2017/news.asp?kieli=826&tyyppi=&id_tiedote=4172&offset=0

 

Kuva Salibandyliiga, vasemmalta oikealle: Sanni Nieminen, Katri Luomaniemi, Karoliina Kujala ja Laura Manninen.

TOIMITUKSEMME OMA ARVIO ALKUSARJAN PELEISTÄ ON, ETTÄ SUOMI MENEE LOHKOYKKÖSENÄ PUHTAALLA PELILLÄ JA TSEKIT LOHKOKAKKOSENA YHDEN OTTELUN HÄVINNEENÄ SUORAAN PUOLIVÄLIERIIN. NORJA JA LATVIA RATKAISEVAT KESKINÄISESSÄ OTTELUSSA LOHKON SIJAT 3-4 JA HAKEVAT VAUHTIA PUOLIVÄLIERIIN KARSINTOJEN KAUTTA.

close-icon

29.11.2017

Liiganaisten treenipeliennakko SB-Pro – ÅIF

TORSTAINA 28.11 KLO: 18.15 MAANIITTU, NURMIJÄRVI

On MM-kisatauon kolmannen treenipelin aika. Samalla testataan Suomen Cupin välierävastustajan tämän hetken kunto! Poikkeuksellisesti tällä kertaa pelataan yhden 60 minuutin ottelun sijaan kolme 2O minuutin ottelua.

Illan Pro-teemat!

⇒ Kolme 20 minuutin ottelua, nähdäänkö kolme jännittävää loppukiriä?  
⇒ SB-Pron ykkösketju  on MM-kisoissa, tilaa hyökkäysketjun verran uusille vastuunkantajille!
⇒ Paikallisvastustaja ÅIF on ensimmäistä vuotta Liigassa ja noussut heti Playoff joukkueeksi !

Kuva Päivi Kotajärvi. Lirkit ketjun hyökkääjät: Jaana Lirkki #8, Heidi Lirkki #12 ja Marjut Kinnunen #11

ENSIMMÄISEN VUODEN LIIGAJOUKKUE ÅIF ON MENOSSA PLAY OFFEIHIN – SUOMEN CUPISSA NELJÄN JOUKOSSA

Sipoossa ”Tötterö areenalla” on tehty vuosia oikeita asioita. Osoituksena tästä ÅIF on voittanut tällä kaudella heidän neljän pisteen pelin O2 Jyväskylää vastaan. Se riittää tällä hetkellä kahdeksanteen playoff-paikkaan.

Suomen Cupissa Jäätelötehtaan Naiset ovat kaataneet NST:n sekä O2 Jyväskylän ja näin ansainneet välieräpaikan. Arvonnoissa välierävastustajaksi tuli SB-Pro! Suomen Cupin välierä ÅIF -SB-Pro pelataan 6.1 Ingman areenalla Klo: 15.00.

YHDEN OTTELUN SIJAAN TÄSSÄ TREENIPELISSÄ PELATAAN KOLME OTTELUA 

Jokainen peli on 20 minuuttia ja jaossa on kaksi pistettä jokaisesta voitosta. Tasatuloksesta saa yhden pisteen. Odotamme näkevämme kolme loppukiriä! Tulostaulu nollataan luonnollisesti jokaisen pelin alussa, näin häviöllä oleva joukkue voi ottaa halutessaan jokaisen erän lopussa normaaleja suurempia riskejä.

Kuva Salibandyliiga: Ira Moilasen #99, tulemme näkemään ÅIF-pelissä SB-Pron maalilla

NYT TREENIPELIN HENGESSÄ UNOHDETAAN TURHAT JÄNNITYKSET SEKÄ MAILAN PURISTAMISET JA KUMPIKIN JOUKKUE TULEE ESITTÄMÄÄN KAUDEN PARASTA SALIBANDYÄ. NÄEMME VARMAAN MYÖS HYVÄÄ ”KULMAPAINIA”PAIKALLISPELIN HENKEÄ UNOHTAMATTA!

LIIGANAISTEN TÄLLÄ ERÄÄ VIIMEINEN TREENIPELI 6.12 KE KLO: 14.00 SB-PRO VS. KOOVEE, MAANIITUSSA

close-icon

28.11.2017

Otteluraportti SB-Pro – AC Haki A-pojat

SB-Pro -AC Haki, 5-7 (1-1, 2-4, 2-2), RL kisa 2-1

Maaniitussa nähtiin maanantaina todella kovatasoinen ja vauhdikas ottelu! Pojat olivat tällä kertaa niukasti parempia. Mira Wickman ratkaisi rankkarikisan Prolle.

Alla linkissä MM-Kisapelaajien tunnelmia

Palveliko ottelu maajoukkue pelaajia MM-kenraalina?
⇒ Mira Wickman Kais Mora, viimeisteli MM-kisoihin kuntoaan SB-Pron kanssa! 
⇒ Olivatko SB-Pron kaikki kolme viisikkoa jälleen maalinteossa?
⇒ Kumpi oli vahvempi erikoistilanteissa?

Kuva SB-Pro Liiganaiset ja AC Haki A-pojat

SB-Pro Liiganaiset tehot: Jaana Lirkki 2+0, Karoliina Kujala 0+1, Elina Kujala 0+1, Emma Itänen 0+2, Heidi Lirkki 1+0, Mira Wickman 1+0, Marianne Pohjonen 1+0, Marjut Kinnunen 0+1, Mirja Hietamäki 0+1, Jaana Lirkki 2+0, Melina Rissanen 1+0.

RL kisassa Mira Wickman kaksi maalia.

AC Haki tehot: Anton Virmanen 0+4, Antti Ek 2+0, Niko Maaranen 2+0, Atte Grönlund 1+1, Sami Järvinen 1+0, Carlos Friman 1+0, Niila Goman 0+1.

RL kisassa Antti EK yksi maali.

Ottelun kuvat Päivi Kotajärvi:

https://1drv.ms/a/s!AsuSBWD4uTlQiG6vdXPxAWopl1On

SB-PRON JA KAIS MORAN SUOMALAISET MAAJOUKKUEPELAAJAT VIIMEISTELIVÄT KISAKUNTOA

Elina Kujala, Karoliina Kujala ja Tiltu Siltanen SB-Prosta, sekä SB-Pron kasvatti, nykyään Kais Moraa edustava Mira Wickman palasivat sunnuntaina Dubaista maajoukkueen viimeistelyleiriltä  eli ”Aurinkoleiriltä”. Karoliina Kujala kertoi leirin olleen urheilullisessa mielessä hyvin onnistunut ja sisälsi uusia mielenkiintoisia kokemuksia, mm. safari ja vesipuisto olivat olleet parhaasta päästä. Nämä yhteiset kokemukset auttavat varmasti joukkueen ryhmäytymisessä.

Pelissä poikia vastaan näkyivät jo ”Aurinkoleirin” tulokset. Maajoukkuuen pelaajista paistoi ulospäin peli-ilo ja terävyys, jotka tulivat hyvin esille. Tsemppiä kisoihin!

Kuva Päivi Kotajärvi: Karoliina Kujala, SB-Pro #19

POJAT TARJOSIVAT TODELLA HYVÄN PELIN NAISILLE – ANSAITTU VOITTO POJILLE

Poikien laukaisuvoima ja kantit keskustaan ratkaisivat voiton pojille. Pro puolusti pääsääntöisesti hyvin vaarallisiksi tiedetyt poikien kantit keskustaan, mutta muutama laukaus päästettiin virittämään ilman kunnon häirintää ja näistä pojat rankaisivat Liigajoukkuetta.

Pelin edetessä Naiset tottuivat poikien tarjoamaan normaalia nopeampaan tempoon. Pron pelissä alettiin näkemään enemmän oman pelin elementtejä. Pro piti palloa enemmän, hyökkäyksiä päätettiin laukauksiin ja tilanteenmukaista karvausta ylhäältä toteutettiin useammin, sekä rohkeammin. Ottelun loppuun asti näytti siltä, että Pro nousee vielä taistelemaan voitosta.

Kuva Päivi Kotajärvi: Juulianna Sotala #70, Mira Wickman #88, Melina Rissanen #66 ja Elina Kujala #18

SB-PRO HALLITSI KAIKKI ERIKOISTILANTEET – AV -YV -RL

Pojat saivat ajassa 32min, 2 minuutin ylivoiman, tilanteen ollessa 1-4. Pron alivoma nelikko herätti vakuuttavalla taistelulla Naiset todelliseen takaa-ajoon. Sillä ensin pojat nollattiin alivoimalla ja heti jäähyn päätyttyä Pro iski nopeat kaksi kavennusosumaa.

Pron kaikki viisikot onnistuivat jälleen maalinteossa: Kujalat olivat tällä kertaa tehokkaimpana kahdella maalilla, Lirkit ja Hansonit onnistuivat kertaalleen, sekä YV viisikko kertaallen sekin.

ILLAN ERIKOISET!

Ja näyttävän YV-maalin SB-Pro tekikin. Pelattiin kolmatta erää, kun Pro pääsee ylivoimalle, ensin poijat pistetään ”pesukoneeseen ja linkouksen”  päätteeksi Karoliina Kujala heitti päädystä lättysyötön maalin eteen nousseelle Jaana Lirkille, joka viimeisteli näyttävän osuman ilmasta ja suoraan syötöstä. Rankkarikisassa Mira Wickman näytti parasta osaamistaan ja viimeisteli kaksi maalia hallittujen harhautuksien päätteeksi.

Illan erikoisuutena voidaan mainita tilanne, jossa Pro pelasi ilman maalivahtia ja kentällä oli samaan aikaan kolme sisarusparia. Uskaltaisi ehkä väittää tilanteen olevan lajissaan maailmanennätys tai ainakin Suomen ennätys.

KIITOKSIA AC HAKIN POJILLE KOVASTA REHDISTÄ PELISTÄ! NAISTEN LIIGAJOUKKUEEN TREENIPELIT JATKUVAT TORSTAINA 30.11 MAANIITUSSA KLO: 18.15, SILLOIN VASTAAN ASETTUU ÅIF SIPOOSTA.

close-icon

26.11.2017

Liiganaisten treenipeli SB-Pro – AC Haki A-pojat (99) 1.Div.

27.11 MAANANTAI JA MAANIITTU KLO: 18.15

Liiganaisten treenipelien vuorossa on kauden viides peli poikia vastaan. Näistä peleistä saldona on neljä voittoa. Nyt oletus on, että vastus kovenee pykälän verran aikaisempiin vastustajiin nähden.

⇒ Antaako Tiltu ”Tirehtööri” Siltanen Prolle mahdollisuuden pelata voitosta tässäkin pelissä? 
⇒ Kumpi on nopeampi, pelinopeudesta tunnetut Liiganaiset vai 18v pojat?
⇒ Kumpi vie kaksinkamppailut, A-pojat vai Liiganaiset?

Kuva AC Haki A-Pojat

PRON MAAJOUKKUE PELAAJILLE ”MM-KENRAALI”

Naisten maajoukkue palaa sunnuntaina Dubaista ja MM-Kisa reissu alkaa keskiviikkona. Eli SB-Pron maajoukkue pelaajilla on mahdollisuus osallistua tähän treenipeliin ja oletuksena on, että he haluavat käyttää tämän mahdollisuuden.

AC-Haki A-Pojat valikoitui vastustajaksi tähän otteluun, koska tähän kohtaan haluttiin pelinopeudeltaan haastava peli. Hakia vastaan on pelattu aikaisempinakin vuosina ja tiedetään heidän olevan taitava pallolliseen peliin panostava joukkue.

”Meidän puolustuspelinopeus ja pallollisen pelin nopeus pääsee nyt todelliseen testiin. Vastustajan pelaajat ovat yli 18 vuotiaita miehiä. Heillä voiman tuotto on selvästi erilaista, kun naisilla ja näin ollen ovat nopeampia liikkeissään. Meidän tuleekin reagoida ylinopeudella eli nopeammin, kun mihin olemme tottuneet, meidän tulee pelata joukkueena ja taktisesti fiksusti koko ajan hiukan edellä poikia.”   -Matti kaipio, SB-Pro Liiganaiset päävalmentaja-

Kuva Anssi Koskinen: Ira Moilanen #99 juottaa Tiltu Siltasta #35, peli poikia vastaan tarkoittaa maalivahdille hikistä peliä

POJAT OLIVAT HETI KYSYTTÄESSÄ VALMIITA PELAAMAAN – ODOTTAVAT MIELENKIINNOLLA

”Isoja motivaatiopuheita ei tavinnut pitää, sillä joukkue oli heti valmis mielenkiintoiseen haasteeseen. Pojat tiesivät minkälaisesta pelistä olisi kyse, sillä ovat pelanneet joskus aikaisemmin Pron Liigajoukkuetta vastaan. Nöyrällä asenteella ja mielenkiinnolla olemme liikkeellä. Tulemme omassa pelissä keskittymään pallonhallinta peliin.”   -Sami Grönlund, AC Haki A-poikien päävalmentaja-

Kuva Anssi Koskinen: Anu ”Pommikone” Raatevaara, SB-Pro #20 on taas pienen ”loukin” jälkeen pääsemässä vauhtiin

TOIMITUKSEMME OMA ARVIO TÄSTÄ OTTELUSTA ON, ETTÄ NÄHDÄÄN ERITTÄIN MIELENKIINTOINEN JA ENNÄTYKSELLISEN VAUHDIKAS PELI!

HUOM! TREENIPELIKALENTERIIN MUUTOS!

KESKIVIIKOLLE SUUNNITELTU ÅIF PELI SIIRTYY TORSTAILLE, ALKAMISAIKA SAMA KLO 18.15

close-icon

25.11.2017

Otteluraportti treenipeli PSS – SB-Pro

PSS – SB-Pro, 5-2 (1-1, 2–0, 2-1)

Naisten Liigassa on MM-kisatauko ja se tarkoittaa Liiganaisille treenipelien jakson alkamista. Ottelu pelattiin uusitussa ja juuri tällä viikolla valmistuneessa Aurora-Hallissa Porvoossa.

⇒ SB-Pro löysi maalipaikat, mutta viimeisteli kehnosti!  
⇒ Arla Salolle PSS:n maalilla hieno peli ja 27 torjuntaa!
⇒ Ratkaisiko Porvoon pallonhallinta ja huolellinen pelin avaaminen voiton?

SB-Pro Liiganaiset tehot: Terhi Talvitie 1+0, Marjut Kinnunen 1+0, Marianne Kinnunen 1+0, Emmi Lindh 0+1. Íra Moilanen SB-Pro 14 torjuntaa

Kuva Salibandyliiga: Terhi Talvitie SB-Pro #6

Molemmat joukkueet olivat hieman vajailla ryhmityksillä liikenteessä

Porvoon salibandyseura oli liikkeellä ilman maajoukkuepuolustaja Mia Karjalaista ja Pron kokoonpanosta puuttuivat tietysti myös maajoukkuepelaajat sekä muutama muu joukkueen vakiopelaaja. Tästä huolimatta nähtiin hyvätasoinen treeenipeli, molemmilta joukkueilta kurinalaista pelaamista ja kovaa kamppailua.

Pron pelasi poikkeuksellisesti kahdella pakkiparilla, Emmi Lindh-Emma Itänen ja Anu Raatevaara-Juulianna Sotala, sekä kahdella sentterillä Melina Rissanen ja Jaana Lirkki, heille kaikille kertyi tasaisesti noin 30min peliaikaa, sekä kolmella laituriparilla, Marianne Pohjonen-Marjut Kinnunen, Laura Hietamäki-Mirja Hietamäki ja Jenni Torkki-Terhi Talvitie.

PSS viimeisteli tehokkaasti paikoistaan

Ira Moilanen pelasi varmaa hyvää maalivahtipeliä, vaikka ajoittain oli varmasti vaikeuksia päästä sisälle peliin, sillä vaikka peli olisi pyörinyt Pron puolustusalueella, niin laukauksia tuli harvakseltaan. Porvoo viimeisteli maalit hyvistä paikoista ja viimeinen viidennen maalin tyhjään maaliin ajassa 59:43, eikä Ira näille maaleille voinut mitään.

Kuva Salibandyliiga: Marjut Kinnunen #11

Matti Kaipio olosuhteet huomioiden tyytyväinen illan antiin
”Meillä oli vahva alku peliin ja silloin olisi pitänyt hyödyntää omat paikat paremmin. Tänään ja aina Porvoota vastaan on tärkeää saada viedä ottelua johtoasemassa, mutta emme osanneet ja ottelusta tuli koko ajan haastavampi. Ottelun kuluessa PSS pääsi paremmin sisälle peliin ja he alkoivat hallita peliä hitailla varmoilla liikkeelle lähdöillä omista ylös.”

”Me emme onnistuneet täysin omassa karvauspelissämme, meidän olisi pitänyt pystyä rikkomaan enemmän heidän pelinrakentelua.”

”Peli oli hyvätasoinen ja vaativa. Me pelattiin normaalia pienemmällä rosterilla, mikä näkyi meidän tekemisessä, parhaamme tehtiin, taisteltiin hyvin ja saatiin aikaan aivan loistava treenipeli, mutta normaalia pienemmän rosterin takia, aivan parasta Prota ei nyt tällä kertaa nähty.”     -Matti Kaipio, SB-Pro Liiganaiset päävalmentaja-

Tapasimme myös ottelun tuomariparin Kirjonen ja Sirkka

Treenipelin tuomareiksi oli saatu MM-kisoihin matkaavat Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka, joilta kyselimme kuulumiset alkukaudesta tuomareiden silmin ja tietysti myös heidän tavoitteistaan kauden jatkuessa.

 ” Seuraava tavoite meillä on tuomita MM-kisojen finaalissa ja kaikki mitä tehdään nyt ennen kisoja tähtää tähän finaaliin ja kauden jatkuessa Superfinaalin pitää olla meidänkin tavoite”

Kaudessa ollut paljon hyvää, mutta täysin tyytyväinen ei tuomaripari ole omaan suoritukseensa

” Alkukausi on ollut vaihteleva meiltä, kausi läksi hyvin käyntiin Tsekin turnauksessa ja samoin Liigan alku oli hyvä. Kuitenkin on ollut myös pelejä, joissa emme ole aivan olleet sillä tasolla, kuin pystymme olemaan, vaikka eivät nekään pelit olleet huonoja. Aina halutaan pyrkiä siihen parhaimpaamme. Liigapelejä on kovin vähän  ja suurempi pelimäärä palvelisi ainakin tuomareita. Nyt olemme tuominneet 7-8 ottelua, onneksi sitten muissa sarjoissa lisää ja tietysti näitä hyviä treenipelejä myös. Tuomarit tarvitsevat myös runsaasti ja tasaisesti pelejä ollakseen parhaimmillaan. EFT-turnaus oli meille myös tärkeä, kolme kovaa peliä, joissa pääsi hyvin mukaan kansainväliseen pelitempoon”

”Vaikeimpia pelejä ainakin tänä vuonna ovat olleet arkipelit, jolloin keskittyminen ei edes voi olla niin hyvää, kuin vikkonloppupeleissä jo tiukan aikataulun vuoksi. Uudet sääntötulkinnat ovat mielestämme onnistuneita, tärkeää on, että tulkinnat ja toimintatavat olisivat samanlaiset niin Suomessa kuin muuallakin.”

Liigan taso on nousussa!

”Liigan taso on noussut viime vuodesta, vaikka edelleen on tasoeroja. Kehitystä tapahtuu sarjan häntäpäässä, niin ilmeisesti myös sarjan kärkijoukkueet menevät myös hyvää vauhtia eteenpäin, jolloin erot näyttävät vain säilyvän sarjan sisällä. Myös Pron pelitapa on muuttunut paljon viime vuodesta ja myös peli mennyt edelleen eteenpäin.”

Kuva SB-Pro, Tom Kirjonen vasemmalla ja Jyrki Sirkka oikealla

Kiitos Tomille ja Jyrkille ja SB-Pro toivottaa tuomariparille onnistunutta matkaa MM-kisoihin!

TREENIPELIEN KALENTERIIN MUUTOKSIA, MAANIITUN VALTAA KESKIVIIKKONA YLLÄTTÄEN PUKKIPARAATI JA TÄMÄ TARKOITTAA ÅIF PELIN SIIRTYMISTÄ  TORSTAILLE.

MA 27.11 KLO: 18.15 SB-PRO VS. AC HAKI (99) A-POJAT, MAANIITTU

TO 30.11 KLO:  18.15 SB-PRO VS. ÅIF, MAANIITTU (tässä ottelussa pelataan kokeillen kolme erillistä erää ja jokainen erä alkaa tilanteesta 0-0)

KE 6.12 KLO: 14:00 SB-PRO VS: KOOVEE, MAANIITTU TAI ARKADIA

close-icon

23.11.2017

Naisten treenipeliennakko PSS – SB-Pro

PERJANTAINA 24.11 KLO. 18:30 AURORA HALLI PORVOO

Perjantaina on MM-kisatauon ensimmäisen treenipelin aika. Samalla testataan, kuinka uusittu Aurora-halli toimii?

⇒ SB-Pron maalissa Ira Moilanen, jatkaako hän NST pelissä nähdyllä vahvalla otteella?
⇒ Tom Kirjosen ja Jyrki Sirkan MM-Kisakunto viimeistellään laadukkaalla treenipelillä!  
⇒ Prolta on ykkösketju poissa, luvassa ainakin ketjullisen verran tilaa uusille vastuunkantajille!
⇒ Löytääkö Pro aseet murtaa Porvoon vahva puolustus?

Kuva Esa Takalo: Jaana Lirkki, SB-Pro #8

PORVOON ERIKOISUUS OVAT VOITOT PINELLÄ MÄÄRÄLLÄ MAALEJA

Porvoon peli on rakennettu heidän vahvuuksien ympärille, heillä on vahvat ja taitavat puolustajat, riskittömät liikkeellelähdöt omalta alueelta, kurinalaisesti puolustava joukkue ja hyvä maalivahti.

Pro on tehnyt Liigassa 60 maalia, maalieron ollessa +27 ja PSS on tehnyt 31 maalia, maalieron ollessa +2. Tehdyissä maaleissa ja maalierossa Pro on selvästi vahvempi, mutta sarjapisteissä on vain yhden voiton ero ja keskinäinen kohtaaminen lokakuun lopulla päättyi Pron voittoon niukimmalla mahdollisella erolla.

Kuva Esa Takalo: Mirja Hietamäki, SB-Pro #33

HANSSONEILTA JA LIRKEILTÄ ODOTETAAN ENTISTÄ ISOMPAA ROOLIA

Nyt odotetaan uusien vastuunkantajien esiintuloa. Pron kohdalla se tarkoittaa, että Lirkkien ja Hanssonien odotetaan olevan entistä isommassa roolissa maaliteossa ja erikoistilanteiden pelaamisessa, sekä odotamme aikaisemmin pienemmässä roolissa olleiden pelaajien vahvaa esiintuloa.

Kuva Salibandyliiga: Ira Moilanen, SB-Pro #99

Ira Moilanen pelasi lauantaina vakuuttavan esityksen NST:tä vastaan ja jatkaa nyt Pron maalilla. Porvoolla Krista Nieminen on pelannut yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki heidän pelinsä, treeniottelu on varmasti heillekin mahdollisuus ainakin miettiä pienelle peliajalle jääneen Arla Salon peluuttamista.

Kansanvälisentason tuomarit Jyrki Sirkka vasemmalla ja Tom Kirjonen oikealla

Tuomaripari Tom Kirjonen ja Juha Sirkka on lähdössä MM-kisoihin ja viimeistelee kisakuntonsa hyvällä treenipelillä. Otteluraporttiin tulemme kysymään heidän tunnelmansa ennen arvokisoja ja samalla tietysti tunnelmat perjantain ottelusta.

PERJANTAINA PORVOOSSA KAHDEN HUIPPUJOUKKUEEN MIELENKIINTOINEN TREENIPELI ESIOTTELUNA MM-KISOILLE!

 

close-icon

22.11.2017

Naisten Maajoukkue Dubaissa

Naisten Maajoukkue viimeistelyleirille Dubaihin

SB-Pron Liiganaisista Elina Kujala, Karoliina Kujala ja Tiltu Siltanen edustavat Suomea joulukuun MM-kisoissa Bratislavassa.

⇒ Onko vaarana, että joukkue joutuu Dubaissa tutustumaan paikallisen viranomaisen toimiin?
⇒ Voiko Dubaista selvitä ilman palovammoja?
⇒ Onko ripulia varten varauduttu?
⇒ Miten auringosta ja lämmöstä saadaan eniten irti?  

Kuva Salibandyliiga: Elina ”Ellu” Kujala #18

MM-Kisat alkavat Suomen osalta lauantaina 2.12 Pron kannalta mielenkiintoisella ottelulla Tsekkiä vastaan, sillä onhan  Tsekin paras pelaaja SB-Prossa pelaava Ellun ja Kallun ketjukaveri ja Tiltun kämppis Denisa ”Doli” Ratajova.

Kuva Juhani Järvenpää, vasemmalta oikealle: ”Kallu, Ellu ja Doli”

SEURATAAN MAAILMANMESTAREIDEN JALANJÄLKIÄ

Suomen miesten maailmanmestarit ovat käyttäneet ”lämpö- ja valoleiriä” tulosten valossa onnistuneesti ja nyt Naisten maajoukkue hakee menestystä samoilla askelmerkeillä. Dubaissa naiset tulevat kohtaamaan pieniä uusia haasteita, siellä naiset eivät saa kulkea kaupungilla yksin. Kaupungilla ei myöskään saa kulkea shortseissa tai hihattomassa paidassa. Näihin sääntöihin kannattaa siellä suhtautua vakavasti, muuten joukkueen taktiset viimeistelypalaverit siirtyvät nopeasti poliisiasemalle pidettäviksi ja keskustelut ovat ehkä jotain muuta kuin perinteisiä pelisuunnitelmia koskevia.

Kuva Salibandyliiga: Tiltu Walpuri Siltanen #35

Matkatoimiston ohjeen mukaan, vesijohtovesi on merivedestä puhdistettua ja juomakelpoista, joskin vieraan makuista. Juomavetenä on parempi käyttää pullotettua vettä, jota voi ostaa supermarketeista. Ainakin SB-Pron pelaajat käyttävät Bion3 lisäravinteita, joissa on mukana suoliston toimintaa tasapainottavat maitohappobakteerit, näin huoli matkaripulista on heidän kohdalta hoidettu ennaltaehkäisevästi.

Dubai sijaitsee Kravun kääntöpiirillä. Sen ilmasto on kuuma ja aurinkoinen. Leirisää näyttää siltä, että ilman aurinkovarjoa ei todennäköisesti selviä ilman palovammoja. Tarkoitus ei varmaan ole käyttää koko leiriaikaa myöskään auringonottoon suotuisasta säästä huolimatta.

Kuva Salibandyliiga: Karoliina ”Kallu” Kujala #19

JÄÄMME MIELENKIINNOLLA ODOTTAMAAN KUULUMISIA DUBAISTA JA VIIKONLOPPUNA ALKAVAT SITTEN TODELLISET PELIT JA VASTASSA HETI VAARALLINEN TSEKIN JOUKKUE DOLIN JOHDOLLA. TOIMITUKSEMME TOIVOO, ETTÄ MAAJOUKKUEEMME NAUTTII LÄMMÖSTÄ JA AURINGOSTA MEIDÄNKIN PUOLESTA JA LAUANTAINA SUOMI ELLUN, KALLUN JA TILTUN JOHDOLLA OTTAA TURNAUKSEN AVAUSVOITON. TSEKKI TEHKÖÖN PARI MAALIA VÄHEMMÄN JA MAALINTEKIJÄNÄ TIETYSTI HEILTÄ RATAJOVA!

close-icon

21.11.2017

Pelaajaesittelyssä Laura ja Mirja Hietamäki

Tällä kertaa esittelemme kaksi kiveäkin kovempaa Pron pelaajaa, Laura ja Mirja Hietamäki eli ”Hanssonit”

Molemmat kuuluvat SB-Pron kokeneeseen osastoon ja oikeastaan voidaan puhua pelaajista, joilla on SB-Pron sydän. Liigassa kahdeksan kautta ja aina pelipaidassa on ollut SB-Pron logo. Liigaotteluita kertynyt jo komea määrä, runkosarjassa ennen tätä kautta Lauralla pelejä 152 ja Mirjalla 147. Tähän kun vielä lisätään play off ottelut, joita molemmilla on 64 peliä, niin ollaan jo melkoisen kovissa lukemissa

Kuva Esa Takalo. Laura 22 ja Mirja 33

Minkä ikäisenä aloititte salibandyn pelaamisen ja missä?
16 vuotiaina, Kihniön Urheilijoissa 

Juniorina teillä on ollut valmentajana legendaarinen Arto Vehkapuru. Kuinka paljon Arto on vaikuttanut teidän peliuraan?

Laura: Artolla on ollut suuri vaikutus, että ylipäätään pelataan salibandyä tällä tasolla. Juu alunperinhän meistä piti tulla jalkapalloilijoita, mutta sitten tavattiin Arto ja se sytytti meihin todellisen sählykipinän. Ja jos sellanen tilanne tulee et haluais mennä salille mailan ja pallon kans kikkaileen, jos Artolle asiasta soittaa nii kyllä ovet avaan ja jää kaveriks!

Mirja: Arton osuutta ei todellakaan saa väheksyä meidän uralla, kyllä sinne päin lähtee suuri kiitos et  opetti meille tän lajin hienouden. Ja kannusti meitä lähteen kokeilemaan mihkä rahkeet riittää. Edelleen pidetään yhteyttä. Aika hyvin se on perillä meidän asioista, se soittaa meille ja varmistaa, että on asia näin. Kyllä ollaan aktiisesti yhteydessä kyselee peleistä ja reeneistä et miten menee, aina kun mennään käymään niin vähintään pari tuntia kahvi pöydässä vierähtää  

Parhaat muistot junnuvuosilta?

Laura: Voitettiin mahtavalla porukalla C-tyttöjen sm-pronssi. Ja tietysti se porukka kenen kanssa saatiin pelata ja toimia, siltä jäänyt paljon hyviä kavereita kenen kanssa ollaan vieläkin yhteydessä. Junnuvuodet kruunas maajoukkuetapahtumat ja MM-kisat 
Mirja: Ehdottomasti ensimmäinen sm-mitali mahtavalla porukalla. Kyllä 2-vuotinen junnujen maajoukkue aika jätti hienoja muistoja 

Millainen olet pelaajana? Vahvuutesi?

Laura: Periksiantamaton 
Mirja: Kaksinkamppailupelaaminen 
Olette aina pelanneet yhdessä ja useimmiten (aina???) samassa kentällisessä. Onko tästä etua teille?

Laura: Suurin osan ollaan pelattu samassa kentässä, yksittäisiä otteluja eri kentissä. On siitä hyötyä kun pitkään pelannu samassa kentässä tietää missä toinen liikkuu ja tekee

Mirja: Samoilla linjoilla ku Laura

Laura Hietamäki

Teillä on menossa 8. kausi naisten liigassa. Olette joukkueen kokeneempaa osastoa ja Laura kuuluu myös kapteenistoon. Miten tämä kokemus näkyy teidän tekemisessä ja toiminnassa joukkueen kanssa?

Laura: Se on kunnia-asia kuulua kapteenistoon. Sen myötä halu ottaa uudet pelaajat vastaan, et ne tuntisi olonsa heti tervetulleeksi. Pyrin oman tekemisen ja harjoittelun kautta olemaan hyvä esimerkki junioreille 

Mirja: Kokemuksen myötä turha höntyily on vähentynyt ja keskittyy hoitaan omaa tonttia

Teidät tunnetaan tunnollisina ja intohimoisina harjoittelijoina. Kumpi teistä on se ”laiskempi” joka joskus jättäisi treenin väliin?

Laura:  Ollaan kasvettu ja nähty kuinka paljon se menestyminen, vaatii työtä ja samalla opittu myös nauttimaan harjoittelusta

Mirja: Kyl se oon mä jota ehkä välillä joutuu vähän potkiin liikkeelle

Olette aina pelanneet liigassa SB-Prossa ja kyselyjä on varmasti tullut myös muualta. Miksi SB-Pro?

Laura: Ympärillä ollut aina hieno ryhmä ja kehittävä ilmapiiri, joten en keksi yhtään syytä miksi vaihtais

Mirja: Aikoinaan kun tultiin keskenkasvusina junnuina, niin kaikki asiat oli hienosti hoidettu ja tunnettiin olomme tervetulleeksi ja silloisessa joukkueessa pelasi paljon, junnumaajoukkueesta tuttuja pelaajia. Pro on aina tarjonut kilpailukykyisen joukkueen ja mahdollisuuden kehittyä pelaaja

Tälle kaudelle joukkueen valmennus uudistui ja nyt noin 5 kuukautta joukkueen treenejä takana. Mitkä ovat fiilikset harjoituksista?

Laura: Ollaan kyllä vähän erilaista vedetty mihin aikasemmin tottunut. Tekemisen meininki ollut hyvää reeneissä. Jonka myötä vaatimus taso reeneisä nousee 
Mirja: Koko joukkueella alla onnistunut kesä. Kyllä se uuden valmentajan myötä se harjoittelu muuttui. Aika erilainen kesä vedettiin mihin aikasemmin tottunut 

Minkälaisin odotuksin tulevaan kauteen? Pari ensimmäistä peliä ei mennyt varmaan odotusten mukaan. Onko näistä peleistä otettu opiksi?

Laura: Joo ei voi olla tyytyväinen kahteen ensimmäiseen peliin. Niistä otettu opiksi.

Mirja: Omat tavotteet tulevalle kaudelle, lähtee kehittyyn joka osa-alueella. Juu ei voi olla tyytyväinen kahteen ekaan peliin, niistä pienet virheet pois ja kehitetään omaa peliä nii hyvä tulee

Mirja Hietamäki

SB-Prolle on valmistumassa uusi halli aivan lähiaikoina. Mikä merkitys omalla kotihallilla on joukkueelle?

Laura: Sillä on TODELLA ISO VAIKUTUS kun päästään vihdoin pelaamaan Nurmijärvelle 

Mirja: Ei sitä varmaan moni ulkopuolinen ymmärräkkään, kuinka iso asia se on et loppuu se kiertolaisen elämä 

Joko omat paikat pukukopissa on varattu?

Laura & Mirja: Kyllä siitä pieni käsitys mistä se oma paikka sieltä löytyy. Mutta se kunnia, kuka saa ekana paikkansa valita, se kuuluu Ellulle ja Kallulle

Mitä teette silloin kun ette treenaa ja pelaa? Mikä on parasta vapaa-ajalla?

Ollaan aika intohimoisia penkkiurheilijoita eli tulee aika paljon seurattua urheilua laajalla skaalla. Silloin kun on enemmän vapaata niin mennään Jämijärvelle ja siel on mukava viettää vapaa-aikaa

LAURA JA MIRJA HIETAMÄELLÄ ON TAKANA PALJON HIENOJA PELEJÄ SB-PROSSA JA RUNSAASTI LISÄÄ JOPA VIELÄ PAREMPIA OTTELUITA ON TULOSSA. ”HANSSONEIHIN” KULMINOITUU PRON LUONNE, LOPPUUNASTI TAISTELEVA, FYYSINEN JA TAITAVA SB-PRO!

close-icon

19.11.2017

Otteluraportti SB-Pro – NST

SB-Pro -NST 10-2 (3-0, 3–2, 4-0)

NST tuli otteluun fyysisellä kovalla asenteella, mikä näkyi kaksinkamppailuissa ja niiden loppuun asti pelaamisessa. Sitä huolimatta SB-Pro Liiganaiset eivät antaneet ”Nakkisormille” mahdollisuutta yllätykseen. Alusta saakka oli selvää, kumpi ottelun tulee voittamaan. 

⇒ Pron kaikki neljä ketjua onnistuivat jälleen maalinteossa!
⇒ Ira Moilasella vakuuttava esitys hänen kauden ensimmäisessä Liigapelissään!
⇒ Tehojen valossa maajoukkuepelaajien kunnon ajoitus on kohdillaan!
⇒ SB-Pro pyöritti erittäin näyttävää ylivoimapeliä ja oli tehokas myös alivoimalla!  

Kuvia ottelusta alla olevan linkin kautta

https://www.flickr.com/photos/salibandyliiga/albums/72157689393254434/with/3850110024/

Kuva Juhani Järvenpää, SB-Pron pelaajat: Karoliina Kujala TEHO sport, Anu Raatevaara, Elina Kujala ja Denisa Ratajova #24

SB-Pro tehot: Denisa Ratajova 2+2, Karoliina Kujala 2+1, Elina Kujala 1+2, Emma Itänen 0+2, Heidi Lirkki 1+0, Marjut Kinnunen 1+0, Anu Raatevaara 1+0, Laura Hietamäki 1+0, Mirja Hietamäki 1+0, Jaana Lirkki 0+1, Melina Rissanen 0+1, Hanna-Mari Uimonen 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Ira Moilanen 12 ja NST Minna Paasu 22

Kuva JuhaniJärvenpää: Elina Kujala SB-Pro, Minna Paasu NST maalivahti

KAIKKI KETJUT ONNISTUIVAT MAALINTEOSSA – ”MAJUKETJU” KUJALAT TEHOKKAIMPANA

Pro pelasi ottelussa kaikkien 18 kenttäpelaajan voimin. Melissa Rissanen ja Terhi Talvitie olivat parina hyökkääjien rotaatiossa ja Juulianna Sotala kiersi heidän mukana puolustuksessa, he pelasivat ottelun aikana kaikissa kolmessa hyökkäysketjussa ja onnistuivat tässä haastavassa roolissa, tekemään myös yhden maalin. Tällä kertaa voidaankin sanoa, että kaikki neljä ketjua onnistuivat maalinteossa.

Kuva Juhani Järvenpää, S-Pro: Denisa Ratajova #24 ja Karoliina Kujala TEHO sport

Maajoukkueen pelaajista koostuvan hyökkäysketjun ”Doli–Ellu-Kallu” tehot ovat tällä hetkellä kohdillaan ja sehän tarkoittaa hyvää lähestyviä MM-Kisoja ajatellen. Kujalat viisikko hallitsee pelin kaikki osa-alueet. He tekevät todella paljon töitä karvauksessa ja usein syvällä vastustajan päädyssä. Ketju avaa peliä nopeasti tai sitten hitaan pallonhallintapelin kautta.

SB-Pro pelasi erittäin näyttävää ylivoimapeliä, jossa pallo liikkuu ja ratkaisuyrityksiä tulee sopivasti. Nyt toisesta ylivoimasta onnistuttiin myös viimeistelemään maali Heidi Lirkin toimesta näyttävän syöttöketjun päätteeksi.

Alivoimalla Laura ”Boss” Hietamäki teki näyttävän suosituksen viimeistelemällä alivoimalla myös maalin päästyään lähietäisyydelle nokikkain Minna Paasua vastaan.

SB-Pron maalilla Ira Moilanen pelasi tämän kauden ensimmäisen ottelunsa ja suoriutui tehtävästään hyvin. Etenkin ottelun ensimmäisessä erässä myös NST pääsi kokeilemaan Iran kykyjä seitsemän torjunnan verran.

Kuva laukaisukartasta: Karoliina Kujala oli ahkera laukomaan, 2 maalia, 1 ohi, 6 peittoon ja 5 torjuntaan. Yhteensä 14 laukausta.

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/sb-pro-nst/4400/2540

Kuva Juhani Järvenpää, SB-Pron pelaajat vasemmalta oikealle: Mirja Hietamäki, Emma Itänen #77 ja Laura Hietamäki

NYT NAISTEN LIIGASSA ALKAA MM-KISATAUKO. TARKOITTAA SB-PROLLE KOLMEN JA PUOLEN VIIKON TAUKOA LIIGAPELEISTÄ. TAUKO TULLAAN KÄYTTÄMÄÄN TREENIPELEIHIN JA HARJOITTELUUN. VAHVALLA JA HYVÄLLÄ HARJOITTELUJAKSOLLA TÄSSÄ VAIHEESSA HAETAAN KOVEMPAA PLAY OFF KUNTOA.

close-icon

17.11.2017

Naisten Liigaa SB-Pro – NST lauantaina

18.11 KLO: 14.00 Campossa! Latukuja 2, Vantaa

ARKADIAAN PÄÄSYÄ ODOTELLESSA

Liiganaiset tulevat hyvästelemään Campon jälleen kerran, viimeisen kerran! Huhut Arkadian valmiusasteesta kertovat, että palotarkastus on mennyt läpi ja maalia on vedetty viime aikoina ahkerasti seinille. Liiganaisista Mirja ja Laura Hietamäki ovat käyneet jo hyväksymässä kentän alustamateriaalin ja pitivät sitä erinomaisena!

⇒ ”Varvastyöntäjä” Ira Moilanen SB-Pro pelivuorossa vs. ”Taistelija” Minna Paasu NST!
⇒ 90% keskittyminen tietää 50% suoritusta, onko SB-Prolla tähän varaa?
⇒ Mikä on SB-Pron terveystilanne?

Videolla Tiltu Siltasen ja Heidi Lirkin ajatuksia ottelusta, sekä kuullaan Tiltun versio Oulun matkan myyräsessiosta!

Kuva: Ira Moilanen, SB-Pro #99

MINNA PAASU/ IRA MOILANEN, KONKARI VASTAAN JUNIORI

Ira Moilanen, SB-Pro #99 -99

Menossa kolmas kausi Liigassa, 24 ottelua

SM Pronssia SB-Pro 2015-16, SM Hopeaa SB-Pro 2016-17

”Ira liikkuu lähipelissä nopeasti pienillä huomaamattomilla varvastyönnöillä. Hän hallitsee myös kuopaisu- ja työntötekniikoiden nopean jatkon varvastyönnöllä. Iran nopeiden reaktioiden ansiosta hän reagoi laukauksiin mahdollisimman myöhään. Esimerkiksi kierrevedoissa pallo ei pääse yllättämään, kun veskari voi reaktioihin luottaen seurata palloa loppuun asti.”       -Aake Kettunen, SB-Pro Liiganaiset maalivahtivalmentaja-

Minna Paasu, NST #87 -87

Meneillään kahdeksas kausi Liigassa, 155 ottelua

SM Pronssia Happeessa 2013-14, SM Kultaa NST 2015-16

”Korvaa pientä kokoa liikkumalla ja taistelemalla. Taistelijan mentaliteetti näkyy kaikessa hänen tekemisessä. Hän on myös teknisesti monipuolinen osaaja.”

-Aake Kettunen, SB-Pro Liiganaiset arvioi näin vastustajan maalivahtia-

Kuva: Aake Kettunen, SB-Pro

OTTAAKO PRO KEVYEMMIN – VASTASSA SARJAJUMBO

”Ei edes 90% suoritus riitä voittoon kenellekään ketään vastaan nykyisessä Liigassa. Aina on lähdettävä tekemään oma paras mahdollinen suoritus. Vastustaja NST:llä on ollut vaikea alkukausi, mutta he ovat taistelleet koko ajan, antamatta mitään ilmaiseksi. Kovalla asenteella ja pisteiden nälkäisenä ovat varmasti nytkin liikkeellä.”

”Salibandy on kamppailulaji, jossa joka kerta voiton tahto punnitaan. Vaikka vastakkain olisi kaksi etukäteen eritasoista, saman sarjatason joukkuetta, pelin voittaa kuitenkin aina se, kumpi sitä voittoa sillä hetkellä enemmän haluaa!”      -Petri Tuominen, SB-Pro Liiganaiset lajivalmentaja-

Kuva Petri Tuominen, SB-Pro Liiganaiset lajivalmentaja

PRON TERVEYSTILANNE OLLUT HYVÄ LÄPI SYKSYN

SB-Pron Liiganaisten terveystilanne on nytkin hyvällä mallilla ja lauantain peliin on todennäköisesti käytettävissä lähes koko rosteri. Ina Leminen on ainoa, joka huomenna jäänee sivun pienten vaivojen vuoksi.

TERVETULOA KATSOMAAN NAISTEN LIIGAN SALIBANDYÄ. MEILLÄ FANIKATSOMOSSA ODOTETAAN VIIHDYTTÄVÄÄ MAALIRIKASTA OTTELUA!

close-icon

15.11.2017

Otteluennakko SB-Pro – NST Naisten Liigaa

Lauantaina 18.11 Klo: 14.00 Campossa!

Lappeenrannan NST on salibandyn erikoiseura, joka liikuttaa yli viittäsataa harrastajaa. NST on Naisten liigan perinteinen kestomenestyjä. Viimeisin mestaruus on kaudelta 2015-2016, jonka jälkeen on ollut käynnissä joukkueen uudelleen rakentaminen ja sijoitukset sarjassa tämän seurauksena selvässä laskusuhdanteessa.   

⇒ Mukana myös NST:n uusi vahvistus, ”maaliruisku” Virosta, Kati Kütisaar!
⇒ Onnistuuko Pro luomaan haluamansa pelitemmon?
⇒ Pysäyttääkö Pro NST:n Juuli Hakkaraisen?  
⇒ Pommikone Anu ”Moukari” Raatevaaran palaa SB-Pron kokoonpanoon!

 


Kuva Anssi Koskinen: Heidi Lirkki, SB-Pro #12 Lirkit ketjun vasen laitahyökkääjä

NST VOITTANUT VIIMEKSI HELMIKUUSSA – SB-PRO SEITSEMÄN OTTELUN VOITTOPUTKESSA

NST on juuri tehnyt sopimuksen Viron maajoukkuepelaaja Kati Kütisaaren kanssa. Viron liigassa ja maajoukkueessa Kati on kunnostautunut maalintekijänä ja SB-Pro toivottaa hänet tervetulleeksi Campoon ja samalla hänen ensimmäiseen vieraspeliinsä Liigassa.

SB-Pron suurin haaste tässä ottelussa on sopivan pelitemmon tekeminen ja sen yllä pitäminen. Yleisimmät lääkkeet temmon yllä pitämiseen ovat aktiivinen korkea karvaus ja pallollisessa pelissä nopea pallon liikuttaminen.

Kuva Anssi Koskinen: Anu Raatevaara SB-Pro #20

Anu Raatevaara palaa pelaavaan kokonpanoon NST ottelussa. Anu on ollut sivussa jonkin aikaa pienen polven ristisiteen repeämän takia. Anun kovia kaukolaukauksia onkin ehditty jo kaivata Pron puolustuksessa.

NST KOLME EDELLISTÄ OTTELUA – NST VAELTAA KOLMENTOISTA OTTELUN TAPPIO PUTKESSA

NST – Koovee, 1-11 (Juuli Hakkarainen 1+0)

NST – SSRA, 4-7 (Ida Suikka2+0)

ErVi – NST, 9-3 (Juuli Hakkarainen 2+0)

 

SB-PRO SEITSEMÄN OTTELUN VOITTOPUTKESSA

SSRA – SB-Pro, 1-7 Suomen Cup (Mirja Hietamäki 2+0, Karoliina Kujala 2+0)

TPS – SB-Pro, 3-5 (Heidi Lirkki 2+0)

SB-Pro – PSS, 5-4 (Karoliina Kujala 2+0)

Koovee – SB-Pro 4-8 (Elina Kujala 2+0)

SB-Pro – ErVi 7-6 (Elina Kujala 2+1)

TPS – SB-Pro, 1-5 Suomen Cup (Elina Kujala 2+0)

SB-Pro – ÅIF, 16-2 (Denisa Ratajova 3+2)

TOIMITUKSEMME OMA ARVIO TÄSTÄ OTTELUSTA ON, ETTÄ CAMPO TULLAAN HYVÄSTELEMÄÄN JÄLLEEN KERRAN (TÄLLÄ KAUDELLA JO 4.KERRAN)  ARVOISELLAAN PELIESITYKSELLÄ!

12.12.2017

ÅIF – SB-Pro Naisten Liigan otteluennakko

13.12 klo:19.00 ÅIF – SB-Pro SARJANOUSIJAKSI ÅIF ON ALOITTANUT PIRTEÄSTI – […]

11.12.2017

RUOTSI – SUOMI MM-FINAALI otteluraportti

9.12 Ruotsi – Suomi, 6-5 RL (2-1, 2-1, 1-3, 0-0, […]

09.12.2017

Naisten MM-Finaali ennakko

9.12 lauantai YLE TV2 Klo: 18.00 Ruotsi – Suomi MM-Kisojen […]

06.12.2017

Otteluraportti SB-Pro – Koovee

6.12 Maanitun koulu, harjoitusottelu SB-Pro – Koovee SB-Pro – Koovee […]

06.12.2017

SUOMI-SLOVAKIA Naisten MM-Kisat puolivälierä otteluennakko

7.12 TORSTAINA SUOMI -SLOVAKIA YLE TV2 KLO: 18.00 Slovakian alkusarja […]

05.12.2017

LATVIA – SUOMI Bratislavan otteluraportti

4.12 Latvia – Suomi, 1-12 (0-4, 1-4, 0-4) MM-Kisojen neljäs […]

04.12.2017

Naisten treenipeli SB-Pro – Koovee

6.12 Suomi 100-vuotta Itsenäisyyspäivänä Klo:14.00 Maaniittu! Liiganaisten MM-Kisatauon neljäs treenipeli […]

04.12.2017

SUOMI – NORJA Bratislavan otteluraportti

2.12 Suomi – Norja, 10-1 (4-1, 3-0, 3-0) On MM-Kisojen […]

03.12.2017

SUOMI – TSEKKI Bratislavan otteluraportti

2.12 Suomi – Tsekki, 5-1 (1-0, 1-0, 3-1) On MM-kisojen […]

01.12.2017

Otteluraportti SB-Pro – ÅIF

30.11, SB-Pro  – ÅIF 1.peli SB-Pro – ÅIF 5-0              2.peli […]

30.11.2017

Naisten MM-kisat alkusarjan ennakko

1.12.2017 Bratislava, Slovakia MM-Kisat alkavat perjantaina 1.12 ja Suomen pelit […]

29.11.2017

Liiganaisten treenipeliennakko SB-Pro – ÅIF

TORSTAINA 28.11 KLO: 18.15 MAANIITTU, NURMIJÄRVI On MM-kisatauon kolmannen treenipelin […]

28.11.2017

Otteluraportti SB-Pro – AC Haki A-pojat

SB-Pro -AC Haki, 5-7 (1-1, 2-4, 2-2), RL kisa 2-1 […]

26.11.2017

Liiganaisten treenipeli SB-Pro – AC Haki A-pojat (99) 1.Div.

27.11 MAANANTAI JA MAANIITTU KLO: 18.15 Liiganaisten treenipelien vuorossa on […]

25.11.2017

Otteluraportti treenipeli PSS – SB-Pro

PSS – SB-Pro, 5-2 (1-1, 2–0, 2-1) Naisten Liigassa on […]

23.11.2017

Naisten treenipeliennakko PSS – SB-Pro

PERJANTAINA 24.11 KLO. 18:30 AURORA HALLI PORVOO Perjantaina on MM-kisatauon ensimmäisen treenipelin […]

22.11.2017

Naisten Maajoukkue Dubaissa

Naisten Maajoukkue viimeistelyleirille Dubaihin SB-Pron Liiganaisista Elina Kujala, Karoliina Kujala […]

21.11.2017

Pelaajaesittelyssä Laura ja Mirja Hietamäki

Tällä kertaa esittelemme kaksi kiveäkin kovempaa Pron pelaajaa, Laura ja […]

19.11.2017

Otteluraportti SB-Pro – NST

SB-Pro -NST 10-2 (3-0, 3–2, 4-0) NST tuli otteluun fyysisellä […]

17.11.2017

Naisten Liigaa SB-Pro – NST lauantaina

18.11 KLO: 14.00 Campossa! Latukuja 2, Vantaa ARKADIAAN PÄÄSYÄ ODOTELLESSA […]

15.11.2017

Otteluennakko SB-Pro – NST Naisten Liigaa

Lauantaina 18.11 Klo: 14.00 Campossa! Lappeenrannan NST on salibandyn erikoiseura, […]

Etsitkö vanhempia uutisia?
MENE ARKISTOON

TULEVAT OTTELUT | Liiganaiset

close-icon

16.12.2017

Liiganaiset - O2-Jyväskylä
close-icon

13.01.2018

Liiganaiset - Classic
close-icon

27.01.2018

SSRA - Liiganaiset
close-icon

10.02.2018

Liiganaiset - Koovee
close-icon

17.02.2018

EräViikingit - Liiganaiset
close-icon

24.02.2018

PSS - Liiganaiset
close-icon

03.03.2018

Liiganaiset - TPS
close-icon

10.03.2018

NST - Liiganaiset
close-icon

17.03.2018

O2-Jyväskylä - Liiganaiset

16.12.2017, 17:00

Liiganaiset - O2-Jyväskylä

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

13.01.2018, 17:00

Liiganaiset - Classic

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

27.01.2018, 15:00

SSRA - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Kastellin monitoimitalo, Sairaalanrinne 5, Oulu

10.02.2018, 17:00

Liiganaiset - Koovee

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

17.02.2018, 15:30

EräViikingit - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Mosahalli, Erätie 3, Helsinki

24.02.2018, 17:00

PSS - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Porvoon SB-halli Aurora, Jääkiekkotie 2, Porvoo

03.03.2018, 17:00

Liiganaiset - TPS

Naisten salibandyliiga

Arkadia Halli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

Liput: Aikuiset 7€, Lapset ilmaiseksi

10.03.2018, 17:00

NST - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Lappeenrannan UT

17.03.2018, 17:00

O2-Jyväskylä - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Palokan Koulukeskus, Koulutie 5, Palokka

PELATUT OTTELUT | Liiganaiset

close-icon

18.11.2017

Liiganaiset - NST (10-2)
close-icon

12.11.2017

SSRA - LIIGANAISET (1-7)
close-icon

09.11.2017

TPS - Liiganaiset (3-5)
close-icon

28.10.2017

Liiganaiset - PSS (5-4)
close-icon

21.10.2017

Koovee - Liiganaiset (4-8)
close-icon

19.10.2017

Liiganaiset - EräViikingit (6-5)
close-icon

15.10.2017

TPS - LIIGANAISET (1-5)
close-icon

30.09.2017

Liiganaiset - ÅIF (16-2)
close-icon

23.09.2017

Liiganaiset - SSRA (3-5)
close-icon

16.09.2017

Classic - Liiganaiset (8-7)
close-icon

09.09.2017

Liiganaiset - Latvian maajoukkue (4-2)
close-icon

31.08.2017

KooVee - Liiganaiset (4-3)
close-icon

26.08.2017

Liiganaiset - Classic (0-5)
close-icon

24.08.2017

Classic - Liiganaiset (5-7)
close-icon

17.08.2017

ÅIF - Liiganaiset (3-5)
close-icon

13.08.2017

Täby FC IBK (SSL) - Liiganaiset (5 - 6)
close-icon

12.08.2017

Rönnby Västerås IBK (SSL) - Liiganaiset (2 - 5)
close-icon

11.08.2017

Västra Mälardalen IB (Allsvenskan) - Liiganaiset (4 - 7)

18.11.2017

Liiganaiset - NST

Naisten salibandyliiga

Tulos: 10-2

12.11.2017

SSRA - LIIGANAISET

Suomen Cup

Tulos: 1-7

09.11.2017

TPS - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Tulos: 3-5

28.10.2017

Liiganaiset - PSS

Naisten Salibandyliiga

Tulos: 5-4

21.10.2017

Koovee - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Tulos: 4-8

19.10.2017

Liiganaiset - EräViikingit

Naisten salibandyliiga

Tulos: 6-5

15.10.2017

TPS - LIIGANAISET

Suomen Cup

Tulos: 1-5

30.09.2017

Liiganaiset - ÅIF

Naisten salibandyliiga

Tulos: 16-2

23.09.2017

Liiganaiset - SSRA

Naisten salibandyliiga

Tulos: 3-5

16.09.2017

Classic - Liiganaiset

Naisten Salibandyliiga

Tulos: 8-7

09.09.2017

Liiganaiset - Latvian maajoukkue

Harjoitusottelu

Tulos: 4-2

31.08.2017

KooVee - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 4-3

26.08.2017

Liiganaiset - Classic

Harjoitusottelu

Tulos: 0-5

24.08.2017

Classic - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 5-7

17.08.2017

ÅIF - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 3-5

13.08.2017

Täby FC IBK (SSL) - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 5 - 6

12.08.2017

Rönnby Västerås IBK (SSL) - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 2 - 5

11.08.2017

Västra Mälardalen IB (Allsvenskan) - Liiganaiset

Harjoitusottelu

Tulos: 4 - 7

Etsitkö vanhempia raportteja?
MENE ARKISTOON

TILASTOT | Liiganaiset

SARJATAULUKKO

JoukkueOVH1H0TMPMMEP
Classic770059213814
Koovee860255253012
SB-Pro860260332712
SSRA851244331111
EräViikingit850344331110
PSS85033129210
TPS7214373255
ÅIF71061953-342
O2-Jyväskylä81072169-482
NST70161658-421

PISTEPÖRSSI

PelaajaO+-+/-MSP
Karoliina Kujala830151510717
Denisa Ratajova83015159817
Elina Kujala831171410515
Heidi Lirkki8161068311
Mirja Hietamäki81495628
Laura Hietamäki814104358
Jaana Lirkki814122257
Hanna-Mari Uimonen71679066
Ina Leminen71284404
Marianne Pohjonen8844224

pelaajat | Liiganaiset

pelaajan kuva
1
Kiiski, Jannika
Maalivahti

Syntynyt: 07.08.99

SB-Prossa: 5.kausi

Aiemmat joukkueet: Light Iron

pelaajan kuva
6
Talvitie, Terhi
Hyökkääjä

Syntynyt: 15.9.85

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: M-team

pelaajan kuva
8
Lirkki, Jaana
Hyökkääjä

Syntynyt: 31.8.1990

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1.kausi

Aiemmat joukkueet: Tapanilan Erä, NST

pelaajan kuva
10
Pohjonen, Marianne
Hyökkääjä

Syntynyt: 11.7.85

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: SB Vantaa, OLS, Tiikerit, Papas, PSS

pelaajan kuva
11
Kinnunen, Marjut
Hyökkääjä

Syntynyt: 12.7.89

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: SB Vantaa, Tiikerit, Erä III, PSS

pelaajan kuva
12
Lirkki, Heidi
Hyökkääjä

Syntynyt: 31.8.90

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Erä III, NST

pelaajan kuva
14
Torkki, Jenni
Hyökkääjä

Kätisyys: right

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Northern Stars

pelaajan kuva
18
Kujala, Elina
Puolustaja (C)

Syntynyt: 1.2.1987

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 11. kausi

Aiemmat joukkueet: Piranha Chur, Sveitsi

pelaajan kuva
19
Kujala, Karoliina
Hyökkääjä

Syntynyt: 1.2.1987

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 10. kausi

Aiemmat joukkueet: Piranha Chur, Sveitsi

pelaajan kuva
20
Raatevaara, Anu
Puolustaja

Syntynyt: 4.1.1996

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 4. kausi

Aiemmat joukkueet: BB-88, NST

pelaajan kuva
22
Hietamäki, Laura
Hyökkääjä

Syntynyt: 27.2.1991

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 8. kausi

Aiemmat joukkueet: KiHu

pelaajan kuva
23
Jänkä, Jasmin
Puolustaja

Syntynyt: 20.1.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: Northern Stars, TPS

pelaajan kuva
24
Ratajova, Denisa
Hyökkääjä

Syntynyt: 30.6.1995

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 3. kausi

Aiemmat joukkueet: FBC Ostrava (CZE), SC Tempish Vitkovice (CZE)

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
28
Tuovinen, Minna
Puolustaja

Syntynyt: 28.2.88

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: TPS, M-team

pelaajan kuva
33
Hietamäki, Mirja
Hyökkääjä

Syntynyt: 27.2.1991

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 8. kausi

Aiemmat joukkueet: KiHu

pelaajan kuva
35
Siltanen, Tiltu
Maalivahti

Syntynyt: 15.4.89

SB-Prossa: 5. kausi

Aiemmat joukkueet: Piranha Chur, NST, PSS

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
55
Haapalahti, Heini
Puolustaja

Syntynyt: 5.5.90

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Oilers, Indians, M-team

pelaajan kuva
66
Rissanen, Melina
Hyökkääjä

Syntynyt: 21.8.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 6. kausi

Aiemmat joukkueet: Light Iron

pelaajan kuva
69
Leminen, Ina
Puolustaja

Syntynyt: 12.7.96

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 9. kausi

Aiemmat joukkueet: SB-97

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
70
Sotala, Juulianna
Hyökkääjä

Syntynyt: 09.07.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 6.kausi

Aiemmat joukkueet: Light Iron

pelaajan kuva
77
Itänen, Emma
Puolustaja

Syntynyt: 10.08.88

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: M-team

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
81
Uimonen, Hanna-Mari
Hyökkääjä

Syntynyt: 6.6.91

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: OLS, Papas, Happee, SSRA

pelaajan kuva
83
Lindh, Emmi
Puolustaja

Syntynyt: 27.11.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 9. kausi

Henkilökohtaiset sponsorit:

pelaajan kuva
86
Räsänen, Roosa
Puolustaja

Syntynyt: 16.6.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 9. kausi

pelaajan kuva
99
Moilanen, Ira
Maalivahti

Syntynyt: 12.11.99

SB-Prossa: 4. kausi

Aiemmat joukkueet: Blackbirds

Henkilökohtaiset sponsorit:

1
Kiiski, Jannika
Maalivahti
6
Talvitie, Terhi
Hyökkääjä
8
Lirkki, Jaana
Hyökkääjä
10
Pohjonen, Marianne
Hyökkääjä
11
Kinnunen, Marjut
Hyökkääjä
12
Lirkki, Heidi
Hyökkääjä
14
Torkki, Jenni
Hyökkääjä
18
Kujala, Elina
Puolustaja (C)
19
Kujala, Karoliina
Hyökkääjä
20
Raatevaara, Anu
Puolustaja
22
Hietamäki, Laura
Hyökkääjä
23
Jänkä, Jasmin
Puolustaja
24
Ratajova, Denisa
Hyökkääjä
28
Tuovinen, Minna
Puolustaja
33
Hietamäki, Mirja
Hyökkääjä
35
Siltanen, Tiltu
Maalivahti
55
Haapalahti, Heini
Puolustaja
66
Rissanen, Melina
Hyökkääjä
69
Leminen, Ina
Puolustaja
70
Sotala, Juulianna
Hyökkääjä
77
Itänen, Emma
Puolustaja
81
Uimonen, Hanna-Mari
Hyökkääjä
83
Lindh, Emmi
Puolustaja
86
Räsänen, Roosa
Puolustaja
99
Moilanen, Ira
Maalivahti

KUVAT | Liiganaiset

joukkueen kuva

Liiganaiset kaudella 2017-2018

TOIMIHENKILÖT | Liiganaiset

PV
Kaipio, Matti
Päävalmentaja
JJ
Raatikainen, Janne
Joukkueenjohtaja

Puhelin: +358 40 5555 831

Sähköposti: janne.raatikainen (at) sb-pro.fi

V
Tuominen, Petri
Valmentaja
V
Kivinen, Jarno
Valmentaja
V
Kettunen, Aake
Maalivahtivalmentaja
H
Laaksonen, Pasi
Huoltaja
VK
Virtanen, Harry
Valmennuskonsultti

Puhelin: 0500-588924

Sähköposti: harry.virtanen112@gmail.com

H
Peltoniemi, Katri
Hieroja
FV
Porola, Juho
Fysiikkavalmentaja
JJ
Moilanen, Marko
Joukkueenjohtaja

Puhelin: 044-7799287

Sähköposti: marko.moilanen@sb-pro.fi

JJ
Jokilammi, Osmo
Joukkueenjohtaja
PV
Kaipio, Matti
Päävalmentaja
JJ
Raatikainen, Janne
Joukkueenjohtaja
V
Tuominen, Petri
Valmentaja
V
Kivinen, Jarno
Valmentaja
V
Kettunen, Aake
Maalivahtivalmentaja
H
Laaksonen, Pasi
Huoltaja
VK
Virtanen, Harry
Valmennuskonsultti
H
Peltoniemi, Katri
Hieroja
FV
Porola, Juho
Fysiikkavalmentaja
JJ
Moilanen, Marko
Joukkueenjohtaja
JJ
Jokilammi, Osmo
Joukkueenjohtaja

KAUSIKORTIN TILAUSLOMAKE | SB-PRO

Nimi ja Sukunimi*

Syntymäaika*

Osoite*

Puhelinnumero*

Sähköposti

Viesti

* pakollinen kenttä

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA