UUTINEN | SB-PRO

29.03.2018

Liiganaiset kolmella voitolla välieriin

Liiganaiset siivittivät tiensä välieriin voittamalla TPS:n kolmannessa puolivälieräottelussa luvuin 3-2 ja otteluvoitoin puhtaasti 3-0.

Ensimmäinen erä oli Prolle hyvin rikkonainen, eikä peli oikein lähtenyt lentoon kuten edellisessä kohtaamisessa Turussa sunnuntaina. Ensimmäisen erän alkuvaiheessa TPS:lle tuomittiin rangaistuslaukaus, jolla vierailijat siirtyivät 0-1 johtoon Jenna Saarion onnistuessa maalinteossa. Lisää murheita tuli vain muutama minuutti myöhemmin, kun Pron Denisa Ratajova sai 2+10min rangaistuksen, mutta tämän alivoiman kotijoukkue kesti. Kuten ensimmäisessä välieräsarjan kohtaamisessa, pääsi TPS jälleen 0-2 johtoon ensimmäisen erän puolivälillä, kun Sofia Leino onnistui maalin teossa. Tilanne ei ollut Prolle vieras, vaan usko omaan tekemiseen säilyi ja luotto siihen, että myös kotijoukkue osaa tehdä maaleja. Vain muutama minuutti ennen erätaukoa pääsi kotijoukkue 5min ylivoimalle, joka ehti vanheta vain reilut 20 sekuntia kun Karoliina Kujala tarjoilee Ina Lemiselle takanurkalle, josta erinomaisen ottelun pelannut Leminen ei erehdy vaan kaventaa ottelun lukemiin 1-2. Näin ollen lukemista 1-2 toiseen erään.

Toiseen erään kotijoukkue pääsi pelaamaan edellisestä erästä jäänyttä jäähyä reilut kaksi minuutti mutta onnistumista ei ylivoimalla saatu. Kotijoukkue sai pelin hallinnan itselleen erän aikana ja pääsi luomaan maalipaikkoja tasaiseen tahtiin, mutta hyvän pelin pelannut TPS maalivahti Noora Vuorela piti kotijoukkueen maalittomana. Kotijoukkueelle tarjoiltiin vielä uutta mahdollisuutta tasoittaa peli ylivoimalla erän lopussa mutta tässä ei aika riittänyt ja jäähyä jäi vielä kolmannen erän alkuun. Poikkeuksellisesti erässä ei nähty yhtään maalia, mutta torjuntoja kertyi vastustajalle 11 kotijoukkueen 4 vastaan.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue oli hereillä ylivoimalla ja pääsi tasoittamaan pelin huikealla Ina Lemisen roikkusyötöllä, jonka Karoliina Kujala pääsee laittamaan aivan uskomattoman hienosti takatolpalta suoraan ilmasta ohi TPS maalivahdin. Näin ollen peli on tasalukemissa ja seuraava maali on se ”iso maali”, jonka varsinkin vierasjoukkue tarvitsee jatkaakseen kauttansa vielä. Tasatilanteessa pelaaminen siirtyi yhä enemmän tarkemmaksi ja molemmat välttelivät virheitä. Kotijoukkue pääsee maalipaikoille useaan otteeseen mutta pallo ei löydä tietänsä maaliin. Kuten aiemmissakin kotiotteluissa on tullut havaittua että kotijoukkueella on vahva usko ja luotto omaan tekemiseen, jolla ottelu pystytään kääntämään voitoksi.  Näin kävi myös tänään kun ajassa 51:37, kun Nurmijärven Sähkön kummipelaaja Marianne Pohjonen siirtää kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon ja maali on samalla ottelun voittomaali. Syötön maaliin tarjoili huippupelin pelannut Ina Leminen, joka oli mukana kotijoukkueen jokaisessa maalissa. Ottelun loppuvaiheessa TPS yrittää tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kotijoukkueen maalivahti Tiltu Siltasen huippupelastus vasemman käden torjunnalla takasi kotijoukkueen välieräpaikan.
Ottelun torjunnat 15-31 kertovat kotijoukkueen hallinnasta ja maalipaikoista, mutta viimeistely ei tänään ollut ihan terävimmillään, toisaalta oli hienoa huomata, että maalipaikkoja saatiin luotua riittävästi.
Liiganaiset jatkavat otteluvoitoin 3-0 (8-4,1-4,3-2) välieriin ja kohtaavat Porvoon salibandyseuran 7.4. alkavassa välieräsarjassa. Finaaliin tarvitaan kolme voittoa.

Palkinnot:

Ottelun parhaana pelaajina palkittiin SB-Prosta Karoliina Kujala ja TPS:stä Laura Rantanen